Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Wto sie 04, 2009 18:42

Oooo to tam nie ma netu? 8O
u mnie jest na każdym stanowisku, kurka nie wyobrażam sobie pracy bez niego :roll:
Dobrze ze są mili ludzie kciuki za całokształt :D
nie zgłaszam kandydatury - masz być zdrowa i już :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto sie 04, 2009 20:54

A nie zgłaszaj jak nie chesz, sama Ci coś dobiorę :smokin:
nie chcę nic mówić, ale gdyby np. na wieść o moim zgonie Monia w popłochu gdzieś się przeprowadziła i nikomu nie ujawniła adresu... pewien przemiły pięcioletni marmurek też pozostanie do rozdysponowania :roll: :twisted:

Netu niestety nie mamy :(
A ja niedawno zarejestrowałam się jeszcze na francuskojęzycznej wersji laleczek :oops: : http://www.ma-bimbo.com/game/tamarazuzanna,6137109.htm
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sie 04, 2009 20:59

Wielbłądzio pisze:A nie zgłaszaj jak nie chesz, sama Ci coś dobiorę :smokin:
nie chcę nic mówić, ale gdyby np. na wieść o moim zgonie Monia w popłochu gdzieś się przeprowadziła i nikomu nie ujawniła adresu... pewien przemiły pięcioletni marmurek też pozostanie do rozdysponowania :roll: :twisted:

Netu niestety nie mamy :(
A ja niedawno zarejestrowałam się jeszcze na francuskojęzycznej wersji laleczek :oops: : http://www.ma-bimbo.com/game/tamarazuzanna,6137109.htm

nie strasz bo ucieknę :lol: :lol: :lol:
jak może nie być netu - dziwne teraz to się bez tego pracować już nie da
czy tam jakieś stare towarzystwo jest u ciebie, nie kumate?
a może chwilowo nie ma :roll:

alus1

Post » Wto sie 04, 2009 21:18

towarzystwo młode i myślę, że m.in. dlatego nie ma :twisted:
bo weźmy taką mnie na przykład :oops: :wink: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto sie 04, 2009 21:24

Wielbłądzio pisze:towarzystwo młode i myślę, że m.in. dlatego nie ma :twisted:
bo weźmy taką mnie na przykład :oops: :wink: ...

e tam u mnie też młode a takie strony mozna poblokować
dziwny ten urząd
u nas korespondencja e-mailowa, faxy wszystko przez net
a skąd ja bym brała dane do dokumentów jak nie z netu
dziwne to, ale pozostaje sie przyzwyczaić :wink:

alus1

Post » Wto sie 04, 2009 21:36

ja też po raz pierwszy będę pracowała w biurze bez outlooka :roll:

A teraz pytanie, które powinnam pewnie zadać na filmwebie, ale nie jestem tam zarejestrowana. Od kilku dni mnie to zastanawia.
Dlaczego właśnie wszedł u nas do kin jako premiera film sprzed prawie 30 lat, od wielu lat dostępny w Polsce (kiedyś na kasetach video, teraz na dvd) i w polskiej wersji językowej...? O "Hair" rzecz jasna mi chodzi.
Bardzo chętnie obejrzę go po raz pierwszy w życiu na wielkim ekranie 8) , ale... nic z tego nie rozumiem, a wielbłądy bardzo nie lubią czegokolwiek nie rozumieć :twisted:
Ha, może nawet jutro sobie na niego pójdę jeśli dam radę :D

Wielbłądzio

Post » Wto sie 04, 2009 21:52

31.07.2009 polska"premiera obchodów 30-lecia" filmu "Hair".
Film jest z 1979 roku. :wink:
Nie było Cię jeszcze na świecie to nie pamiętasz !:wink:

Leneczka02

Od: Pon cze 15, 2009 15:49

Post » Wto sie 04, 2009 22:27

A skąd wiesz, że mnie nie było :wink: ?
Nie było, fakt. Urodziłam się niecałe dwa lata potem.

Wielbłądzio

Post » Śro sie 05, 2009 0:06

a czemu Casablanca wchodzi zaraz potem? 8O
Są rzeczy, których rozumieć widać nie trzeba. Sycić zmysły natomiast można 8)

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Śro sie 05, 2009 6:37

Obrazek :wink:
Kasia, aleś Ty młoda! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sie 06, 2009 5:06

Dziękuję Bożenko 8)
Nie wiem, czy taka bardzo młoda, toć to już prawie trzydziestka :wink:

Na barierce tarasu siedzi sroka. Dranie obległy parapet i podłogę przy wyjściu na balkon i chóralnie powarkują oraz śpiewają :roll: :wink:

Na razie nie napiszę dużo, bo spieszę się do pracy, a KTOŚ znowu obszczał ścianę w korytarzu :twisted: Śmierdzi już jak w klasycznej praskiej piwnicy, szlag mnie trafia, nie wiem, jak się tego smrodu pozbyć :oops: :twisted: :twisted:
To tyle. Tarcie ściany chlorkiem oraz dokonanie mordu na sprawcy :twisted: mogą mi przecież zająć dłuższą chwilę.

