Pięknooka Wiki... Maleńka za metą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 15:13 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Fisza nie stresuj się, skąd miałaś wiedzieć.

Brat z bratową oboje alergicy, przy czym bratowa dość mocno na koty uczulona jest; poza tym oni za mało prokoci są. Nawet jakby chcieli i alergii nie było tobym i tak nie dała :twisted: Wymagalna jestem, a jak.

A że Wikuś sama lezie do małolat to przepraszam ja w tym udziału nie mam, tak? Że niby do każdego dzieciaka będzie się pchać? No nie tak dobrze nie ma. Moja droga, te małolaty to SPECJALNA HODOWLA JEST. Ogólnie brat chowa dzieci na dość grzeczne i raczej spokojne, z sukcesami nawet mu to póki co wychodzi, a ja dziewczyny jeszcze DODATKOWO pod koty intensywnie przerabiam. 8)

Kiedyś były u mnie jak się po domu kukuły półtoramiesięczne pałętały. Więcej miałam kłopotu z upilnowaniem kociaków niż dzieci. Obie grzecznie czekały aż kociak sam przyjdzie, a tak delikatnie głaskane to ogony nawet przeze mnie nie były. Zero piszczenia, biegania, jak jedna z drugą siadała to najpierw pod pupę patrzała czy futrzak się nie przypałętał...

Więc że Wiki sama chce z nimi przebywać to nie to, że AŻ TAK lubi dzieci, ale że to SPECJALNE dzieci są :P

W sumie dochodzę do wniosku że może ja takie usługi otworzę? "Przerobię dzieci na pomoc technika weterynarii, zapisy od skończenia 1szego roku"? Ktoś chętny?

PS. A Wiki jak dom zmieniała to śmiem twierdzić że nie zauważyła- i następny raz pewnie też nie zauważy. Dla niej sztuka jest sztuka- dom to jest to gdzie ludzie głaskają.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob kwi 30, 2011 13:44 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Kod: Zaznacz cały
A Wiki jak dom zmieniała to śmiem twierdzić że nie zauważyła- i następny raz pewnie też nie zauważy.

Ty to się znasz na kotach jak k. na p. :twisted:
Jak najbardziej zauważyła - i nawet ty to zauważysz,że ona zauważyła,w ostatnią dobę przed rozstaniem - to ci gwarantuję....
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie maja 01, 2011 16:27 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

passa pisze:Jak najbardziej zauważyła - i nawet ty to zauważysz,że ona zauważyła,w ostatnią dobę przed rozstaniem - to ci gwarantuję....

właśnie to mnie się wydaje że w przypadku Wiki o zauważeniu można mówić ze strony wydającego a nie wydawanego 8) Ona się zachowuje jak małe kukuły co je jesieniozimą wydawałam- sztuka jest sztuka, ręka jest ręka, micha jest micha. Ten punkt widzenia kociego mówi, że jak jest ręka, kolana, zabawki i micha ... to właściwie się nic nie zmieniło :) Ot, drobny lifting pomieszczenia i dwunoga wydającego żarcie.

Kocia wdzięczność to się nazywa- trzeba przywyknąć 8)

Poker71

Post » Nie maja 01, 2011 16:41 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Wiesz, w jej przypadku takie podejście do życia jest najlepszym z możliwych. Po co się ma Dziewczyna stresować przy zmianach. Nic dobrego by dla niej z tego stresu nie wniknęło.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto maja 03, 2011 18:15 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Wiki to się tak stresuje jak Delikwent (obecnie Furkot) który kilka tygodni był u mnie od mirki_t. Mirka mówiła że on się pewnie stresuje zmianą otoczenia...

No, to był zaiste bardzo zestresowany kot. Jakby wyluzował tylko trochę bardziej to zostałaby mu juz tylko lewitacja dla okazania relaksu.

