Jakoś ta nazwa wydaje mi się znajoma – Mercedes…. Tylko nie zgadza się kolor – tą różę poliantha wielokwiatową zapamiętałam jako ciemno czerwoną aż wpadającą w bordo…
Przepraszam – mimo, że obiecałam dziś nie będzie opowiadania ani żadnych zdjęć…. i nie wiem kiedy cokolwiek będzie...
Robi się późno a ja siadłam… i na dziś mam wszystkiego dość
Babcia obrażona, zła i nie chce nas znać. Bo.... nie spędziliśmy w szpitalu nie wiadomo ile godzin tylko trzy....co jest niczym w stosunku do Andrzeja, który w przeciwieństwie do nas nie pracuje (już od dłuższego czasu jest całkowicie na utrzymaniu Babci) i potrafi spędzać z Nią całe dnie i obydwoje świetnie się bawią, bo.... nie pozwoliliśmy spokojnie siedzieć na krześle gdy co chwilę siedząc na nim zasypiała i niebezpiecznie się przechylała prawie z niego spadając....tylko prosiliśmy żeby się położyła na łóżku.... a chcąc tam się dostać trzeba było przejść dwa metry.... o wszystko prośby przekraczające Jej chęci i możliwości przy zerowej współpracy a stawianym oporze - jedzenie obiadu, pójście lub jazda na wózku inwalidzkim do toalety.... itp, itd
Liczy się tylko i wyłącznie to co mówi i robi Andrzej… a Andrzej nie ma takich wymagań i spełnia każde najdrobniejsze życzenie - dziś sobie pojechali do banku, do "Chińczyka"...

Mają identyczny charakter więc nawet z awanturą ale dochodzą do porozumienia, a ja - cóż zawsze było wymyślanie od ostatnich i zawsze będę tą najgorszą......
Muszę zająć się sobą - dokumentacją medyczną swoją własną i wszystko skompletować. Będę próbowała zmienić termin na jutro i na wszelki wypadek muszę mieć wszystko gotowe z przepisanymi tabelkami pomiarów włącznie…
Ostatnio przy okazji innych badań kilku lekarzy pytało mnie o ciśnienie a ponieważ nic na ten temat nie wiedziałam dostałam zalecenie dwukrotnych pomiarów w ciągu dnia…więc powstawała tabelka a teraz ją muszę przepisać…. W najgorszym razie pokażę wersje odręczną… Parametry faktycznie przeróżne:
Skurczowe 113-153; rozkurczowe 71-96, p. 63-101….
Waga też różna i endokrynolog był bardzo niezadowolony – podobno poprzednio było 60 kg a dniu wizyty u niego 63,4….
Na 9:00 jadę do swojego okulisty.... równocześnie TZ odbierze wynik Holtera i w innym miejscu ma termin konsultacji. Spotkamy się około południa...