W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 14:30 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Wysłałam Ci PW :) Tigrunia wystraszona :lol: z telefonu lepsze foty były niż te :roll: chodzi o jakość i kolor Tigry.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon kwi 29, 2013 21:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

A mnie sie podobaja , Tigra jest piękna !!!
Viola a do nas nie zajzysz ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon kwi 29, 2013 21:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Wietrzymy transportery na drogę :)

Ja tam wolę się już zapakować i czekać, kocham jeździć na działkę. Maniek.
PS. To znaczy jechać nie lubię... lubię tam być... i tak zrobię kupę po drodze 8)

Obrazek Obrazek
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pon kwi 29, 2013 23:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika ja zaglądam jak mi przychodzi powiadomienie, a od Was nie mam :roll: Nic nie pisałaś? Pewnie że bym zajrzała myślałam ze Cię nie ma.

Monika przecież Tigra mi się podoba :D a foteczki sama Tusia pisała o gorszej jakości i tak jest, ale i tak wszystko widać :)

Tusia w takim wielkim transporterze spokojnie dwa koty się wmieszczą. Ogladałam je, ale to nie do noszenia w rękach bo za wielkie.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 02, 2013 22:32 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:)
Jesteśmy na działce. Tigra zachowuje się grzecznie i wspaniale :) . Jest tak szczęśliwa, że zaczęliśmy ją podejrzewać o rujkę 8O , ale przecież jest wysterylizowana. Okazuje tyle miłości jak rujkująca kocica, poza dźwiękami. Przytula się, rozdaje baranki, liże nam ręce. Jak radosny psiak machający ogonkiem. JEST CUDOWNA.
Zaliczyła drzewko zwane "kocim drzewkiem", zwiedza teren, przybiega na wołanie, pysio jej się śmieje :) .
Mam zdjęcia i film z jej akrobacjami na tym drzewie. Wrzucę jak wrócimy bo tutaj internet jest mało wydolny.
I tutaj dziwna sprawa. W relacjach z Maniem pełna sztama, razem sobie chodzą, biegają. Natomiast Luśce znowu odwaliło i warczy na Tigrę, bije ją łapą, chodzi bardzo ostrożnie, boi się, izoluje się, jakby jej się zaczęła bać na tej działce. Jakaś taka znowu się zrobiła wredna. Pogryzła mnie dotkliwie.
Zaczynał zapadać zmrok. Tigra i Maniek byli już w domu, chciałam wziąć Lusię na ręce i zanieść do domu, nakarmić mokrym. Próbowała uciec a ją próbowałam ją łapać. Zaatakowała mnie gryząc i drąc japę jak walczące koty. Mam rękę dosyć głęboko pogryzioną w 3 miejscach (najbardziej spuchnięty i bolący jest przegub ręki), bardzo bolało, bałam się że zropieje ale mąż pojechał do apteki i kupił mi maść przeciwzapalną, bakteriobójczą i przeciwbólową, robię opatrunki i zaczyna być lepiej. Obrzęk schodzi i ból mniejszy. To prawa ręka, na razie jest nie do użytku.
Do tej pory jestem w szoku, że kot którego mam od kociaka potrafił mi to zrobić. Ona ma coś z głową... :(
Teraz wszystkie 3 smacznie śpią.

ManfredkotTusi

Post » Czw maja 02, 2013 23:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Oj jak miło czytać jak Tigra przeżywa wyjazd na działkę :D Na filmiki cierpliwie poczekam. Nieźle Cię urządziła Lusia :? Co jej się stało że tak...Oby szybko się zagoiło :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw maja 02, 2013 23:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tigra w dzień jako jedyna zrobiła kupkę pod krzaczkiem, przy ogrodzeniu, pozostałe lecą do kuwety. :)
Teraz rozumiem co to znaczy jak kota określa się mianem koto-pies. Ona jest taka koto-psia i to jest wspaniałe.
Ciekawa jestem jakie charaktery mają MCO i norweskie leśne, czy podobne.
Taki syberyjczyk jak Tigra to dla mnie ideał, z takim kotem mogę żyć w pełnej harmonii i szczęściu.
Jest żywotna ale nie w nadmiarze, jest czuła ale nie namolna, potrafi powiedzieć NIE ale nie zrobi zamierzonej krzywdy.
Bardzo ją kochamy.

