ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 13, 2015 11:31 Re: ślepaczek - Zabrze

Fajne wieści, kontakt z Iwonką z Poznania przez fb(tam podam Ci jej dane na pw) adoptowała dwa koteczki z łódzkiego schronu poprzez moje wydarzenia, wspaniała, wrażliwa dziewczyna.
Napiszę pw do Moniki z prośbą aby weszła na wątek.
Jestem pewna, że wybierzesz najlepszy domek Basiu. Choć jak piszesz obydwa idealne :1luvu: Czy domki znalazły Randy'ego na wydarzeniu czy inną drogą, pytam z ciekawości.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro maja 13, 2015 16:04 Re: ślepaczek - Zabrze

Randy to słodziak jakich mało, wydaje mi się, że to koci ideał.Grzeczny, spokojny do bólu, miziasty, kuwetkowy, ogólnie zdrowy.No i taki śliczny, puchaty, z cudnym pyszczkiem.Domki powinny się bić o takiego kota.Wiem, co piszę :D
Właśnie dzwoniła Killatha.Randy był u weta, został zaszczepiony, przetestowany , FeLV/FIV ujemne! Za kilka dni dostanie tabletkę na robaki, będzie to drugie odrobaczenie i koniec.Randy będzie po fullserwisie, bo nic więcej robić nie trzeba.O, przepraszam, brać i kochać, bo nie da się inaczej.
Killatha jeszcze mówiła, że Randy polował na ...ptaszka.Biedne kocisko, polegało tylko na swoim znakomitym słuchu.Oczywiście nic nie upolował.Jemu przydałyby się zabawki, które wydają dźwięki, takie z mikroczipem, grzechotką.Randy jest normalnym kotem, chce się bawić, ale wędka, laserek, czy piórka odpadają :cry: Na szczęście wybór zabawek jest spory.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 13, 2015 17:37 Re: ślepaczek - Zabrze

Tu Monika :D
Basiu czekam na info na pw. Mogę ewentualnie podac Ci mój nr telefonu.
Mogłabym iść w piątek po pracy ok 13 w sprawie domku jesli to w Oleśnicy jest.
Pozdrawiam :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro maja 13, 2015 18:41 Re: ślepaczek - Zabrze

O, fajnie Monia, że się odezwałaś - dziękuje.
No teraz :ok: za domek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro maja 13, 2015 20:41 Re: ślepaczek - Zabrze

do Moniki napisalam PW
wybierzemy ten najlepszy na swiecie :)
dziekuje wszystkim za wsparcie, bez Was nic by sie nie udalo
EWAN - dziekuje za wydarzenie (i za cala reszte), to tam domki znalazly Randyego

tak jak Ewa pisala - Randy w lecznicy byl bardzo grzeczny, poza oczami jest zdrów jak stado pstrągów :)
wazy ok 4,6 kg
okolo bo wiercil sie na wadze :)
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw maja 14, 2015 6:46 Re: ślepaczek - Zabrze

kupiłam Randyemu maskotkę z kocimiętką
ciekawe jak mu się spodoba, dzisiaj ją dostanie
wczoraj zrobiłam mu budkę z pudełka
dzisiaj robaczę czy została zasiedlona :D

... i to bardzo miłe dostać od domku sms-a "tęsknię za Randym" :)
postaramy się żeby ta tęsknota była możliwie najkrótsza
teraz Randy musi jeszcze przez parę dni pozostać u mnie
trzeba go obserwować po szczepieniu
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw maja 14, 2015 7:19 Re: ślepaczek - Zabrze

Bardzo się cieszę, że Randy jest zdrowy i szczęśliwy.Wzruszyła mnie ta historia o polowaniu na ptaszka.Randy jest normalnym kotem, zachował instynkty łowieckie, chociaż wiadomo, że szans na złowienie czegokolwiek nie ma przecież.Biedactwo jednak próbuje.Czytamy wciąż o kotach sprawiających problemy, bardzo różne, zdrowotne i behawioralne, a Randy nie sprawia ŻADNYCH.Jemu potrzebna jest miłość, miłość i jeszcze raz miłość, a on ją odwzajemni.

