Maszka-pojechała do DS!!!-Karolinko-zapraszamy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 21, 2009 17:04

to czekamy na zdjęcia :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie cze 21, 2009 17:08

Własnie zjadł kolejny posiłek-sam!!!!!! :D -beda z niego ludzie!a teraz myje się-małe samodzielne kociątko
Tym razem mleczko z kleikiem i dodatkiem miksowanego kurczaka-oj smakowało-jadł,az sie najadł i zostawił reszte-jeszcze na noc dostanie taka sama porcje i chyba da mi troszke pospać?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie cze 21, 2009 17:54

Uhhh,no to ulżyło,że je i jest dobrze.Kasiu będziemy z Tobą zawsze i wszędzie.I jak tylko będzie możliwe,będziemy Ci pomagać,ot co.Prawda dziewuszki???.Zresztą,po co się pytam :lol:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie cze 21, 2009 18:03

Ja wiem,że to miejsce jest magiczne-tu zawsze można na Was liczyć-nie jest się samym ze swoimi problemami!
Maluszek szaleje z zabawkami-sam sie bawi,ale jednak co jakiś czas siada i miauczy-przestaję dopiero jak go przytulam i głaszcze-i za chwilę jest dobrze-znów się bawi,teraz sie zmęczył szaleństwami ,wszedł do wielkiego wiklinowego legowiska-takiego na dwa koty-i chyba zamierza pospać :)
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie cze 21, 2009 18:14

A jak Kasiu reszta futrzaków,już się oswoiły z "obcym" w miarę chociaż?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie cze 21, 2009 18:17

bardzo dobre wieści :D
jedz maluszku, zdrowiej i szukaj domku!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie cze 21, 2009 18:21

Wieści dobre,ale nie bardzo dobre Aniu-wszystkie kotki sa do Miszki wrogo nastawione-zwłaszcza Pyniusia,jedynie Ptyś jest wspaniały-liże malucha i nie prycha na niego-to bardzo czuły kocurek-tez był taki maleńki jak go znalazłam 5 lat temu-tez w czerwcu.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 21, 2009 18:36

Kasiu, u mnie zawsze koty pchykały na nowego przybysza. Buńcia najwięcej, ale już po paru dniach matkowała maluszkowi.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 21, 2009 18:44

Pyniusia nienawidzi innych kotów,ona nawet warczy na swoich starych domowników-taka już jest od poczatku-mój Tatuś jak ja znalazł była jeszcze mniejsza od Miszy i umierała z głodu,miała całe oczka zaklejone ropą,pyszczek w nadżerkach,nawet już nie szła-tylko pełzła :( Weterynarze chcieli ją uspić,ale Tatuś uparł się,że skoro ją znalazł-to da jej szansę!
Wyszła z tego po wielkich bojach-w wieku ok 4 mies.-którys z pracowników albo ja uderzył w główkę ,albo przyciął jej główkę drzwiami-znów walczył Ttuś o jej życie-wyzdrowiała,ale straciła słuch :(
Gdy miała ok roku-zabrałam ja z firmy Taty do siebie
Ona była od maleństwa kotką niewychodzącą,nie znała innych kotów-tylko psy widywała przez okno-i teraz chyba dlatego tak nie lubi innych kotw.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 21, 2009 19:00

Kasiu ja Cię doskonale rozumiem.
Pecia co prawda jest wychodząca i nie mogę powiedzieć, że kotów nie zna, ale poprostu ich nie znosi.
Nie akceptowała Misi, Niusia i Kajtka też nie.
Jak przyjeżdżam do rodziców z chłopakami to ona najchętniej wychodzi na dwór.
Albo chowa się tak, żeby nikt jej nie znalazł.
Duży dom więc pewnie gdyby musiała to poprostu jakoś egzystowałaby z innymi kotami. Ale nie sądzę by dla jej psychiki było to ok.

Dzieci też nie lubi. Mam wrażenie, że ona wie iż może zrobić krzywdę i poprostu schodzi im z drogi.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie cze 21, 2009 19:18

Ja niestety nie mam dużego domu :( i musze sobie jakos radzić.Jutro zabieram Misze do pracy-pójdziemy do wetki,niech obejrzy i zbada.
Ale co bedzie dalej?
Postawie na podłodze w łazience transporterek w którym śpi,postawie kuwetkę i zamkne drzwi.Mam tam bardzo mało miejsca,ale nic innego nie wymyślę :(
Jak przyjdę-to wypuszcze ja i wystawię jej spanko i zwirek-bo inaczej bym do łazienki wejśc nie mogła-tak ciasno :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 21, 2009 19:37

Wielkie kciuki za maleństwo Kasiu i za szybki dt!!!!

Prosimy, dla tego maleństwa!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie cze 21, 2009 19:45

Dziekuję Milenko-jutro przeslę fotki Małgosi(mam nadzieję :? ),ona obiecała mi je obrobić-to wstawimy do wątku-zobaczycie małe bure "cóś"-jutro sie okaze co?-czy Misza,czy Masza? :lol:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie cze 21, 2009 19:46

Melduję się!!!

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Nie cze 21, 2009 19:47

Kurcze, miał maluszek naprawde szczęście! już nieważne nawet, czy Misza, czy Masza, ważne, ze całe i zdrowe!

Kasiu, a jak rezydenci? dalej napięta sutuacja? :(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

[poprzednia][następna]