Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 03, 2014 16:56 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Kotki za kratkami są super :)
Bardzo mi sie podobaja szczególnie jak razem sa kobitki :D
Pozdrawiamy i :ok: :ok: :ok: za psinkę :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw kwi 03, 2014 18:26 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

A co te piękne kocie mordy zbroiły, że trafiły za kratki, ?

Wiesz, mój poprzedni Żuczek w wieku 16 lat zachorował na serce, ale chorował króciutko ok. pół roku...
A Kaja ma dopiero 13 :D więc jeszcze sobie psinka pożyje!
Najważniejsze, że dostaje leki.
Dużo kciuków dla Kajeczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt kwi 04, 2014 9:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

AnnAArczyK pisze:A co te piękne kocie mordy zbroiły, że trafiły za kratki, ?

Wiesz, mój poprzedni Żuczek w wieku 16 lat zachorował na serce, ale chorował króciutko ok. pół roku...

też mam taką nadzieję
choć jest niewesoło :cry:
dosłownie z dnia na dzień przestała widzieć, dzisiaj to nawet nie jest w stanie poruszać się po domu, obija się o wszystko
na spacer też nie poszła, tylko niedaleko, bo się bała
strasznie się o nią martwię, to nie ten sam pies, który był pełen energii, nawet mało szczeka :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 04, 2014 9:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

mir.ka pisze:

też mam taką nadzieję
dosłownie z dnia na dzień przestała widzieć, dzisiaj to nawet nie jest w stanie poruszać się po domu, obija się o wszystko
strasznie się o nią martwię, to nie ten sam pies, który był pełen energii, nawet mało szczeka :(

Ona też musi przywyknąć do nowej sytuacji. Teraz jest zdenerwowana i wystraszona. Teraz nie możesz zmieniać ustawienia mebli żeby nauczyła się jak ma się poruszać .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 04, 2014 9:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

mir.ka pisze:Dzisiaj pojechaliśmy z Rudzią na coroczne szczepienie. Pan doktor obejrzał resztki ząbków w pyszczku, są w porządku. Zbadał, zważył - waga 5,20 kg czyli tak jak było wcześniej przed problemem z ząbkami.

Przy okazji zabraliśmy ze sobą Kaję , bo od jakiegoś czasu zaczęła się dziwnie zachowywać. :( Ma już 13 lat i to jej zachowanie częściowo wynika ze starości. Wczoraj jak jej podcinałam grzywkę zauważyłam, że ma dziwnie zamglone oczka. :( Po badaniu okazało się ,że prawie nie widzi. :cry: tylko z bliskiej odległości jakiegoś metra. :( Ponadto wyszły jakieś problemy z sercem. :cry: , przy osłuchaniu było słychać szmery. :cry: Dostała tabletki na miesiąc i później do kontroli, żeby sprawdzić czy działają. Z oczkami niestety nic się nie da zrobić. :(
Kai waga to 9 kg.

to samo jest u mojej Amandy :cry: nie dość że niewiele widzi to i nie słyszy :cry: serduszko chore ,guzki....wypadła rzepka i utyka ,zwyrodnienie kręgosłupa... :cry: normalnie jak u ludzi w podeszłym wieku.
Za to jak poczuje kota sąsiadki ożywa :twisted: i dawaj ganiać go po podwórzu ,kot ją olewa ,ucieka dla przyzwoitości :lol: potem siada na studzience i naśmiewa się z bez zębnej staruszki .
I na to mój Mundeczek ma siłę ale żeby wejść po schodach do domu już nie ma :lol: dobrze że waży 2 kg :wink:
Starość jest smutna :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt kwi 04, 2014 14:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

też mam taką nadzieję

Ona też musi przywyknąć do nowej sytuacji. Teraz jest zdenerwowana i wystraszona. Teraz nie możesz zmieniać ustawienia mebli żeby nauczyła się jak ma się poruszać .

na szczęście nie jestem fanką przestawiania mebli
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt kwi 04, 2014 14:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

dorcia44 pisze:
mir.ka pisze:Dzisiaj pojechaliśmy z Rudzią na coroczne szczepienie. Pan doktor obejrzał resztki ząbków w pyszczku, są w porządku. Zbadał, zważył - waga 5,20 kg czyli tak jak było wcześniej przed problemem z ząbkami.

