takie małe coś - Dexter w swoim M3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 21, 2014 8:00 Re: takie małe coś

Zakładając że odrobaczony zawsze mogłabyś wziąć ze sobą do łóżka albo iść spać przez część nocy do łazienki :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 21, 2014 8:14 Re: takie małe coś

Mowy nie ma. Łóżko należy do Ofelii, Ja i Czarnidełko korzystamy z niego za jej łaskawym pozwoleniem :twisted: Jakbym przyniosła małego, to chyba by mnie zadrapała na śmierć :strach: Poza tym rano bym się nie doszukała malucha.
A w łazience chyba się nie zmieszczę :| No chyba że bym spała skulona. Albo pół w łazience, pół w przedpokoju.
Nie ma lekko :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 21, 2014 8:26 Re: takie małe coś

Hahaha,ja śpię na arcyniewygodnej,pierdzacej skórzanej sofie albo na podłodze ,byle z kotełkiem.Bo sypialnia is for lovers czyli dla rezydentek i TŻ.Sam nie może,bo wyje.
Edit:i koteł wyje, :wink: i TŻ :evil:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto paź 21, 2014 9:54 Re: takie małe coś

U mnie jest niemożliwe, żebym ja nie spała z Ofelią. Tzn. jak Ofelia nie chce ze mną spać, to idzie do szafy, na parapet albo na krzesło. Ale ja mam być zawsze na miejscu i grzać wyrko, bo może akurat w trakcie nocy Ofelce zachce się położyć na podusi. Oprócz tego Czarnidełko też musi spać na/obok mnie. Niestety, rezydentki mają pierwszeństwo.
A Dexter/Zygzak szczęśliwie w nocy się nie wydziera. Gasimy światło, wszyscy idą spać.
Jaby się darł, to nie wiem co bym zrobiła :strach: bo głosik to on ma donośny!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 21, 2014 9:58 Re: takie małe coś

mamaja4 pisze:Hahaha,ja śpię na arcyniewygodnej,pierdzacej skórzanej sofie albo na podłodze ,byle z kotełkiem.Bo sypialnia is for lovers czyli dla rezydentek i TŻ.Sam nie może,bo wyje.
Edit:i koteł wyje, :wink: i TŻ :evil:

Jakiego dziwnego masz TZ-ta :roll:
Woli z kotelami spac, niz z Toba :wink:
Na Twoim miejscu bym mu powiedziala, ze jak tak, to nich mu koty gotuja, piora i sprzataja :twisted: :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto paź 21, 2014 10:00 Re: takie małe coś

To ja gadzinę rozbestwiłam i muszę być z nim.Albo on ze mną.Rezydentki,jak chcą,to się na mnie też umiejscawiają.Do sypialni nie wpuszczam ,bo za dużo zakamarków.
TŻ by wolał,ale wtedy śpimy w piątkę,co nie przeszkadza,bo w kupie raźniej,ale 6 element jednak mógłby zostać zgnieciony :D
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto paź 21, 2014 10:18 Re: takie małe coś

W mojej sypialni czwarty element mógłby zostać zamordowany przez zazdrosną Ofelię :strach: A zakamarków też sporo.

Kurczę, gdzie ten domek dla maluszka!!!
Zrobiłam trochę ogłoszeń w internecie, wieszam papierowe na mieście. Muuuusi się coś znaleźć!!! :crying:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 21, 2014 15:49 Re: takie małe coś

MB&Ofelia pisze:U mnie jest niemożliwe, żebym ja nie spała z Ofelią. Tzn. jak Ofelia nie chce ze mną spać, to idzie do szafy, na parapet albo na krzesło. Ale ja mam być zawsze na miejscu i grzać wyrko, bo może akurat w trakcie nocy Ofelce zachce się położyć na podusi. Oprócz tego Czarnidełko też musi spać na/obok mnie. Niestety, rezydentki mają pierwszeństwo.
A Dexter/Zygzak szczęśliwie w nocy się nie wydziera. Gasimy światło, wszyscy idą spać.
Jaby się darł, to nie wiem co bym zrobiła :strach: bo głosik to on ma donośny!

