Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 11:41 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

Frotlajn stosuje sie na skore a nie na siersc. Najlepiej na karku, gdzie kot nie moze zlizac. Bo inaczej efektu zadnego a kociak faktycznie moze sie zatruc.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Wto cze 28, 2011 11:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

O to-to. Ponieważ bałam się, że dam za bardzo na sierśc więc daję fiprex bo jest łatwiejszy w aplikacji.

Przepraszam, że sie tak wcięłam z tymi pchłami ale na to hasło zawsze mi się ten plik otwiera - z eskadrami mini drapieżców atakującymi od progu moje nogi aż do kolan :x :x :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 28, 2011 11:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

nie bardzo chcę odpchlać kota, który nie ma pasożytów :?
to jest dodatkowa chemia dla organizmu
a ja już się boję, co jej jeszcze może zaszkodzić

powoli skłaniam się ku kloszowi
choćby na próbę

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 28, 2011 12:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

Vanja, ten w sprayu niby na skórę, ale jak spryskujesz kota i masz to wcierać, to nie da rady uniknąć tego, że będzie na sierści.
Frontline spot-on, tak jak fiprex, są bezpieczniejsze, bo dajesz krople na kark.

Wiadomo, że każda chemia nie jest obojętna i trzeba kota obserwować.

Dorotko, tylko jak ona ciągle to rozdrapuje, to by musiała stale w tym kołnierzu chodzić. Chociaż może do czasu zagojenia się chociaż. Rozumiem, że wersja szaliczkowa, tak jak miała kiedyś nie wchodzi w grę, bo nie chroni tego miejsca?

Łączę się z Tobą w bólu w tej sprawie, bo jak patrzę na moje dwie pociechy to aż mnie ściska, że muszę je męczyć czy to kołnierzem, czy kaftanikiem :(

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Wto cze 28, 2011 13:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

rapsodia, szaliczek chroni tylko szyję, a ta się ładnie zagoiła
natomiast teraz to jest masakra na policzku - czyli tylko klosz by go chronił
no ale jak jeść, albo spać w kloszu?
i pewnie będzie usiłowała go sobie zedrzeć :?
myślałam, że niedawanie kotom mięsa będzie trudne, ale widzę, że sa rzeczy trudniejsze - np. klosz :(

z ostatniej chwili - bulaj wrócił na miejsce, trwa pranie kontrolne - za kwadrans powinno się okazać, czy pranie utknie po raz kolejny, czy zostanie ocalone
trzymajcie kciuki :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 13:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

kciukami za pranie :)

Ja do jedzenia wywijam klosz w drugą stronę, do spania ma normalnie, ale przy w miarę miękkim kloszu na boku się położy.
Ale nie jest to wszystko łatwe, niestety.

rapsodia82

Post » Wto cze 28, 2011 13:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

a klosz masz ze sklepu internetowego, czy od weta?
na co zwrócić uwagę przy zakupie?
czy wszystkie są takie miękkie, że można je łatwo wywinąć?

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 13:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

Mam własnej roboty :( Ze zdjęcia rentgenowskiego, przyciętego i oklejonego na brzegach taśmą samoprzylepną do ubrań.

Ale miałam kiedyś taki od weta i był całkiem znośny, trzeba było tylko podciąć, bo za duży był, kot nic nie widział, ale jak się odpowiednio wymierzy to i nie będzie się drapała, i świat będzie widziała.

rapsodia82

Post » Wto cze 28, 2011 13:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

o, mam zdjęcie rtg, mogłabym spróbować zmyć emulsję i zrobić klosz
jaka to jest taśma samoprzylepna do ubrań, bo nie kojarzę?
I jak to zrobić - tzn. jak skonstruować zapięcie?
Czy to jakoś z jednego kawałka?
To musi byc taki kształt jak stożek z obciętym czubkiem - tak się robiło sukienkę z kartonu dla aniołka :roll:
hmmm
Chyba Dużemu zlecę
Mały Duży najlepiej by mi to zrobił, ale się wakacjuje :|

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 14:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

Spróbuję wieczorem zrobić zdjęcie tego kołnierza po rozłożeniu.
I zapytam w domu dokładnie co to za taśma, bo może coś pokręciłam. Generalnie w rolce taka taśma jak takie biurowe samoprzylepne, tylko czarna i z jednej strony jakby materiałowa, a z drugiej ma klej.
A łączenie zrobione tak, że podgrzanym w ogniu spikulcem zrobione z dwóch końców dziurki i związane jak w bucie sznurówka :)
Potrzeba matką wynalazku, dobrze, że mój tata ma złote rączki do takich spraw :)

rapsodia82

Post » Wto cze 28, 2011 14:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

aa, sznurówka - to juz wiem :)
myślę, że mam tyle zdjęć rtg, że kilka będę mogła zepsuć na próby uzyskania własciwego kształtu i rozmiaru

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 14:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

Ale się u was dzieje... :(
Mimo to przepraszam ale musiałam sobie opluć monitor ze śmiechu, czytając Twoje opisy :ryk: rewelacyjnie piszesz
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto cze 28, 2011 14:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

to ja przepraszam za ten monitor :oops: :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 16:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy pojawia się i znika

juz ją miałam w transporterku :evil:
psiamać!
teraz za chiny ludowe do mnie nie podejdzie
dobrze, że przynajmniej sąsiedzi mają dobre widowisko, póki nie ma jeszcze Euro 2012 :twisted:
Brakło mi jednej pary rąk; do jutra postaram się sobie wyhodować
cholera, cholera, cholera!!!!!

pozytywka

Post » Wto cze 28, 2011 17:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz.III - Lucy zwiała z łapanki :-/

To tak samam polowałaś? 8O szacun
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]