Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2016 16:51 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Gucio ma zabawne, nietopyrkowate uszka. Jest śliczny! :ok: za sterylkę Agatki

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Pon sie 01, 2016 16:57 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Trudno jest zrobić dobre zdjęcia czarnym kotom, to po pierwsze.Po drugie, zawsze uszy wychodzą monstrualnie duże.Kociaki są śliczne, szczuplutkie, ale za to zwinne jak jaszczurki.Mają bardzo ciekawy kolor oczek, takie ciemnobeżowe jakby z kroplą różu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 01, 2016 17:06 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Za sterylkę bez problemów :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto sie 02, 2016 8:01 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka już chyba po zabiegu, byliśmy w lecznicy o ósmej.Odbieram ją popołudniu.Mam nadzieję, że będzie mniej płochliwa, bo na razie podobna jest do Gabrysia.Woli unikać kontaktów z ludźmi.Jej dzieci natomiast są przekochane, przesłodkie.Jutro one będą w lecznicy, odrobaczę je, zważę dokładnie i myślę, że dowiem się wreszcie czy Gucio to Gucio, czy też nie :wink: To małe czarne robi się niesamowitym miziakiem, oboje zresztą lubią być głaskane, mruczą pięknie.Są malutkie, co tym bardziej wzbudza ciepłe uczucia w stosunku do nich.A już oczu oderwać się nie da, kiedy się bawią :lol:

ewar

Post » Wto sie 02, 2016 8:46 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Muszę to napisać.Agatka jest w lecznicy, maluchy zostały na chwilę sierotkami i opiekę nad nimi natychmiast przejęła Benia.Jak jej nie kochać? Wylizała maluchy, teraz ma je na oku, pilnuje, aby sobie nie zrobiły krzywdy, bo szalone są , fakt.Benia to skarb, nie kot :1luvu:

ewar

Post » Wto sie 02, 2016 9:41 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

ewar pisze:Obrazek

Fajny ten czarny parapet. Kochane masz te koty z Benią na czele.

Arcana

Post » Wto sie 02, 2016 10:40 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Prawda? Dzięki takim kotom mogę tymczasować.To nie są jednak koty, które lgną do ludzi, wolą swoje towarzystwo.Mnie to nie przeszkadza, ważne, że takich zdjęć mam mnóstwo.Każdy nowy tymczas jest przyjmowany życzliwie, nawet mam wrażenie, że się z tego cieszą.Benia natychmiast ma ochotę którymś się zaopiekować, Bohun ma kolejną "poduszkę".Gabryś wyjątkowo zaś polubił Agatkę.Nie ma syków, warkotów, jest naprawdę spokojnie.Koty są zadowolone, ja trochę mniej :wink: Nie mam przede wszystkim czasu, aby się z nimi bawić.To u mnie rzadkość :oops: Zabawek jednak mają mnóstwo, potrafią same się sobą zająć, to tak na usprawiedliwienie.
Myłam dzisiaj okno, zdjęłam też moskitierę i wierzcie mi, aż się spociłam z nerwów.Maluchy są takie ruchliwe, bałam się, że któreś wskoczy na parapet i zechce sprawdzić, czy nie umie latać.Oczy musiałam mieć wokół głowy, ale udało się.Uff!

ewar

Post » Wto sie 02, 2016 17:03 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka już w domu.Nie ma fartuszka, ale jeszcze nie jest całkiem wybudzona, bo chodzi lekko zataczając się.Szew jest spory, bo okazało się, że miała cystę na jajniku i trzeba było chyba dokładniej się wszystkiemu przyjrzeć.Tak jest wysmarowana jodyną, że maluchy nie ośmielą się jej ssać, tak myślę.Agatka zrobiła ładną kupkę w kuwetce, co mnie cieszy bardzo.Na noc założę jej jednak fartuszek, nie będzie mnie lubić, ale jakoś to zniosę.Koty solidarnie z Agatką poszczą, jest tylko woda w miskach.Aha, kotka miała zrobioną morfologię i biochemię, zapłaciłam 200 zł, to chyba nie za dużo, prawda? I jeszcze jedno.Koty mają zajęcie, chodzą za Agatką i ją wąchają.Bez przerwy, naprawdę :mrgreen:

