♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 27, 2014 17:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:201461 :201461 :201461
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lip 27, 2014 21:17 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej hej :1luvu:

No to Lunka nabroiła, ale nic z porównaniu z tym co psiaki mogą pogryźć w domu :D
Też czekam na więcej fotek koteczków, są cudne :1luvu:

Miłego wieczoru :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie lip 27, 2014 21:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Ja myślę, że Lunka weszła w zmowę z kotełkami. Bo one na pewno nie lubią być zamykane :twisted:

Kciukasy za mamę :ok: :ok: :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie lip 27, 2014 21:35 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Upały dokuczają, futrzakom również. Dzisiaj znów odwiedziliśmy mamę w szpitalu. W poniedziałek - wtorek mają być wyniki bronchoskopii. Mam nadzieję, że będzie dobrze, musi być :!: Futrzaki zostały dzisiaj na 6 godzin same. Żadnych strat nie odnotowaliśmy, jak wróciliśmy do domu, to były tak słodko zaspane :ok:

Przeglądam Allegro, bo muszę koniecznie zakupić transporterek i .. nie wiem, który wybrać. Zastanawiam się nad tymi :

http://allegro.pl/transporter-dla-psa-k ... 69831.html

http://allegro.pl/transporter-metalowe- ... 64571.html

One chyba są takie same, tylko rozmiary inne, no i cena, prawda?. W grę wchodzi tylko i wyłącznie transporter z metalowymi drzwiczkami ;) Doradźcie proszę, czy wziąć ten mniejszy czy ten większy?. I tak zastanawiam się nad uchwytem w transporterze, czy lepszy jest uchwyt jakby wbudowany czy taka rączka składana jakby?.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lip 27, 2014 21:40 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

A będziesz je nosić razem w tym transporterze? Bo jeśli tak, to na pewno wzięłabym większy. Ja swoje zawsze wożę razem, mam spory transporter, bo one lubią razem jeździć. No i rączki nie mam składanej, ale nie wiem, czy to jest duża różnica...

Milena_MK

Post » Nie lip 27, 2014 21:41 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Rączka osobno może się urwać, więc lepsza jest taka, która stanowi całość.
Jeżeli koty się ze sobą zgadzają to lepiej ten większy, będą mogły razem jeździć.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lip 27, 2014 22:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Myślę, że nie byłoby problemu gdybyśmy mieli wziąć Marcela i Tośkę do weta w jednym transporterze, bo się zgadzają, ale z drugiej strony, to nie wiem czy będę ich jednocześnie do weta zabierała :) Co do tej rączki, to nasz poprzedni transporter, który oddałam rodzicom dla Ich kici, ma właśnie rączkę, która stanowi całość z transporterkiem, wydaje mi się, że jest to lepsza opcja, stabilniej się taki transporter niesie. Z tą składaną rączką, to obawiam się tego, by kiedyś po prostu się nie urwała, przy obecnym transporterze taką rączkę właśnie mam. W takim razie szukam dalej, z wbudowaną rączką jednak :ok:

Edit: znalazłam ;)

http://allegro.pl/transporter-cosmos-sm ... 49995.html - rozmiarami bardzo zbliżony do naszego obecnego

http://allegro.pl/transporter-pet-inn-c ... 07276.html - ten dłuższy o 10 cm - chyba będzie za duży, prawda?
Obrazek

aannee99

Post » Nie lip 27, 2014 22:20 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Wydaje mi się, że nawet jakby miały jeździć osobno to większy jest lepszy.
Oba wydają się porządne i mocne, co do rączki nie mam porównania, więc nie doradzę...

Też właśnie mam wrażenie, że zwierzaki jak są same w domu to śpią...
Co wchodzę do mieszkania to wyglądają jakby dopiero co się obudziły, takie wygrzane futra i zaspane ślepka :D

Cudne fotki :1luvu:
Tosia i Marcelek to na prawdę śliczna para :)
No Lunka wiadomo, piękna i dostojna jak to owczarki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymam cały czas kciuki za wyniki Mamy :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Nie lip 27, 2014 22:22 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dziękuję kochana, musi być dobrze, jesteśmy naprawdę dobrej myśli :)

Ten 10 cm dłuższy wydaje się być sporawy, pomierzyłam nasz obecny i te 10 cm to sporo jednak, sama nie wiem, czy ten S zamówić czy M :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Nie lip 27, 2014 22:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hm, aż zmierzyłam z ciekawości swoje i mają: jeden 49 cm, drugi 51 cm długości.
60 cm to faktycznie na naprawdę dużego kota albo na wożenie dwóch razem.
Poza tym im dłuższy tym mnie poręczny, ale z drugiej strony kot ma więcej miejsca.

Ciężko mi doradzić, oba warianty są Ok i na pewno się sprawdzą :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lip 27, 2014 22:31 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

No właśnie, on jest dość sporawy jednak. Niby 10 cm tylko, ale to sporo. Obecny nasz ma 48 cm i jest ok, więc skłaniam się raczej ku temu mniejszemu :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie lip 27, 2014 22:35 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

48- 50 cm to taki standard dla naszych, dachowych kotów :)
U mnie sprawdzają się super jeśli chodzi o wielkość i Muszeron ma nawet sporo miejsca a jest z niego grubasek :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie lip 27, 2014 22:38 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Biorę mniejszy :ok: Dzięki za pomoc w wyborze :1luvu: Zrobiłam też zamówienie w Zooplusie, żwirek silikonowy dla kotałków. Jestem ze żwiru silikonowego naprawdę zadowolona, pochłania smrodki super :ok: No i kotałkom pasuje, a to przecież najważniejsze tak naprawdę :) Poza tym .. jest naprawdę wydajny :) Wczoraj kupiłam paczkę Hiltona silikonowego - 3,8 l za 11.99 złotych, a mieli po 14,99 zł. Wyprzedają to co im zostało, fajna cena. Ten sam żwir Hiltona w Carrefourze kosztuje ponad 20 złotych :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 28, 2014 8:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Fajnie, że transporterek już wybrany. Tak naprawdę koty przecież nie spędzają w nim aż tak dużo czasu. Ale pamiętam, jak wybierałam swój to też się zastanawiałam dwa dni, który wybrać :P

Milena_MK

Post » Pon lip 28, 2014 8:53 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Luna jest bardo fotogeniczna :D A Marcelek jeszcze bardziej uśmiechnięty niż zazwyczaj :ok: Cieszy się z siostrzyczki, widać, że się bardzo kochają :1luvu:

Aniu - mam nadzieję, że wyniki będą dobre i Twoja mama szybko, zdrowa, wróci do domu :ok: :ok: :ok:
Pako

[poprzednia][następna]