Bardzo mi sie podobaja szczególnie jak razem sa kobitki

Pozdrawiamy i

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AnnAArczyK pisze:A co te piękne kocie mordy zbroiły, że trafiły za kratki, hę?
Wiesz, mój poprzedni Żuczek w wieku 16 lat zachorował na serce, ale chorował króciutko ok. pół roku...
A Kaja ma dopiero 13więc jeszcze sobie psinka pożyje!
Najważniejsze, że dostaje leki.
Dużo kciuków dla Kajeczki![]()
![]()
![]()
![]()
mir.ka pisze:AnnAArczyK pisze:A co te piękne kocie mordy zbroiły, że trafiły za kratki, hę?
Wiesz, mój poprzedni Żuczek w wieku 16 lat zachorował na serce, ale chorował króciutko ok. pół roku...
![]()
![]()
![]()
też mam taką nadzieję
choć jest niewesoło![]()
dosłownie z dnia na dzień przestała widzieć, dzisiaj to nawet nie jest w stanie poruszać się po domu, obija się o wszystko
na spacer też nie poszła, tylko niedaleko, bo się bała
strasznie się o nią martwię, to nie ten sam pies, który był pełen energii, nawet mało szczeka
mir.ka pisze:Dzisiaj pojechaliśmy z Rudzią na coroczne szczepienie. Pan doktor obejrzał resztki ząbków w pyszczku, są w porządku. Zbadał, zważył - waga 5,20 kg czyli tak jak było wcześniej przed problemem z ząbkami.
Przy okazji zabraliśmy ze sobą Kaję , bo od jakiegoś czasu zaczęła się dziwnie zachowywać.Ma już 13 lat i to jej zachowanie częściowo wynika ze starości. Wczoraj jak jej podcinałam grzywkę zauważyłam, że ma dziwnie zamglone oczka.
Po badaniu okazało się ,że prawie nie widzi.
tylko z bliskiej odległości jakiegoś metra.
Ponadto wyszły jakieś problemy z sercem.
, przy osłuchaniu było słychać szmery.
Dostała tabletki na miesiąc i później do kontroli, żeby sprawdzić czy działają. Z oczkami niestety nic się nie da zrobić.
![]()
Kai waga to 9 kg.
Ewa L. pisze:mir.ka pisze:AnnAArczyK pisze:A co te piękne kocie mordy zbroiły, że trafiły za kratki, hę?
![]()
![]()
![]()
też mam taką nadzieję
choć jest niewesoło![]()
dosłownie z dnia na dzień przestała widzieć, dzisiaj to nawet nie jest w stanie poruszać się po domu, obija się o wszystko
na spacer też nie poszła, tylko niedaleko, bo się bała
strasznie się o nią martwię, to nie ten sam pies, który był pełen energii, nawet mało szczeka
Ona też musi przywyknąć do nowej sytuacji. Teraz jest zdenerwowana i wystraszona. Teraz nie możesz zmieniać ustawienia mebli żeby nauczyła się jak ma się poruszać .
dorcia44 pisze:mir.ka pisze:Dzisiaj pojechaliśmy z Rudzią na coroczne szczepienie. Pan doktor obejrzał resztki ząbków w pyszczku, są w porządku. Zbadał, zważył - waga 5,20 kg czyli tak jak było wcześniej przed problemem z ząbkami.
Przy okazji zabraliśmy ze sobą Kaję , bo od jakiegoś czasu zaczęła się dziwnie zachowywać.Ma już 13 lat i to jej zachowanie częściowo wynika ze starości. Wczoraj jak jej podcinałam grzywkę zauważyłam, że ma dziwnie zamglone oczka.
Po badaniu okazało się ,że prawie nie widzi.
tylko z bliskiej odległości jakiegoś metra.
Ponadto wyszły jakieś problemy z sercem.
, przy osłuchaniu było słychać szmery.
Dostała tabletki na miesiąc i później do kontroli, żeby sprawdzić czy działają. Z oczkami niestety nic się nie da zrobić.
![]()
Kai waga to 9 kg.
to samo jest u mojej Amandynie dość że niewiele widzi to i nie słyszy
serduszko chore ,guzki....wypadła rzepka i utyka ,zwyrodnienie kręgosłupa...
normalnie jak u ludzi w podeszłym wieku.
Za to jak poczuje kota sąsiadki ożywai dawaj ganiać go po podwórzu ,kot ją olewa ,ucieka dla przyzwoitości
potem siada na studzience i naśmiewa się z bez zębnej staruszki .
I na to mój Mundeczek ma siłę ale żeby wejść po schodach do domu już nie madobrze że waży 2 kg
![]()
Starość jest smutna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Marmotka, zuza i 25 gości