Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kalair pisze:A ja właśnie zagoniłam mojego JJ-a do zagotowania zupki mysliwskiej! Bo on ją robi ekstra, a jak ja raz zrobiłam, to to nie było TO.
Dziś co prawdz troszkę słońca od rana, ale taka zimnica, wiatr okropny! Uznałam, że ta zupa-to będzie TO!
To taki krupnik inaczej![]()
Kasza pęczak, słonina -koniecznie francuska, ziemniaczek,. Na duży garnek-pół kg kaszy, ok 40 dkg słoniny, jedna cebulka,. Słoninka z cebulka najpierw musi być przysmażona. Ja dodaję jeszcze jeszcze kostki rosołowej, ale to zbędne, bo zupa wychodzi gęsta i tłusta. Na zimowe dni!
moś pisze:kalair pisze:A ja właśnie zagoniłam mojego JJ-a do zagotowania zupki mysliwskiej! Bo on ją robi ekstra, a jak ja raz zrobiłam, to to nie było TO.
Dziś co prawdz troszkę słońca od rana, ale taka zimnica, wiatr okropny! Uznałam, że ta zupa-to będzie TO!
To taki krupnik inaczej![]()
Kasza pęczak, słonina -koniecznie francuska, ziemniaczek,. Na duży garnek-pół kg kaszy, ok 40 dkg słoniny, jedna cebulka,. Słoninka z cebulka najpierw musi być przysmażona. Ja dodaję jeszcze jeszcze kostki rosołowej, ale to zbędne, bo zupa wychodzi gęsta i tłusta. Na zimowe dni!
Te nasze JJ-yy to jednak maja ze soba wiele wspolnego.Musze sprawdzic czy JJ nie jest czasami podwójnie zonaty gdzies w PolsceBo te opisy mi wiele mowia....
![]()
Pozdrawiam JJ i jego tz-tke i jej koty a szczegolnieLafinke
kalair pisze:Trinity36 pisze:Ufff... Dobrze, ze Was znalazłam:D:D
No to chociaz dobranoc powiem wszystkim:D
Hej Trinity! Generalnie to już dziś sie odezwałaś.. To dla Ciebie też-proszę!
![]()
![]()
moś pisze:
Trinity36 pisze:kalair pisze:Trinity36 pisze:Ufff... Dobrze, ze Was znalazłam:D:D
No to chociaz dobranoc powiem wszystkim:D
Hej Trinity! Generalnie to już dziś sie odezwałaś.. To dla Ciebie też-proszę!
![]()
![]()
Wyraźnie, to widzę gdzie jest ucho i łapinka, ale reszta mi się złączyła w jednoczęściową Lafi:D:D
U nas i słońce i śnieg:D:D Dzień pikny hej !
kalair pisze:moś pisze:kalair pisze:moś pisze:ziemowit pisze:to ja, to ja - biedronka pstra
A ja jestem biedroneczka mala
A z kim jesteś zmutowana?
No co, nie znalazlam biedronki to wkleilam cos ze skrzydlami, co ja entomolog jestem![]()
O to Cię nie oskarżam przecież!![]()
ziemowit pisze:kalair pisze:moś pisze:kalair pisze:moś pisze:ziemowit pisze:to ja, to ja - biedronka pstra
A ja jestem biedroneczka mala
A z kim jesteś zmutowana?
No co, nie znalazlam biedronki to wkleilam cos ze skrzydlami, co ja entomolog jestem![]()
O to Cię nie oskarżam przecież!![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 32 gości