Wczoraj padłam. Spałam ponad 11 godzin bez przerwy :roll:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 06, 2009 5:12

Nualla pisze:a czemu Casablanca wchodzi zaraz potem? 8O
Są rzeczy, których rozumieć widać nie trzeba. Sycić zmysły natomiast można 8)

Mhmm, też zamierzam :D
Chociaż to chyba niespecjalnie zgodne z rozumem: wybierać sie do kina na film, który widziało się co najmniej naście razy i zna się go prawie na pamięć (o ścieżce nie wspominając, tę to zdecydowanie na pamięć, wraz z przesuwającymi się przed oczami scenami filmu :wink:), podczas kiedy jest teraz do obejrzenia kilka ciekawych nowych, które swoim zwyczajem zapewne przegapię :twisted:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 06, 2009 6:21

Wielbłądzio pisze:No dobra, krótkie podsumowanie:
1. Marmurek idzie do Marcelibu (bezwarunkowo :twisted: nie sądzę, aby znalazł się na niego inny :rudolf: )

Bardzo dziękuję za uznanie, że może być ze mnie dobry DS. Poczekam do ostatniej chwili, bo może jednak przeżyjesz? :roll: 8) :lol:
Wielbłądzio pisze:2. Dziczyzna do Genowefy,

Nie wiadomo, czy Genowefa ma tyle szafek wiszących dla Dzikiej-Dzikiej :twisted: .

Edit: poprawki stylistyczne :oops: .
Ostatnio edytowano Czw sie 06, 2009 7:13 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw sie 06, 2009 7:06

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 07, 2009 3:49

Tak tak, za niecałe dwie godziny też będę myć ząbki... Dziś dla odmiany w ogóle nie zdążyłam położyć się spać :roll:

Otóż outlooka w pracy mam, wirtualną na szczęście też (można sobie chociaż repertuary sprawdzać i na prywatne maile odpisywać, dobre i to), ale prawie nic poza tym - dostęp poblokowany :twisted: Kiedy zapytałam koleżankę z pokoju, dlaczego tak jest, opowiedziała mi całą historię: niektórzy pracownicy urzędu siedzieli po kilka godzin dziennie na stronach z seksem ;), któryś został na tym przyłapany przez interesanta, zrobiła się afera, Król Zwierząt wydał uchwałę... i tak oto przez czyjś wybujały temperament moje bimbolaleczki wraz z kotkami powymierają z głodu :crying:
Jasna cholera, chyba trzeba być totalnym :rudolf:, żeby siedząc w robocie przy kompie na widoku publicznym, upajać się repertuarem jakiegoś redtube`a czy co to tam było innego, nie mógł kretyn iść sobie po pracy do kafejki, jeśli już musiał :twisted: :twisted: :twisted: ???(pisze to taka, którą wiadome filmiki są w stanie doprowadzić ewentualnie jedynie do łagodnej głupawki, niczego poza tym :roll: :wink:)

Ale ogólnie jest super, bardzo bardzo bardzo cieszę się, że mi się udało wygrać ten konkurs :D

Dzisiaj/jutro odezwę się o równie szalonej porze, bo wybieramy się z Piotrusiem na "Hair". Zbajerowałam biedaka, bo na ten film nie byłoby sensu chodzić z nikim normalnym, tj. nie 'długowłosym' (przynajmniej ideologicznie ;)). Że to jest dla ludzi emocjonalnie związanych z Ruchem i mających o nim pojęcie tylko namiastka, w zasadzie powiedziałabym nawet: film kostiumowy - to oczywiście wiadomo, ale mimo wszystko...

Aha: wiecie, jaki jest kolejny, któryś tam setny powód, dla którego powinnam ubić Liliana...?
Broadwayowskie "Hair" (musical znaczy się, nie wersję filmową ;)) posiadam jedynie na starej kasecie magnetofonowej. Aranżacje są boskie, często zupełnie inne niż te ze ścieżki filmu, cudne po prostu... Tyle, że ja od kilku miesięcy znowu nie posiadam żadnego odtwarzacza starych kaset - domyślacie się już może, dlaczego takowego nie posiadam :twisted: :twisted: :twisted: ...?
Zaszczał na śmierć dwa magnetofony, uprzednio poodgryzawszy od wieży - protoplastki tychże - oba głośniki :twisted: :roll:

Oprócz "Hair" może uda się nam zahaczyć jeszcze na "Kota w butach" - to propozycja Piotrusia, który uważa (myli się :twisted: !), że ja... uważa, że ja bardzo lubię koty wszelakie i w dowolnej postaci :twisted: :ryk: :ryk: :ryk:

Dobranoc/Dzień dobry wszystkim :D

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]