a wstałabyś i dała jeść :lol:
moje małe zaraz na początku pobytów to mi robiły pobudki o 4 rano :evil: , musiałam wstawać dać butlę i mogłam iść spać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 21, 2014 17:12 Re: takie małe coś

Dexter/Zygzak się nudzi. W brodziku za bardzo nie może poszaleć, energia go roznosi. Nie mogę z nim siedzieć cały czas, w dodatku próbuje wyskoczyć z brodzika, jak tylko otwieram.
Chwilowo jest spokój, pojedzony, troszkę pobawiony, śpi.

Biedaczek, powinien mieć swój dom i swojego ludzia :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 21, 2014 17:13 Re: takie małe coś

Wszystko w swoim czasie, cierpliwości.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto paź 21, 2014 17:17 Re: takie małe coś

Z tą cierpliwością to ciężko. Martwię się o moje pannice, zwłaszcza o Ofelię :( Jakoś znosi tą sytuację, ale widać, że nie jest szczęśliwa.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 21, 2014 20:22 Re: takie małe coś

Mały się drze. Nudzi się, ciasno mu w brodziku, chciałby ganiać, bawić się, mieć człowieka dla siebie. U mnie tego mieć nie może.
Na chwilę wypuściłam go w zamkniętej łazience i to był błąd. Owszem, chwilę pobiegał, rozprostował łapki, ale teraz wydziera się bardziej. Na dodatek próbował zaczepiać moje pannice przez kratki w drzwiach, teraz są jakby bardziej zestresowane.
Tak na marginesie, Mała Czarna też na niego syczy.

Kurka, gdzie ten domek!!! :cry:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto paź 21, 2014 20:30 Re: takie małe coś

MB -spokojnie, to naturalne że syczą na nowego kota na swoim terytorium, nawet jak to takie maleństwo. Gdyby się zdarzyło, że będzie aż tak długo siedzieć - za 2 tygodnie jako pachnący domem będzie budził więcej zaciekawienia niż odruchów obronnych. Jak się zachowuje Ofelka - bo to ważne ze względu na jej zdrowie?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 21, 2014 20:37 Re: takie małe coś

MB&Ofelia pisze:Mały się drze. Nudzi się, ciasno mu w brodziku, chciałby ganiać, bawić się, mieć człowieka dla siebie. U mnie tego mieć nie może.
Na chwilę wypuściłam go w zamkniętej łazience i to był błąd. Owszem, chwilę pobiegał, rozprostował łapki, ale teraz wydziera się bardziej. Na dodatek próbował zaczepiać moje pannice przez kratki w drzwiach, teraz są jakby bardziej zestresowane.
Tak na marginesie, Mała Czarna też na niego syczy.

Kurka, gdzie ten domek!!! :cry:

no to dawaj te teksty i zdjęcia - zrobimy wydarzenie na FB, ale ciężko będzie :evil:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto paź 21, 2014 20:43 Re: takie małe coś

Alienor pisze:MB -spokojnie, to naturalne że syczą na nowego kota na swoim terytorium, nawet jak to takie maleństwo. Gdyby się zdarzyło, że będzie aż tak długo siedzieć - za 2 tygodnie jako pachnący domem będzie budził więcej zaciekawienia niż odruchów obronnych. Jak się zachowuje Ofelka - bo to ważne ze względu na jej zdrowie?

Ofelia ma smutne oczy. To chyba mówi samo za siebie. Je, pije, chyba siusia (dziś jakoś niepokojąco mało było w kuwecie - a wystawiłam ją z łazienki żeby nie musiały tam łazić). Teraz śpi biedactwo na dekoderze.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]