ewar

Post » Wto sie 02, 2016 17:20 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka jest wysmarowana na pewno jodyną? To trująca substancja. Dawno temu wet wysmarował ranę po kastracji właśnie jodyną i kotka poparzyła sobie pyszczek. Ale to było 30 lat temu i wet konował

Alija

Post » Wto sie 02, 2016 19:43 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Na pewno mój wet nie jest konowałem i myślę, że wie co robi.Agatka się nie wylizuje, na szczęście i dlatego nie zakładam jej fartuszka.Miała ochotę coś zjeść, dostała odrobinę, a i tak nie zjadła wszystkiego.To dobrze, nie życzę sobie wymiotów, jutro już będzie jadła normalnie.Nie jestem pewna czy jej nie boli, ale tolfedine dostanie jutro, antybiotyk również.Biedna mała :cry:
Mała Maja wsuwa surowe mięso i suchą karmę aż miło, Gucio suchej nie chce jeść.Jego sprawa.Coraz fajniejszy się robi i chyba będzie to miziaczek.Potrafię już trochę się z nim komunikować, wiem kiedy prosi o jedzenie.On jest jeszcze kocim dzieckiem, Maja jest bardziej samodzielna, niezależna, ale przesłodka.

ewar

Post » Wto sie 02, 2016 20:15 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

To już jestem spokojna o Agatkę, jest pod dobrą opieką, chociaż to ciężki czas dla niej :201461

Alija

Post » Śro sie 03, 2016 6:41 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka w fartuszku, zjadła już śniadanie i dostała antybiotyk.Na pewno zdejmę jej fartuszek, aby mogła się trochę umyć i odpocząć, ale to dopiero kiedy wrócę z maluchami z lecznicy.Jakie one są cudne :1luvu: Obudziłam się, a one leżały na fotelu przytulone do siebie, główka koło główki, jak na pocztówkach.

ewar

Post » Śro sie 03, 2016 9:47 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Jednak Gucia :lol: Mam więc w domu dwie kotki o tym samym imieniu.
Gucia i Maja zostały zważone, ważą 1,30 i 1,40.Obie zostały odrobaczone, a za tydzień drugie szczepienie i mam nadzieję, że to na razie wszystko.
Agatka ma lekki stan zapalny, ale to z powodu rujki i tej cysty, myślę, że wkrótce dojdzie do siebie.Dałam jej tabletkę przeciwbólową, niech jej będzie trochę lżej.Maluchy nie domagają się ssania mamci, ale teraz Maja leży obok Agatki, przytulona do niej.Cały czas Agatka jest w fartuszku, kiedy wrócę spod huty to zdejmę jej na chwilę.Tak mi jej szkoda, widać, że ją boli, ale z każdym dniem powinno być lepiej.Odpocznie sobie, przytyje, rujka nie będzie jej męczyć.

ewar

Post » Śro sie 03, 2016 15:17 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucia i Maja.

Agatce chyba fartuszek tak bardzo nie przeszkadza.Porusza się sprawnie, chodzi do misek, jest OK.Dzisiaj nie mogłam się napatrzeć jak maluchy leżały do niej przytulone, wylizywały ją po główce, no sama słodycz.Wyczuły chyba, że ich mama nie czuje się dobrze i chciały ją pocieszyć.Czasem zwierzęta są bardziej empatyczne niż ludzie.
Gucia i Maja
Obrazek
I Agatka z dziećmi
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro sie 03, 2016 17:02 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucia i Maja.

Jakie kochane kotki :)
A czarna Gucia też jest w cętki?

Arcana

[poprzednia][następna]