Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2020 8:17 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Zuniu, wczoraj u mnie też było dziwnie - cały dzień sygnalizowałam, że coś bym zjadła, a jak Duża proponowała mi kolejne jedzonka, to nie chciałam. Nic. I tak aż do rana. Duża już myślała o tabletce na apetyt. A rano znalazła jeden rzyg (niewielki, bo nie miałam czym :oops:). Na szczęście rano już mi apetyt wrócił i trochę pojadłam :ok: Może Tobie Zazulko, też ten pawik był potrzebny? Może to wcale nie pogorszenie wątrobowe, tylko coś z żołądkiem? Może kłaczek się zrobił? Fajnie, że w moczu nie ma białka, a złe samopoczucie masz od kłaczka? Wątroba nie dałaby takiego naglego pogorszenia samopoczucia! Od kiedy gorzej się czujesz, Zunieczko? :201461

Ciociu MaryLux, dziekujemy za piosenkę i za zagladanie do nas i do Kącika :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lis 10, 2020 9:07 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Zuniu
:201461
zdrowiej. I jedzcie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 10, 2020 11:33 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Miau Ciocie, tak od około 2 tygodni zaczęłam wybrzydzać coraz bardziej, aż do jednej tylko saszetki którą chętnie jadłam. Tych saszetek nie ma już w okolicznych sklepach 8O 8O 8O to duża wczoraj zamówiła na dwóch różnych stronach www 50 sztuk. Dziś rano nie chciałam nawet tej saszetki, liznęłam kilka raz i zostawiłam a przez całe lato jadłam z apetytem aż miseczka pusta była na błysk :(

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto lis 10, 2020 14:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Anna2016 pisze:Miau Ciocie, tak od około 2 tygodni zaczęłam wybrzydzać coraz bardziej, aż do jednej tylko saszetki którą chętnie jadłam. Tych saszetek nie ma już w okolicznych sklepach 8O 8O 8O to duża wczoraj zamówiła na dwóch różnych stronach www 50 sztuk. Dziś rano nie chciałam nawet tej saszetki, liznęłam kilka raz i zostawiłam a przez całe lato jadłam z apetytem aż miseczka pusta była na błysk :(

Ojej, u Lusi było coś podobnego, dr zlecił usg (wyniki wklejałam u siebie) - i z tego wynikło, co dolega i jak działać

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lis 10, 2020 14:17 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

To może jakaś inną saszetkę trzeba znaleźć? Wszystko się nudzi, mnie nawet pasty się znudziły i teraz jem więcej saszetek, a past mało.
A może tabletka na apetyt?
No właśnie, może usg? To może być problem z jelitami...
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lis 10, 2020 15:20 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Zunia ma niewydolną wątrobę i alergię. Okazało się dziś w pracy że popełniłam karygodny błąd w lipcu. Wartość błędu ponad 30tys. To przrepelnilo czarę smutków. Chciałabym już być z moim i bliskimi za TM.

Anna2016

Post » Wto lis 10, 2020 16:15 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Aniu nie mow tak! Tak nie mozna!
To nie Twoja wina z tym bledem. Po co Cie pracodawca zmuszal do robienia zadan ktore wykwalifikowana ksiegowa powinna robic?! Mimo Twoich sygnalow ze to nie lezy w Twoich kompetencjach. W ogole sie tym nie martw!
Ja uwazam ze sami sobie winni! Kropka

