Dwie Dziewczyny, Chłopak i...Jamniś:) Kacperek [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 24, 2014 15:30 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Prześliczne stworki . One wszystkie , nie zależnie od inteligencji są ... cwane :mrgreen:
I kochane :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sty 24, 2014 16:41 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Odpoczynek wg Kropeczki najlepszy bez dwóch zdań :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Akrobatka na wysokościach :mrgreen:

Rambusiu słuchaj Dużej i siedz grzecznie w domeczku. Chyba nie chce chodzić z przymarzniętą dupinką :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sty 24, 2014 19:21 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Pokazałam na wątku floxanny, pokażę i u siebie:)

Widział ktoś znikające dzieci?
Obrazek

Obrazek

Zdjęcie zrobiłam kiedyś w przedszkolu, wśród mebelek dla lalek i kanapka na której siedzą laleczki, między nimi moja 4,5 m-czna wnusia :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt sty 24, 2014 19:27 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

mir.ka pisze:
shira3 pisze:
Caragh pisze:Shira, ciekawe :D Ja mam dokładnie na odwrót. Od kiedy poznałam koty zobaczyłam jakie one dopiero są głuuupie :twisted:
Widać wszystko zależy na jakie egzemplarze się trafi :lol:

Napisałam w sensie - nieskomplikowane. Gwizdniesz, lecą, za dobre żarcie zrobią wszystko, skarcone -przepraszają :mrgreen: Spróbuj tak samo z kotem :twisted:

skarcony kot zaraz się obrazi :mrgreen:

Na bank :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sty 24, 2014 19:27 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

fajna fotka :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sty 24, 2014 19:29 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze:Pokazałam na wątku floxanny, pokażę i u siebie:)

Widział ktoś znikające dzieci?
Obrazek

Obrazek

Zdjęcie zrobiłam kiedyś w przedszkolu, wśród mebelek dla lalek i kanapka na której siedzą laleczki, między nimi moja 4,5 m-czna wnusia :D

Super! Fajnie, że masz wnusię - moje marzenie.....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt sty 24, 2014 19:36 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Ta "laleczka" dzisiaj wygląda tak:)

Obrazek
Kochamy ją bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt sty 24, 2014 19:38 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

shira3 pisze:
Caragh pisze:Shira, ciekawe :D Ja mam dokładnie na odwrót. Od kiedy poznałam koty zobaczyłam jakie one dopiero są głuuupie :twisted:
Widać wszystko zależy na jakie egzemplarze się trafi :lol:

Napisałam w sensie - nieskomplikowane. Gwizdniesz, lecą, za dobre żarcie zrobią wszystko, skarcone -przepraszają :mrgreen: Spróbuj tak samo z kotem :twisted:

Zgadzam się z Shirą - pies to wspaniały przyjaciel człowiek ale to niewolnik, rab ....
A koty .... to zupełnie inna bajka - one robią co chcą, ale to wcale nie znaczy,że są nietresowalne :)
Przy psach wystarczy konsekwencja i pies chodzi "jak w zegarku" :ok:
Osobiście nie lubię psów niezdyscyplinowanych, pies musi mieć przewodnika i wtedy jest ok :)
Z kotami konsekwencja nie wystarcza, trzeba tak z nimi postępować, aby one same chciały się nas słuchać .... i to dopiero jest wyzwanie :roll: :roll:
Moim kotom wolno PRAWIE wszystko, śpią z nami w łóżku, łażą po stale, wskakują na meble .... itd, itd
ale w kuchni nie wchodzą ani na blaty ani na stół kuchenny ... wolno im tylko wskakiwać na parapet w kuchni
Trochę czasu trwało nim łaskawie "załapały o co mi biega", ale warto było - teraz mam z tym spokój :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt sty 24, 2014 19:45 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze::
Wychodzi mi na to, że albo z moim jamnisiem jest tak jak on myśli, albo jest hmmm...jakiś niedorozwinięty :mrgreen:

Nic podobnego, jamniś jest doskonały, jak prawdziwy 100% jamnik :ok: :ok:
Zuziu, Wy macie jamnika - to pies, ale z nim jest identycznie jak z persem - kot - tak na pewno, ale jakżesz odmienny od swego gatunku :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pt sty 24, 2014 19:45 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze:Ta "laleczka" dzisiaj wygląda tak:)

Obrazek

Cudna :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt sty 24, 2014 19:46 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze:Ta "laleczka" dzisiaj wygląda tak:)