ewar

Post » Czw maja 14, 2015 8:14 Re: ślepaczek - Zabrze

Jestem bardzo szczęśliwa, że Randuś znalazł domek i że wydarzenie pomogło. Zawsze mam obawy, bo tyle zwierzaczków na fb szuka domów. A jednak ktoś popatrzył sercem na naszego przystojniaka.
No to teraz aby się pa powiodły i wybrać ten lepszy domek, choć pewnie obydwa wspaniałe :1luvu:
Będziemy jeszcze musiały poszukać transportu, to kawał drogi.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw maja 14, 2015 8:33 Re: ślepaczek - Zabrze

oba domki zadeklarowały przyjazd po przystojniaka :)
z transportem nie będzie problemu

Killatha

Post » Czw maja 14, 2015 8:49 Re: ślepaczek - Zabrze

Killatha pisze:oba domki zadeklarowały przyjazd po przystojniaka :)
z transportem nie będzie problemu

No to jestem pod wrażeniem :201494 No i który Ty wybierzesz domek :roll: skoro obydwa idealne. Nie zazdroszczę decyzji.
A w moim drugim wydarzeniu dla zepsutego Porsche nikt się o niego nie bije :( A tak bardzo potrzebny choćby tymczas.
Tutaj jego wątek, gdyby ktoś chciał zaglądnąć
viewtopic.php?f=1&t=168742
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw maja 14, 2015 10:04 Re: ślepaczek - Zabrze

Porsche jest piękny, ma niezwykłe umaszczenie.Szkoda, że nikt nie chce o niego powalczyć.Miałam kilka bardzo chorych kotów na DT, czasami już byłam załamana, ale walczyliśmy i koty wyzdrowiały, znalazły super domki.Może to zabrzmi nieskromnie, ale wiecie jaka to jest satysfakcja wyprowadzić kota na prostą?
Tak naprawdę to każdy kot jest "niepełnosprawny", o ile nie ma domu.Bezdomność to w pewnym sensie choroba, na którą jest tylko jedno lekarstwo, którego nie da się kupić.To dom.Schronisko, nawet najlepsze nim nie jest.To banał, wiem, ale taka jest prawda.Opiekowałam się kotami w lecznicy, miały tam w miarę przyzwoite warunki, ale dopiero kiedy zabierałam je na DT zauważałam różnicę.Stawały się bardziej wyluzowane, szybciej dochodziły do zdrowia, uczyły się żyć w stadzie.Nie mogę zapewnić kotom luksusu, ale je bardzo kocham, one to czują, to widać.I to już jest dużo.
Chciałabym mieć kota takiego jak Randy, nie dziwię się, że są dwa potencjalne domki, dziwię się, że tylko dwa :lol: A tak na poważnie, to wcale nie chodzi o tłum chętnych.Ma być jeden, ale TEN właśnie dom.

ewar

Post » Pt maja 15, 2015 10:47 Re: ślepaczek - Zabrze

trzymam mocno kciuki za Porszaka
jemu też się uda znaleźć swojego ludzia

a na okrasę kilka zdjęć Randyego
Obrazek
Randy zamyślony
Obrazek
Randy miziak
Obrazek

wczoraj Randy samodzielnie zszedł ze schodów
ja jestem dla niego pełna podziwu
jest odważnym i bardzo mądrym kotem

na poniedziałek jest umówiona wizyta PA
z niecierpliwością czekam na opinię

Killatha

Post » Pt maja 15, 2015 18:20 Re: ślepaczek - Zabrze

A może by temu "przegranemu" domkowi delikatnie podsunąć innego potrzebowskiego kociambra, a nuż się zakochają w tym innym kotku.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt maja 15, 2015 19:15 Re: ślepaczek - Zabrze

O ile wiem, to domek się nie odezwał.Miał propozycję adopcji innego kota, oczywiście.

ewar

Post » Nie maja 17, 2015 14:18 Re: ślepaczek - Zabrze

Basiu co tam u Was?
Który to domek zrezygnowała, Poznań czy Oleśnica?
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]