Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 13, 2013 18:28 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - do wydania?

Ależ Baton ma błyszczące futerko!!!! A czemu w ogóle Baton? 8) Czarny jak czekoladka?
A jak Pasik?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw cze 13, 2013 20:02 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - do wydania?

Batonik, bo faktycznie jak baton nadziewany toffi ;) On miał rude uszy jak był kociakiem :lol:
Chyba na pierwszej stronie poprzedniego wątku były foty.
Pasik przez dwa dni spał pod chmurką, martwiłam się, ze nie chce przyjść i że zdziczeje ... Wczoraj dopilnowałam, jeździłam co godzinę, jeszcze po 21 pojechałam i wtedy przylazł pan hrabia.
Dzisiaj był pierwszy :D

Zgarnęłam dziś Spike'a do weta. Bez problemu pozwolił się zanieść do transporterka, jazda samochodem tez w miarę dobrze. U weta - rewelacja! Grzeczny kot, podwinął łapki po swojemu i tak pozwolił się zbadać.
Dobrze, ze pojechałam ...
Na karku ma śrut :(
Na boku ma zrosty po jakimś starszym urazie - skóra utworzyła dziwną kieszonkę z powietrzem i dziurą.
Zęby i dziąsła fatalne, choć to młody kot (ok.2 lat).
Świerzbowiec.

Od razu umówiłam go na zabieg - usunięcie śrutu, zoperowanie boku i oczyszczenie paszczy (trzeba wyrwac dwa zęby). Zabieg w środę - mam urlop i wolną chatę przez dwa tygodnie, będzie mógł spokojnie dochodzić do siebie.

Mam jednak wciąż wątpliwości, choć coraz słabsze ... ładny, oswojony, ufny, wykastrowany kocurek.
Zdrowotnie tak sobie, co widać gołym okiem - czy tak wyglądałby kot, który ma dom i przychodzi tylko na kolację?
Chyba nie ma co liczyć na to, że ma dobry dom, tylko szukać nowego.
Wydaje się taki ufny i grzeczny, powinien być fajnym adopcyjnym kotem.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw cze 13, 2013 20:04 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - do wydania?

Nawet, jeśli ma dom, to raczej nie jest to dobry dom :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 13, 2013 20:34 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - do wydania?

Spike raczej już dawno nie ma domu, lub ma wybitnie byle jaki ... :evil:

Czyli po naszemu - należy mu się dom z prawdziwego zdarzenia, z opieką w pełni tego słowa znaczeniu :ok:

No to masz fajny urlop Ty i Spike :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw cze 13, 2013 22:21 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Sezon na wyrzucanie kotów ... ja oczywiście też już znalazłam wakacyjną niespodziankę.
No i jakiś czas temu trafił do nas kocurek wykastrowany, też nikt go nie szukał.

CO ludzie mają w głowach ... albo czego nie mają :(
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt cze 14, 2013 8:25 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Załozyłam Spike'owi wątek na Kociarni viewtopic.php?f=13&t=153885
Bardzo mi zależy na szybkim znalezieniu mu domu, żeby nie musiał wracać po zabiegu na ulicę :(
Jak będzie chętny dom, mogę go przetrzymac w garażu dłużej, ale bez przeprowadzki w perspektywie trudno trzymać w nieskończoność takiego miziaka w klatce :(
W weekend pomyślę nad bazarkami na zabieg kocia ... porobię tez ogłoszenia na portalach.

Proszę rozpowiadajcie i zachwalajcie Spike'a dookoła!
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 15, 2013 7:15 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Mogę się dorzucić do zabiegu lub wspomóc gadgetem na bazarek.
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Sob cze 15, 2013 12:24 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - do wydania?

Avian pisze:Radek spędził cały pokaz w taki sposób- tylko boki zmieniał :lol:
Dla niego w ogóle nie trzeba klatki szykować, on chce na klatce 8)

Obrazek

Radek robi imponujące wrażenie :ok:
wygląda iście po królewsku, jak król w sobolowym futrze 8)

Obrazek

Avian pisze:Fanki zadowolone? :mrgreen:

Oj taaaak... wspaniałe zdjęcia Radzia i Batonika też...
czarne koty mają w sobie to coś :)

Biedny Spike,
śrut...ktoś strzelał do kota :evil: :(
Spike od teraz już będzie miał lepsze życie :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Sob cze 15, 2013 16:14 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Bazarek dla Spike'a
viewtopic.php?f=20&t=153923
Obrazek

Avian

Post » Pon cze 17, 2013 21:23 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Napisałam na wątku Spike'a - przekleję też tu, bo będzie teraz bardziej na watku działkowym bywał ;)

Sprawa Spike'a jest dość skomplikowana.