Edit: moze warto zrobic Zuni usg tak jak sugeruja Dziewczyny. Bedziesz spokojniejsza.
Ja tez zrobie mojej usg i pelny profil geriatryczny choc to koszt tutaj zatrwazajacy, ale co zrobic- a bede spokojniejsza.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Wto lis 10, 2020 18:09 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Aniu, pibon ma rację, to nie Twoja wina, każą Ci robić rzeczy, na których się nie znasz. Nie jesteś od księgowości, to powinni robić fachowcy, specjaliści, którzy się tego uczyli, a nie doktor psychologii.
Wszystko będzie dobrze. Jestem z Tobą. Nie wolno się załamywać.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lis 10, 2020 19:25 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Dziękuję. Będę pewnie prosić tzn nalegać na panią wet o badanie krwi, ona nie widzi potrzeby, ja - niechętnie podchodzę do olbrzymiego stresu Zuzi, ale ostatnie badanie krwi było pod koniec lutego, a jest połowa listopada... Wiadomo jak wet, który jest wyczulony na pkcie swojej ambicji, reaguje na takie naleganie....
W tej pracy to nie błąd rachunkowy czy księgowy - to zwyczajne przeoczenie, niedopatrzenie. Chyba bym już wolała żeby to mnie mój pracodawca obciążył tą kwotą niż ściągać ją z hukiem od dłużnika...miałabym jakieś poczucie sprawiedliwości wina=kara i może wszystko by ucichło, a tak sprawa stanie się znana w całej firmie i ja niestety też razem z tą sprawą, chciał-nie chciał będą o mnie mówić niestety w negatywnym kontekście jako o tej która taki banalny błąd popelniła. Jeszcze nie jest, ale jak wrócę ze zdalnego to będę musiała ją zgłosić. Boję się. Chciałabym jak struś głowę w piasek. Mój strach nic nie zmieni. A z bliskimi chciałabym być, teraźniejszość jest dołująca, pełna smutku, konfliktów, samotności, bezradności a przyszłość jest jeszcze gorsza.

Anna2016

Post » Wto lis 10, 2020 19:46 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

MaryLux pisze:
Chikita pisze:Ofelja to tak wszystkich wszędzie boli ? Nie wiem co można zrobić aby przestało bolec.
Chiko

Urwać im łepcie!
Lusia

Lusia. Ale Duże mają oczki na łepciach. Jak im urwiemy łepcie to razem z oczkami i jak trafią do szafku z naszymi mniamuśnościami?
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 10, 2020 19:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Aniu, przyszłość może być różna, nikt nie wie, jaka będzie. A teraźniejszość nie jest taka zła, jak Ci się wydaje. Będą gadać w pracy? No to będą, pogadają i przestaną, a za rok zapomną. Na razie masz pracę, a nawet dwie, jesteś zdrowa, masz gdzie mieszkać, masz Zunię, Łatkę i Marcysię, które potrzebują Twojej opieki. I masz tu, na miau, wielu przyjaciół. Nie jest tak źle, naprawdę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lis 10, 2020 20:53 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Podpisuje sie pod tym, co Jola napisala. I jeszcze pamietaj, ze przeciez popelniac bledy to rzecz ludzka, kazdemu sie zdarza. Nie musisz wcale chowac glowy w piasek. Co zrobic, kazdemu sie zdarza popelnic jakis wiekszy blad czasem. Nie mysl ze to koniec swiata i jakies wielkie przestepstwo. No trudno, stalo sie. A dluznik skoro jest dluzny to przeciez niech zaplaci, a nie Ty! I tak mial dobrze, bo przez przeoczenie platnosc byla odroczona i mial wiecej czasu na splate. Naprawde, trzymaj sie i nie przejmuj tak mocno, bo zrujnujesz sobie zdrowie.
Fredziu!

pibon

Post » Śro lis 11, 2020 0:02 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Dziękujemy za link muzyczny Ciociu :D
Sabcia

Calineczka dziś wyrzygała wielki kłak i chyba to nie wszystko, bo cały dzień malutko je, a kupkę ma brzydką, rzadką. Gorączki nie ma, nosek zimny.
Sabcia apetyt ma średni, ale coś tam je. Mięsko zjadła ładnie.
Reszta kotów jako-tako, ogólnie jakoś jedzą mniej.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lis 11, 2020 1:09 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Trzymam kciuki za Calineczke i Zunie i za wszystkie kotki, zeby po chwilowym slabszym apetycie znow zdrowo wcinaly. Podoba nam sie, jak Sabcia tak ladnie miesko je! Dobre kaski jej widac Ciociu podtykasz pod nosek:-)
U nas najlepsze apetyty maja wolnozyjace - te futrzaki to tego mieska pochlonac potrafia :strach:
Martwie sie Mia, bo nie ma ostatnio humoru, nie przychodzi na mizianki, a jak przychodzi do kuchni to tak staje blisko obok moich nog, tak kiedys nie robila. Na szczescie apetyt ma. Jutro umowie termin u weta. Porownywalam jej wyniki krwi/moczu sprzed prawie 6 lat, kiedy ja zabralismy do nas - piekne wyniki, a przeciez jadla wtedy byle co, czesto dostawala resztki z obiadu tej kobiety, u ktorej byly z Mini. No ale kotek 6 lat mlodszy to i wyniki lepsze.
Fredziu!

pibon

[poprzednia][następna]