Przy okazji zabraliśmy ze sobą Kaję , bo od jakiegoś czasu zaczęła się dziwnie zachowywać. :( Ma już 13 lat i to jej zachowanie częściowo wynika ze starości. Wczoraj jak jej podcinałam grzywkę zauważyłam, że ma dziwnie zamglone oczka. :( Po badaniu okazało się ,że prawie nie widzi. :cry: tylko z bliskiej odległości jakiegoś metra. :( Ponadto wyszły jakieś problemy z sercem. :cry: , przy osłuchaniu było słychać szmery. :cry: Dostała tabletki na miesiąc i później do kontroli, żeby sprawdzić czy działają. Z oczkami niestety nic się nie da zrobić. :(
Kai waga to 9 kg.

to samo jest u mojej Amandy :cry: nie dość że niewiele widzi to i nie słyszy :cry: serduszko chore ,guzki....wypadła rzepka i utyka ,zwyrodnienie kręgosłupa... :cry: normalnie jak u ludzi w podeszłym wieku.
Za to jak poczuje kota sąsiadki ożywa :twisted: i dawaj ganiać go po podwórzu ,kot ją olewa ,ucieka dla przyzwoitości :lol: potem siada na studzience i naśmiewa się z bez zębnej staruszki .
I na to mój Mundeczek ma siłę ale żeby wejść po schodach do domu już nie ma :lol: dobrze że waży 2 kg :wink:
Starość jest smutna :cry:

ma rację psinka, co jej się kot będzie plątał, trzeba pogonić a wtedy już nie ma siły na chodzenie po schodach, od tego jest Duża żeby nosić
Obrazek

mir.ka

Post » Pt kwi 04, 2014 15:09 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

staje na podwórku ,metr ode mnie i bezradnie się rozgląda ..wtedy serce pęka ,ale jak mnie tą resztką wzroku dojrzy radość niesamowita.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt kwi 04, 2014 15:24 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biedna Kajunia :( To dla niej całkiem nowa sytuacja, potrzebuje czasu aby sie oswoić z zaistniałą sytuacją.
Na pewno kosztuję ją to dużo stresu :(
Bardzo mi jej żal :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt kwi 04, 2014 16:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Dacie radę . Trzymam za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: , zeby choć troszkę lepsze było :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt kwi 04, 2014 20:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Biedna Kaja :( z tymi ślepkami :(
Trzymam kciuki i ja za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt kwi 04, 2014 21:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

biedna Kaja :(
ale zobaczysz jak szybko się dostosuje - zwierzęta nie rozczulają się nad sobą jak ludzie tylko działają :wink:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt kwi 04, 2014 21:56 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

Dzieńdobrywieczór!!! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 05, 2014 15:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

witajcie w ten pochmurny dzionek :)

Kaja powoli dostosowuje się do sytuacji, jakoś przemieszcza się po domu, tylko mamy problem ze schodami do piwnicy, bo ciągle zmierza w tamtą stronę ,choć nigdy wcześniej do niej nie schodziła , bo się bała.
Na spacer też już nie boi się wyjść, choć musiałam jej założyć szelki i chodzi na smyczy.

Dzisiaj byliśmy na wystawie kotów w Jaworznie. Pooglądaliśmy rasowce i nasze ładniejsze. :wink:
Mam kilka fotek.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob kwi 05, 2014 15:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥- cz.6

fotki pięknego kotka, ładniejszego od tych na wystawie :)
Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]