Spike przybiegł do mnie w podskokach, spóźniony ;)
Wzięłam na ręce ... i juz chciałam pakować, ale pomyslałam "a jesli ktoś będzie za nim płakał? tęsknił? szukał? A jakby mojego Gagata ktoś zwinął mysląc, że zagubiony, bezdomny?".
Złamałam się i założyłam przygotowaną parę dni wcześniej obróżkę z listem.

Odzew był po 15 minutach (skubany przychodzi chyba specjalnie tylko na chwilę przywitać się ze mną ;) )
W skrócie - kot ma swoich ludzi, spotkałam ich już wcześniej!
Porozmawiałyśmy ... Spike to jednak Skiper (obserwujący mój wątek działkowców znają historię).
Pani uratowała kotu życie pare miesiecy wcześniej - znalazła go skatowanego w tej ruderze, gdzie go dokarmiam. Te jego zrosty to pozostałości po kilku operacjach. Ma tez identyczną uratowaną rok wcześniej koteczkę (też z rudery). To ją widziałam ostatnio w towarzystwie tej pani.
Pani o śrucie wie, o świerzbowcu i zębach też. Przekazałam, że siostra Skipera jest FIV+ i że należałoby zrobić też testy swojemu kocurkowi. Obiecała, ze wszystkim się zajmie.
Po chwili - ponowny kontakt i niesmiała prośba, czy mogłabym im pomóc zając się Skiperem ... mają czwórkę dzieci, trójkę uratowanych zwierząt (oprócz kotów jeszcze pies), a mąż własnie stracił pracę. Nie wiem, szczerze mówiąc, jak sie zachować ... Czy mam prawo zaproponować, zeby oddały mi kota, w celu znalezienia mu nowego domu. Skiper ma obłędny charakter, pani mówi, ze gdyby nie ta jego ufność, cierpliwość i łagodność, prawdopodobnie nie przeżyłby tych ostatnich obrażeń i operacji z nimi związanych. Jeśli tam jest gromadka dzieci, to akurat tego kota pewnie kochają najmocniej ...

Umówiłyśmy się na spotkanie za jakiś czas.
Muszę sie zastanowić, co mogę, a czego nie powinnam robić w tej sytuacji :roll:

Na razie odwołałam zabieg, musze porozmawiac z wetką i opisać, jakiego typu zrosty, po jakich zabiegach zostały u Skipera. Być może jednak nie powinno się ich ruszać.
Na razie też przestaję mu szukać domu - na razie, bo nie wiem, jak sie sprawy dalej potoczą ...

A w ogóle Spike przylazł dziś w towarzystwie sąsiadów :lol:
On sam podbiegł do mnie, ale na jego "stanowisku" zostały wyczekujące dwa kociska :lol:
Rudy, o którym już wiem, ze mieszka u sąsiadów Spike'a-Skipera. I pręgus, który już sie zapuszcza nawet pod samą altanę 8O Jest dziwnej urody, mam pewne podejrzenia, ze jest jakimś mieszańcem (kolor i umaszczenie, i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby miał niebieskie oczy).
Rudy zwiał jak podeszłam z aparatem - pomyślałam, ze może to ten rudy, który przyszedł jesienią zapłakany w obróżce na działki?
Pręgus poszedł powoli do miski, jakby stołował się tu od lat :twisted: Tego kota pani od Skipera nie potrafiła zidentyfikować, wiec będe go miała na oku jako ewentualnego kolejnego delikwenta do łapania i cięcia ;)
Obrazek

Avian

Post » Pon cze 17, 2013 21:34 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - środa zabieg ...

Avian pisze:
Pręgus poszedł powoli do miski, jakby stołował się tu od lat :twisted: Tego kota pani od Skipera nie potrafiła zidentyfikować, wiec będe go miała na oku jako ewentualnego kolejnego delikwenta do łapania i cięcia ;)

Jesteś niesamowita ... :lol: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon cze 17, 2013 22:41 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Pierwsze niewyraźne fotki ... eeee, powiedzmy - Tolka ;) (no dobra, na fotkach wygląda jak zwykły buras :lol: )
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto cze 18, 2013 5:43 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Współczuję takich decyzji, każda obarczona ryzykiem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 18, 2013 8:43 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Ale numer!!! :|
Myślę, że tak miziasty kot znajdzie szybko dom. Ja bym porozmawiała z panią.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto cze 18, 2013 14:50 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Ale historia...
Iza, czas pokaże jak się to wszystko potoczy.
Kontakt masz, poobserwujesz, poczekasz i będzie co ma być :-)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[poprzednia][następna]