ManfredkotTusi

Post » Czw maja 02, 2013 23:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia wszystko co piszesz to prawda. Kocham syberyjczyki :1luvu: Nie są namolne, a tego nie lubię :oops: devony niestety pchają się czy jesz obiad cokolwiek robisz są na Tobie. Mi to nie odpowiada choć fajne z nich koty, takie lokowane.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob maja 04, 2013 11:54 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

bardzo fajnie się Tigra zachowuje na działce, chyba daliście jej tym wyjazdem dużo szczęścia :wink:
spróbuj Lusię zwabiać jakimiś przysmakami, przekupstwo to całkiem fajna sprawa czasami

mco są takie jak Tigra a może bardziej :wink: ,
norweskie bardziej ekspresyjne i samodzielne (przynajmniej te które ja znam) więc na wołanie by pewnie nie przybiegły, ale do człowieka są super
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob maja 04, 2013 22:08 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

EDIT: Wykasowałam post bo był głupi i niepotrzebny.
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 23:36 przez vailet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ,

vailet

Post » Sob maja 04, 2013 22:20 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet pisze:Czemu tyle hodowli oddaje kotki MCO szczególnie? Nie dogadują się i muszą mieszkać bez innych kotów.

vailet, jest duża różnica miedzy kastratem w grupie niekastrowanych kotów a grupą samych kastratów. Niedogadywanie się w takim przypadku nie dotyczy jedynie rasy MCO. Kot, który był - jako niekastrowany - na górze hierarchii, po kastracji spada w tejże hierarchii i bardzo często nie może się w nowym układzie odnaleźć. I dotyczy to podejrzewam wszystkich ras, a nie tylko MCO.
vailet pisze:Myślę że siby są fajniejsze niż MCO :oops: bo nie są aż takie głośne i nie przetłuszcza się przy ogonie, nie kołtunią sie.

Z całym szacunkiem: MCO nie są głośne, przetłuszczanie ogona nie jest specyfiką rasy MCO. Czy kot się kołtuni czy nie zależy od jakości futra. Syberie tez potrafią się skołtunić jak się je zaniedba. A tłuszczący się ogon to sprawa indywidualna. Zwykle kastratom się nie tłuści.

vailet, piszesz o rasie nie znając jej zupełnie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 04, 2013 23:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

MarioD ja piszę co czytałam.Takie rzeczy ludzie wypisują którzy mają te koty. Ja Cię rozumiem masz MCO i je uwielbiasz bo są kochane, dobra socjalizacja dużo robi za młodu.Czytam opisy ras z różnych źródeł, ale oczywiście to sprawa indywidualna bo każdy kot jest inny i nie ważne czy rasowy czy dachowiec. Nigdy nie miałam prawdziwego MCO i nie wiem jakie są naprawdę. Na pewno są duże i śliczne :D
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 23:42 przez vailet, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ,

vailet

Post » Nie maja 05, 2013 20:31 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witajcie :)
Właśnie szczęśliwie wróciliśmy do Łodzi.
Nie mam teraz czasu ale wrzucę coś na szybko. :)

Kocie drzewko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Nie maja 05, 2013 20:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Filmy:
1. Tigra na "kocim drzewku" - https://www.youtube.com/watch?v=y7mB6WG1MD0
2. Lusia i wąż... - https://www.youtube.com/edit?ns=1&video_id=VzHAdvpUofE
3. Biegi za kijkiem - https://www.youtube.com/watch?v=nyDSLquXqv8

Pierwsze kroki...
Obrazek

Obrazek

Oooo ale mu fajnie, też tam zaraz wejdę...
Obrazek

Po całym dniu przeżyć... po zmierzchu...
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Nie maja 05, 2013 22:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ojejku ale widok :1luvu: Tigra na drzewie...super i teraz widzę dokładnie jej kolor. Szylkretka! Ma dużo rudości.Uwielbiam takie. Maniek drzewa już zna :) . Nie mogę się doczekać wyjazdu do Kołobrzegu tylko z cats :P i TŻ-em. Tam też są drzewa i duuużo miejsca. Szukam smyczek mocnych bo to będzie pierwszy raz i trzeba uważać. Bejbi na pewno będzie zachwycona :D Martwi mnie waga znajomego rudego kota. Waży jak dwie i pół Bejbi i ciężarówka by musiała być dla takiego :ryk: Tam też mają piękne koty i rasowe...Latają po obejściu. Widziałam taki duuuży piękny rudzielec był i fotkę mu zrobili. To ciekawe że jest tyle rudasów 8O Filmiki zaraz obejrzę :)
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]