Kudły, wszędzie kudły, jeszcze więcej kudłów =^.^= + tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 23:42 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

kwinta pisze:
Patikujek pisze:U nas w domu balkonu nie ma, ale wszystkie okna pootwierane jednak przeciągu nie ma... franka nawet nie drgnie. Jeżeli będzie tak przyszłym tygodniu to nie wiem jak przetrwa drugą zmianę

Neo jest przepiękny i życzę mu długiego, zdrowego i szczęśliwego życia z Tobą.
To Twój pierwszy kot w domu i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z niebezpieczeństwa jakim są otwarte lub uchylne okna dla kota :( .
Właśnie latem ginie ich najwięcej, dlatego proszę zadbaj o moskitiery w oknach i nigdy nie zostawiaj uchylnych okien - to najgorsza śmierć dla kota...
Niech Neo będzie bezpieczny :ok: :) .

Spokojnie, czytałam o tym sporo. Okien na oścież nie otwieram, a uchylone są zabezpieczone :)
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Wto cze 25, 2013 9:11 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Dzień dobry! Miłego dnia!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro cze 26, 2013 0:29 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

No to ludziska jesteśmy umówieni na kastrację i badanie krwi. Data koszenia jajców wyznaczona na 3 lipca :twisted: :twisted: :twisted: Będzie się działo :ok:
Obrazek

Patikujek

Post » Śro cze 26, 2013 7:06 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

No i super :twisted: :twisted: Oby przeszło tak bezproblemowo jak u mojego :)
Badanie krwi robisz przed kastracją?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro cze 26, 2013 8:28 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

:ok: :ok: :ok: :D

maciejowa

Post » Śro cze 26, 2013 10:01 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Obrazek

NatjaSNB pisze:No i super :twisted: :twisted: Oby przeszło tak bezproblemowo jak u mojego :)
Badanie krwi robisz przed kastracją?

Nie, Neo nie wykazuje jakichkolwiek objawów chorobowych wiec nie trzeba przed, jedynie przy okazji kastracji robię badanie, ot tak dla pewności. A kiedy pobieranie krwi odbędzie się podczas narkozy (tak myślę) to mniejszy stres dla kota niż gdybym miała za jakiś czas to zrobić. (uczę się od ciebie na przykładzie Bazyla)
Obrazek

Patikujek

Post » Śro cze 26, 2013 10:55 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Śpiący aniołeczek :1luvu:
Obrazek

i dla kontrastu poranny diabełek (tylko niech mi ktoś powie jak on wlazł na te meble do góry? Nigdzie w kuchni nie mam niczego co pomogłoby mu się tam dostać, a doskoczyć nie ma szans żeby doskoczył :strach: :strach: :strach:
Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Śro cze 26, 2013 10:59 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

O mamciu, jaki słodki śpioszek ;) Obok mnie zalega Łatek, ale w niczym nie przypomina Neosia :twisted: Aczkolwiek nie narzekam. Kochanego kota nigdy nie za wiele. Spał ze mną całą noc :mrgreen:

maciejowa

Post » Śro cze 26, 2013 11:40 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

To fakt kota nigdy za wiele, szczególnie jak ma się kota nietykalnego, dotkniesz to zaraz sobie idzie gdzie indziej... :P Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Śro cze 26, 2013 12:01 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:(uczę się od ciebie na przykładzie Bazyla)

Właśnie chciałam to zaproponować w razie czego... ja do tej pory sobie w brodę pluję, że się tak zgapiłam :?

Foty boskie :1luvu: :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro cze 26, 2013 12:04 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:To fakt kota nigdy za wiele, szczególnie jak ma się kota nietykalnego, dotkniesz to zaraz sobie idzie gdzie indziej... :P Obrazek

Moje są dotykalskie, jedne mniej inne więcej :lol: Marcelina należy do tych mniej. Ale jak ma napad miłości to go końmi nie odciągniesz :roll: . Reszta uwielbia miazianki, przy czym Łatek spokojnie leży i czeka co będzie, a Tośka sama na ręku się zawija :mrgreen:

maciejowa

Post » Śro cze 26, 2013 18:13 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Bry wieczór! :kotek:
Patikujek pisze:i dla kontrastu poranny diabełek (tylko niech mi ktoś powie jak on wlazł na te meble do góry? Nigdzie w kuchni nie mam niczego co pomogłoby mu się tam dostać, a doskoczyć nie ma szans żeby doskoczył :strach: :strach: :strach:

Koty tak potrafią, skubane mają swoje sposoby :ryk:
A jak Neo zareagował na wiadomość, że chcesz go męskości pozbawić? :twisted:
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Śro cze 26, 2013 22:36 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ratio pisze:Bry wieczór! :kotek:

Wydaje mi się, że od momentu jak to głośno w domu powiedziałam unika mnie bardziej niż zwykle :lol: :P
Obrazek

Patikujek

Post » Śro cze 26, 2013 23:13 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:
Ratio pisze:Bry wieczór! :kotek:

Wydaje mi się, że od momentu jak to głośno w domu powiedziałam unika mnie bardziej niż zwykle :lol: :P

Ooo moje to obrażone są po każdej wizycie u weta. Marcelina po kastracji nie odzywał się do mnie z tydzień. Po zwykłej wizycie przechodzi im po jednym dniu. Będzie dobrze :ok: :mrgreen:

maciejowa

Post » Śro cze 26, 2013 23:28 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Przypuszczam, że przez tydzień ze mną gadać nie będzie (pies po kastracji 2 tygodnie nie chciał ze mną na dwór wyjść :P ) jednak mam nadzieję, że zrobi się po katracji też trochę bardziej kontaktowy - NIE MYLIĆ Z GADATLIWYM BO POD TYM WZGLĘDEM PO SWOIM OJCU JEST WYSTARCZAJĄCY :lol:
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]