Trójucha Balbinka, dzikawa Tosia i szalona Grzdyla :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 12, 2008 9:41

To straszny problem rowniez dla mnie.Swoje trzy koty na Swieta zostawiam w domu i mam nadzieje na pomoc sasiadki.Floryde zabiore lub upchne znajomej,ktora wziela bialasy. Dwa psy zabieram ze soba.Co zrobie z Jezykiem i Mikolajkiem.Glownie chodzi o Jezyka bo kto wezmie zagrzybiale kocie :?: Jestem zalamana :cry:
Nie cierpie Swiat!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Czw sty 08, 2009 16:11

Jak tam Balbinka?Podaje nr gg tych od balbiny,moze cos czasem skrobniesz,bo oni sie martwia i tesknia 3659100
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto mar 03, 2009 18:02

Balbinka w porządku, powiem tak - gg mam, zanotowałam, nawet mam w liście kontaktów, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby napisać. Zdjęcia wysłałam.
Balbinka zostaje u mnie, czekałam z obwieszczeniem tego na forum do uświadomienia całej mojej rodziny :) O świerzbie zapomniałyśmy, o wojnie z rezydentką również- teraz śpią razem na fotelu, w łóżku, na podłodze, razem drapią drapak (do momentu aż któraś się wkurzy i przyłoży drugiej łapą ;) ) A teraz parę zdjęć obu kotek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon lis 02, 2009 21:06 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Dla ciekawych, co tam u nas zamieszczam nową porcję fotek zrobionych na początku października (dopiero je zgrałam przy okazji robienia fotek Layli). Wszystkie trzy jesteśmy w Wałczu, ja pracuję, Balbina robi za domowego Szeryfa - przez nią Piękny Marian przestał wchodzić do domu i jako jedyna w miarę się dogaduje z Laylą Mikrejszy (Tosia, Balbina i Layla nie wychodzą za to z domu w ogóle i wychodzić nie będą), a Tosia okupuje moje łóżko. W kwietniu Balbina miała nawrót świerzba, ale się z tym uporałyśmy i od tej pory cisza.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

makrejsza

Post » Wto lis 03, 2009 9:36 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

To juz opuscilaś Gdańsk na dobre?????? :(

Dawno nie zaglądalam do watku, a tu takie zdjecia piękne i wspaniale wieści z zycia futerek :D :D :D

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto lis 03, 2009 18:43 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Ano opuściłam... 29. września się obroniłam, a 1. października zaczęłam praktykę w Wałczu :( do Gdańska na pewno będę zaglądać (chociażby ze względu na szkolenia obowiązkowe ;), ale ze względów towarzyskich również). W przyszłym roku naszą trójkę czeka kolejna przeprowadzka - pod Lubin (od razu piszę, że nie Lublin - Lubin jest na zachodzie Polski), wiąże się to ze zmianą mojego stanu cywilnego ;) No cóż, mam nadzieję, że to moja ostatnia przeprowadzka w najbliższym czasie...

makrejsza

Post » Wto lis 03, 2009 19:47 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Gratulacje z powodu obrony i spelnienia wszystkich zyciowych planów :D

Ale wywieje Cie daleko w przyszlym roku, choc Lubin to urocze miasteczko i w najcieplejszym miejscu w Polsce, na pewno nie wieje tam tak jak na Wybrzeżu :)

gisha

Post » Czw lis 05, 2009 20:10 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Dzięki Gisha :)
Ano wywieje mnie daleko, żal mi niesamowicie, szkoda, że nie mam innego wyjścia...

makrejsza

Post » Sob maja 01, 2010 19:11 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Kolejne wieści z kolejnego (mam nadzieję, że ostatniego, bo ja już mam dosyć tych przeprowadzek) nowego domu Trójuszki Balbinki oraz Tchórzliwej Toskanii ;)

