Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka w DT :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2021 7:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

JoasiaS pisze:Śliczne maleńkie :love: :love:

:1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 20, 2021 7:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - mamy małe :))

Anna2016 pisze:
mir.ka pisze:
ewar pisze:Mirka, przydałaby Ci się dla nich skóra, np.barania czy jagnięca. Dużą można nawet pociąć. Malutki Toluś -sierotka taką miał, nawet ją ssał. Poszukam, coś na pewno znajdę.

dla nas sierotek futerko ? :(
Obrazek
to my - Ina i Olina :wink:
prawda, ze jesteśmy śliczne?

Cudne szkraby i te łapunie różowiutkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: bezbronne maleństwa, rośnijcie zdrowo :P

jedzą i rosną :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw maja 20, 2021 7:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Wczoraj był zwariowany dzień. Zepsuła mi się mikrofalówka kupiona 3 lata temu, tak teraz bywa z tymi sprzętami. Jej poprzedniczka prawie taka sama wytrzymała ok 20 lat bez naprawy i padła na skutek przepięcia :( Oczywiście z naprawą ciężko, obdzwoniłam masę punków i nigdzie mikrofalówek nie naprawiają, być moze im się nie opłaca, bo naprawa może w większości przypadków kosztować tyle co nowa, ale ta moja nie była tania, kosztowała ponad 800 zł, więc raczej warto spróbować ja naprawić. W końcu udało mi się skontaktować z serwisem producenta i zawieźliśmy ją do Katowic. Upłynie kilka dni zanim coś bedę wiedzieć bo muszą sprawdzić co się zepsuło ( nie obracał się talerz) i ile to będzie kosztować. Mikrofalówka jest mi teraz potrzeba bo podgrzewam małym maskotkę, zeby im było cieplej i przyjemniej.
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 20, 2021 8:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Podgrzewana maskotka :1luvu: Super pomysł dla Maluszek :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw maja 20, 2021 8:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

jolabuk5 pisze:Podgrzewana maskotka :1luvu: Super pomysł dla Maluszek :201461

To są takie specjalne maskotki, mają w w środku wyjmowany woreczek chyba z ziarnami gorczycy, który wkłada się na minutę do mikrofalówki, trzyma ciepło lepiej niż termofor.
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 20, 2021 9:09 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Ojej :( A nie masz termoforka na wodę? Wczoraj wysłałam skórę dla małych, mogłam włożyć jakiś, ale nie wiedziałam, że może być potrzebny. Niektóre termoforki do mikrofali trzeba w całości włożyć, nie mają wyjmowanego woreczka. Mniej higieniczne, prawda, bo nie da się ich uprać, tylko przecierać z wierzchu.
edit: mam informację, że paczka jest w drodze do punktu odbioru, najpóźniej jutro powinna dotrzeć, ale kto wie ? :wink:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 20, 2021 9:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

ewar pisze:Ojej :( A nie masz termoforka na wodę? Wczoraj wysłałam skórę dla małych, mogłam włożyć jakiś, ale nie wiedziałam, że może być potrzebny. Niektóre termoforki do mikrofali trzeba w całości włożyć, nie mają wyjmowanego woreczka. Mniej higieniczne, prawda, bo nie da się ich uprać, tylko przecierać z wierzchu.
edit: mam informację, że paczka jest w drodze do punktu odbioru, najpóźniej jutro powinna dotrzeć, ale kto wie ? :wink:

Wiesz, ze mam od Ciebie różne maskotki, takie z termoforkami też, ale te z woreczkami najfajniejsze. Ja wszystkie maskotki po używaniu przez aktualny miot piorę, kiedyś zaryzykowałam wypranie woreczków bo mi maluchy zasikały i ziarna fajnie wyschły i nadal nadaja się do użycia. Z tymi w całosci też nie ma problemu z praniem.
Dostałam dzisiaj info o paczce i tak myslałam ,ze od Ciebie. Dzięki w imieniu maluszków.
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 20, 2021 10:00 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

A ja rozcinałam te woreczki, wysypywałam ziarna, potem wkładałam do czystego i uprasowanego woreczka i go zaszywałam.
Daj znać, jak paczka dojdzie, dobrze? Informacje dochodzą do mnie z opóźnieniem.

ewar

Post » Czw maja 20, 2021 15:04 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

ewar pisze:A ja rozcinałam te woreczki, wysypywałam ziarna, potem wkładałam do czystego i uprasowanego woreczka i go zaszywałam.
Daj znać, jak paczka dojdzie, dobrze? Informacje dochodzą do mnie z opóźnieniem.

u mnie maskotki były całkiem zasikane, ale to tylko tak raz było, dlatego zaryzykowałam pranie wszystkiego razem

oczywiscie, ze dam znać, dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw maja 20, 2021 15:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

mir.ka pisze:u mnie maskotki były całkiem zasikane, ale to tylko tak raz było, dlatego zaryzykowałam pranie wszystkiego razem

Dobrze wiedzieć :ok:

ewar

Post » Czw maja 20, 2021 22:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - mamy małe :))

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:Inusia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozumiem, że to na cześć Inki - poecinki...

Tak nie całkiem, bo małej dałam Imię Ina, nie Inka, choć tez nad takim się zastanawiałam, ale.. mała nie jest czarna i nie pytałam o pozwolenie nadania imienia Inka (może zastrzeżone).
Ale zdrobnienie takie samo i od jednego i od drugiego.
Udzielam zezwolenia, duża Inambinka [*]na pewno się ucieszy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 21, 2021 7:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Dobrego dnia Okruszki :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt maja 21, 2021 10:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - mamy małe :))

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:
mir.ka pisze:Inusia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozumiem, że to na cześć Inki - poecinki...

Tak nie całkiem, bo małej dałam Imię Ina, nie Inka, choć tez nad takim się zastanawiałam, ale.. mała nie jest czarna i nie pytałam o pozwolenie nadania imienia Inka (może zastrzeżone).
Ale zdrobnienie takie samo i od jednego i od drugiego.
Udzielam zezwolenia, duża Inambinka [*]na pewno się ucieszy

będę pamietać
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 21, 2021 10:58 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Anna2016 pisze:Dobrego dnia Okruszki :1luvu:

dziekujemy :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt maja 21, 2021 11:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31 - Ina i Olina w DT :))

Tofik jest bardzo uprzejmym kocurkiem i dba o Rudzi linię :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]