Więc Wiki podobnie- taka znerwicowana, że nie wiadomo co z tym stresem zrobić :lol:

Poker71

Post » Wto maja 10, 2011 12:27 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

tja

no ruch na wątku taki że nie idzie nadążyć

Wiki jak widzę nie tylko z ogłoszeń wzbudza takie zainteresowanie :(

no nic. to ja tak sobie a muzom oraz gwoli porządku napiszę że dziś się doszczepiłyśmy. oraz że Wiki ewidentnie nie jest kotem mobilnym, co ją wsadzam do auta, nieważne czy w transporterku czy bez, drze dziób aż zachrypnie po czym drze go dalej.

dobrze że policji po drodze nie było bo niechybnie bym mandat dostała za nieuprawnione używanie syreny alarmowej.

Poker71

Post » Wto maja 10, 2011 12:40 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Jestem, jestem ;) Czytam wszystko, ale przyznaję, że zapuściłam pięknotę :oops:

O moją burą Mamyszę też się nikt nie zabija :( A ona ma "tylko" zapalenie dziąseł, testy ujemne :?
Ani jednego telefonu, a niedługo będę musiała zmienić treść w ogłoszeniach z "zapalenie dziąseł" na "brak zębów" :x
Tiaaa, już widzę ten ruch w interesie :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto maja 10, 2011 12:48 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Wiki zawsze się darła w podróży. Niestety. Zwłaszcza dźwięk silnika jej nie odpowiada,działa na nią pobudzająco,ale w zasadzie żadne hałasy jej nie pasują. U weterynarza zawsze ją wyjmowałam z koszyka i czekała na swoją kolej na moich kolanach - uciszała się i taka sytuacja jej najbardziej odpowiadała. Tobie doradzam to samo. Nie wiem jak z nią podróżujesz,ale jeśli w aucie jest ktokolwiek oprócz Ciebie,to też może spróbować wziąć na kolana. Tak jechała między innymi z Opola nad morze....

Poker,ale Ty się tu gdzieś zwierzyłaś,że aura straszliwego pecha Cię otacza ostatnio i w zasadzie całe Twoje najbliższe otoczenie - więc nie dziw się,że w interesie zastój. Dobrze,że Wikunia nie przetrąciła sobie jeszcze kręgosłupa spadając z domowej-roboty-drapaka :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto maja 10, 2011 12:54 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

passa pisze:Wiki zawsze się darła w podróży. Niestety. Zwłaszcza dźwięk silnika jej nie odpowiada,działa na nią pobudzająco,ale w zasadzie żadne hałasy jej nie pasują. U weterynarza zawsze ją wyjmowałam z koszyka i czekała na swoją kolej na moich kolanach - uciszała się i taka sytuacja jej najbardziej odpowiadała. Tobie doradzam to samo. Nie wiem jak z nią podróżujesz,ale jeśli w aucie jest ktokolwiek oprócz Ciebie,to też może spróbować wziąć na kolana. Tak jechała między innymi z Opola nad morze....

Poker,ale Ty się tu gdzieś zwierzyłaś,że aura straszliwego pecha Cię otacza ostatnio i w zasadzie całe Twoje najbliższe otoczenie - więc nie dziw się,że w interesie zastój. Dobrze,że Wikunia nie przetrąciła sobie jeszcze kręgosłupa spadając z domowej-roboty-drapaka :twisted:

Ta, dołóż do pieca, a co :twisted:
Ja na aurę nie narzekam, na karmę* też nie - i co? Mamyszon jak siedział, tak siedzi :?
A drąca japę w samochodzie Dameska dodatkowo puszcza niespotykanie śmierdzące bąki :twisted: I robi to tylko w samochodzie. I siedząc na kolanach też to robi :x
Dobrze, że się cieplej zrobiło i okna można pootwierać :roll: Bo nawet jakby się dom znalazł, to mogłaby nie dotrzeć na miejsce :mrgreen:

OKI

Post » Wto maja 10, 2011 13:06 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Mamyszon jak siedział, tak siedzi :?

Ale Mamyszon nie jest właścicielką najzieleńszych oczu na świecie ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Wto maja 10, 2011 13:13 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

passa pisze:
Mamyszon jak siedział, tak siedzi :?