Obrazek

Śliczna ta Wasza Laleczka :1luvu:
Obrazek

Kotina

Post » Pt sty 24, 2014 23:47 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Cieszę się, że Wam się podoba moja wnusia :1luvu:

A ja jeszcze o jamnisiu:)
Wcześniej opisałam zachowanie jamnisia trochę satyrycznie...
Może nawet trochę przerysowałam:)
To, że jemu "pozwalamy na wszystko" nie znaczy, że on żyje we własnym świecie i robi co chce...
Chociaż piesio jest przekonany że tak właśnie jest :D :D
I o to chodzi!
Bo to jamnik 100%-wy jak napisała Ela:) i jest jamnikiem przez duże J.
Ale tak naprawdę to jego łobuzowanie jest "pod ścisłą kontrolą"
I z chwilą, gdy nas bawią pewne zachowania piesia i są dla niego bezpieczne, my będziemy mu na to pozwalać.
Nie jesteśmy zwolennikami tresury...
Skóra mi cierpnie, gdy widzę takiego psa prowadzonego w kolczatce na smyczy, który jest co chwilę "przywoływany do porządku" przez gwałtowne szarpanie, bo pies na chwilę odwrócił głowę lub próbował zwolnić :evil: :evil:
Może tak ma być...nie wiem...nie znam się na tym...ale takich psów jest mi najzwyczajniej żal...
Nigdy nie doprowadzaliśmy do takich sytuacji, by nasze zwierzaki miały się nas bać, nigdy tak nie było i nie będzie.
W naszym domu nie ma krzyku, nakazów czy zakazów, za to jest dużo gadania :mrgreen: :ryk:
Np. w kółko powtarzałam te same zwroty: "a kto pani przyniesie kapcie?"
Wiadomo kto się nauczył i je przynosi, dla ułatwienia dodam, że nie mąż.
Podobnie jest z naszymi koteckami:)
Kapci nie przynoszą, ale to rozumne stworzonka:)
Gdy mówię: "zaraz będzie jedzonko" one grzecznie rozsiadają się w kuchni i czekają.
Bez Lunki, ona czeka w salonie:)
Albo: "za chwilkę wszyscy idą na dwór", w tym momencie połowa się....chowa:)
A, że chodzą u mnie po stołach?
No cóż, nie tylko u mnie:)
Jamniś już nie chodzi :mrgreen:

Jamniś pozwolił Kropce troszkę pospać obok siebie, na swoim kocyku,
Obrazek

Jamniś z dużym ogląda film:)
Obrazek

Po południu mieliśmy gościa.
Wyjątkowego!
Maleńką biedronkę :1luvu:
Usiadła na pudełku zapałek z Biedronki :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem, skąd się wzięła, cały czas chodziła po tym pudełku:)
Potem przeniosłam ją na kwiaty.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt sty 24, 2014 23:56 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

shira3 pisze:Fajnie, że masz wnusię - moje marzenie.....

a moja wnusia pierworodna czyli ametystowaa wychodzi jutro za mąż. a ja przedwczoraj rękę złamałam i nawet nie mam jak się ubrać z gipsem na ten mróz , że o makijażu czy fryzjerze nie wspomnę. :crying: :crying:

Kotina pisze:Zgadzam się z Shirą - pies to wspaniały przyjaciel człowiek ale to niewolnik, rab ....
A koty .... to zupełnie inna bajka - one robią co chcą, ale to wcale nie znaczy,że są nietresowalne :)

o to ro to :ok: :ok: :ok:
Pamiętam sprzed wielu lat - znajomy miał ONka - pies od szczeniaka mnie nie lubił. Ale jak pan kazał , to pies pozwolił się głaskać, łapę dał itp. A w oczach miał żądzę mordu.....Żaden kot nie da się na coś takiego namówić :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sty 25, 2014 0:05 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

Izko, współczuję, oczywiście złamanej ręki :(
Mimo wszystko masz jutro wspaniałą uroczystość :ok: :ok: :ok:
Nawet nie myślałam, że ametystowaa jest Twoją, AŻ tak dorosłą wnusią :D :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob sty 25, 2014 0:08 Re: Dwie Dziewczyny, Dwóch Chłopaków i...Jamniś:) V

AnnAArczyK pisze:nie myślałam, że ametystowaa jest Twoją, AŻ tak dorosłą wnusią :D :D

Ja też nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale 22 latka prawie już ma

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]