Obie kotki są ze mną od tygodnia w Chocianowie - już się zaaklimatyzowały, wpadek kuwetowych brak. Za to moja rodzinka przyjechała jak po spotkaniu z tygrysami - cała trójka podrapana - kotki nie chciały dać się zapakować do transporterów. poza tym jedna z marud zrobiła kupala do transportera, o czym się dowiedzielismy po przyjeździe. Za to całą drogę miałam relację, jak to moje koty bąki puszczają :lol: Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła wkleić nowe fotki futer :)

makrejsza

Post » Sob maja 01, 2010 22:33 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Wszystkiego dobrego w nowym domku dla Ciebie i koteczek :ok:

gisha

Post » Pon maja 03, 2010 16:31 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

O, widzę, że ciągle o naszej trójce pamiętasz, to bardzo miłe :)

ja zdążyłam sie już zadomowić, bo przeprowadziłam się na początku kwietnia, ale wiadomo, prawdziwy dom jest wtedy, gdy są w nim twoje koty :)

makrejsza

Post » Śro kwi 13, 2011 18:31 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Przypominamy się ;)

Od dwóch miesięcy Tosia i Balbina mają małą koleżankę - jakiś idiota zostawił kota w kartonie w aptece 8O była 1/6 szansy na to, że kot trafi do mnie ;)
Mała ma robocze imię Grzdylu-Grzdylu na badylu vel Firdu-dirdu. W każdym bądź razie nie dojrzeliśmy jeszcze z mężem do tego, żeby dać jej normalne imię ;)
Za dwa tygodnie czeka nas sterylka.

makrejsza

Post » Nie lip 03, 2011 17:59 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Myślę, że po tak długiej przerwie w pisaniu, zostanie mi wybaczony post pod postem.

Stan kotów się nie zmienił, chociaż było takie zagrożenie - Grzdyl zatruła się aloesem, miała krwawą biegunkę i wymioty. Na szczęście uporałyśmy się z tym, aloesy zostały wyeksmitowane, przy okazji wywaliłam inne trujące rośliny z domu. Tosia i Balbina nigdy nie ruszyły mi roślin nie przeznaczonych dla nich, Grzdyl do poprzedniej środy ograniczała się do zrzucenia doniczki od czasu do czasu...
Od ostatniego postu Grzdyl została również wykastrowana, wszystkie koty są już u mnie pokastrowane :)

makrejsza

Post » Wto lip 17, 2012 10:54 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Mały raport po roku przerwy ;)
Stan kotów nadal bez zmian, wszystkie są zdrowe i zadowolone :) U najmłodszej kotki zostaliśmy przy imieniu Grzdylu Grzdylu na Badylu, reaguje na nie fantastycznie :lol: :lol: Dziewczyny są super, właśnie mi towarzyszą w łóżku, bo mnie choróbsko dorwało. Naszym jedynym problemem jest ich nadwaga, z którą muszę zacząć intensywnie walczyć, bo kotki są wszystkie grubiutkie (No dobra, grzdylu Grzdylu jest jeszcze kociakowata, ale na Grau i Orijenie wyrosła na giganta - jest o głowę wyższa od Balbinki i Tosi, 5 kg tutaj nie dziwi, natomiast 5,6 kg Balbiny to moje duże zaniedbanie :roll: :roll:). Cóż raz dziennie dostają puchę 200g Grau (dzielona na trzy), problemem jest chyba suchy Orijen dostępny do woli. Od przyszłego tygodnia ograniczam, czuję się na tyle źle, że wolę, żeby się jeszcze w tym tygodniu przejadały niż były głodne. W przyszłym tygodniu będzie wojna, oby nie skończyło się sikaniem po katach. :roll: :roll:

makrejsza

Post » Wto lip 17, 2012 20:44 Re: Trójucha Balbinka ma DS u mnie - prosimy na KOTY

Jak miło że się odezwałas i że wszystkie koty są w komplecie.Wygladaja pięknie:D
A jak w ogóle Ci się wiedzie na drugim końcu Polski?
Ja tez z Gdańska wybyłam i mieszkam teraz w Łodzi .
Wszystkiego dobrego dla pieknych koteczek :piwa:
Kciuki za ich odchudzanie Balbiny, choć nie wiem czy tak bardzo konieczne i za Twoje zdrówko :ok:

gisha

[poprzednia][następna]