Ale Mamyszon nie jest właścicielką najzieleńszych oczu na świecie ;)

Nie jest, nic w niej nie ma "naj" :( Nawet porządnej choroby, żeby na litość wziąć :roll: (tfu, tfu ;) )
Łapała się na najpodlejszy charakter, ale już ją powoli i z tego Mamuśka wygryza.
Mamuśka to kolejny tymczas świetny inaczej, tej to nawet ogłosić się nie da.
Po każdej iniekcji robi jej się paskudny odczyn. Jest po 20dniowej kuracji na kk :roll: Calutka parchata zwykła krowa :twisted:

Więc proszę mi tu nie narzekać na Wiki, bo ona przynajmniej oczy ma śliczne :wink:

OKI

Post » Wto maja 10, 2011 13:53 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

passa pisze:Poker,ale Ty się tu gdzieś zwierzyłaś,że aura straszliwego pecha Cię otacza ostatnio i w zasadzie całe Twoje najbliższe otoczenie - więc nie dziw się,że w interesie zastój. Dobrze,że Wikunia nie przetrąciła sobie jeszcze kręgosłupa spadając z domowej-roboty-drapaka :twisted:

po pierwsze weź coś człowieku się poskarż natychmiast to wykorzystają :/ po drugie pech dotyczy sytuacji zawodowofinansowej.

po trzecie dzięki za wizję 8O

po czwarte Wiki znikąd nie spada. Co najwyżej szybko schodzi!

Poker71

Post » Wto maja 10, 2011 13:58 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Poker71 pisze:
passa pisze:Poker,ale Ty się tu gdzieś zwierzyłaś,że aura straszliwego pecha Cię otacza ostatnio i w zasadzie całe Twoje najbliższe otoczenie - więc nie dziw się,że w interesie zastój. Dobrze,że Wikunia nie przetrąciła sobie jeszcze kręgosłupa spadając z domowej-roboty-drapaka :twisted:

po pierwsze weź coś człowieku się poskarż natychmiast to wykorzystają :/ po drugie pech dotyczy sytuacji zawodowofinansowej.

po trzecie dzięki za wizję 8O

po czwarte Wiki znikąd nie spada. Co najwyżej szybko schodzi!

Tiaaa? A ja myślałam, że ona się sturlowywuje :mrgreen:

BTW, ile razy widzę ten wąt na KŁ, to mam ochotę napisać, że tu się wszyscy znają na karmie :twisted:

OKI

Post » Śro maja 11, 2011 17:08 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

Co tu za krytykanctwo się szerzy?
Jakie "sturlowywuje"?????
Wiki o nienagannej figurze porusza sie zgracją i szykiem jak Księżniczka.
Poker, ona nie schodzi szybko, ona ewentualnie przyspiesza kroku z bardzo ważnych powodów.

Arek się starał a tu jakiś "domowej-roboty-drapak"
A FE, nieładnie
A jesli się podoba to trzeba Areczka grzecznie poprosić, może w swojej dobroci zazdrośnikom też taki zrobi

A tak wogóle to Poker nie przejmuj się za bardzo, na pociechę powiem że u mnie też ostro pod górkę
Ale w końcu ta zła passa z Redy się wyniesie
:ok:
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw maja 12, 2011 8:18 Re: Pięknooka Wiki - ma DT u Poker71, szuka DS

jarekm pisze:Co tu za krytykanctwo się szerzy?
Jakie "sturlowywuje"?????

no właśnie nie wiem skąd sturlowywanie??? Wiki wspina się lepiej niż makak czy inny małpiszon 8) zresztą uwielbia się wspinać, w poprzednim życiu musiała być małpką :kotek:

jarekm pisze:Wiki o nienagannej figurze porusza sie zgracją i szykiem jak Księżniczka.

tej wersji będziemy się trzymać
ja też :lol:

jarekm pisze:Poker, ona nie schodzi szybko, ona ewentualnie przyspiesza kroku z bardzo ważnych powodów.

Bardzo ważny powód kiedyś był kurczakiem - albo ma białe futro i nadmiar energii.

jarekm pisze:A jesli się podoba to trzeba Areczka grzecznie poprosić, może w swojej dobroci zazdrośnikom też taki zrobi

oj pewnie że się podoba one tak przez zazdrość :twisted: bo koteczki na drapak nie narzekają a wręcz i całkiem przeciwnie.

Poker71

[poprzednia][następna]