Sisajka i Jimmy - to już rok!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2012 23:27 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Sisi już pozwiedzała całe mieszkanie. Sypia najczęsciej na kanapie albo na fotelu ale czasem się jej jeszcze zdarzy zaszyć w ciemny kąt na drzemkę. Panikujemy wtedy czy gdzieś nie uciekła. Przy każdym otwieraniu drzwi na klatkę patrzę gdzie jest kot. Ona jest taka mała, płochliwa i gdyby wyszła to od razu by szukała schronienia i pobiegła niewiadomo gdzie...

issey dzieki :1luvu: poczytałam. Sisi w nocy wyczyściłą miseczki. Dziś już ładnie jadła. Ale suchego nadal nie chce. Dziś kupiłam Purinę, jutro próbujemy. Sisi dostała też dwie myszki i zabawkę na patyku, frajdy co niemiara ;)

ewar dzięki za pamieć :1luvu: komplet miseczek mam ale nie wiedziałam, że wąsy mogą być problemem... Muszę poobserwować Sisi.

MB&Ofelia dzięki za radę z tym żwirkiem, dosypałam więcej i faktycznie robią się kulki. Lepiej się sprząta. :1luvu:

Idę poczytać o drapakach, w końcu trzeba coś wybrać...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Nie lis 11, 2012 6:07 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Polecam taki
http://animalia.pl/produkt,3609,52,trix ... 65-cm.html
Korzystają z niego wszystkie moje koty.Identyczny był w lecznicy i też koty były zadowolone Miałam taki z domkiem na górze, nie podobał się.Gucia lubi też taką deskę przybitą do ściany.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 12, 2012 9:29 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Dzień dobry :)

Z Małej Sisi zrobił się kot kanapowy. Śpi na kanapie, fotelu albo na krzesłach. Ale... Wczoraj pojechaliśmy na kilka godzin do rodziny - kot został w domu. I jak wróciliśmy to jakby zapomniała, że jest oswojona - na nasz widok syk i uciekła pod szafę. Oczywiście po chwili wyszła a potem nawet się ocierała o nogi ale to powitanie bardzo nas zaskoczyło.
Już dwa razy dostała odrobinę mleka i żadnych sensacji nie było więc co jakiś czas będę jej dawać, pije ze smakiem, wodę niechętnie. Dalej nie chce jeść suchego. Dostała Purinę One i nawet nie chrupnęła. Za dużo ma mokrego? Dziś nawet wrzuciłam jej kilka chrupek do mleka ale zostawiła... Chyba ograniczę jej tą mokre miękkie jedzenie trochę, może się przekona...
Dziś jadę do mamy ale kota zostaje w domu. Ona jeszcze chyba za dzika jest na poznawanie nowych kotów w rodzinie. Poza tym jak u mojej mamy gdzieś się wciśnie w kąt to potem będę czekała na nią pół dnia aż wyjdzie a muszę wrócić na 14. Chętnie bym ją wzięła, żeby od małego się oswajała i z psem i z kotem. Może niepotrzebnie mam obawy? Jak myślicie?
Drapak - z tego co patrzyłam to chyba najlepiej by było zrobić samemu albo na zamówienie, już wysłałam jedno zapytanie, zobaczymy co odpiszą.
U nas w zoologicznym ceny koszmarne, zamówienie ze sklepu internetowego z przesyłka wyjdzie mnie taniej.

Cudnie mruczy :1luvu: I uwielbiam jak śpi ze mną. Niestety m. mówi kategoryczne "nie" kotu w sypialni więc czasem jak w nocy się przebudzę to idę sobie do niej pospać na kanapę w pokoju dziennym ;) Wariatka, co? ;)
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Pon lis 12, 2012 10:04 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Cześć Wam! :)
Ale się prawdziwa Księżniczka Sisi zrobiła z Waszej koty :wink: :1luvu:
Z jedzeniem powinno się z czasem unormować. Może po sterylce, jak się panna przegłodzi, przeprosi się z jedzeniem.
U mnie tak było z najstarszą Pysią, która strasznie wybrzydzała z puszkami, ale po sterylce była taka głodna, że mało dziury w misce nie wylizała.
No i się z mokrym jedzonkiem przeprosiła :wink:

Co do wycieczek, to może faktycznie na razie trochę za wcześnie, ale na przyszłość może zakupcie szelki.
Wtedy będziesz spokojna, że kota Wam nie nawieje.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 12, 2012 10:34 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Niestety m. mówi kategoryczne "nie" kotu w sypialni

Coś się poprawia :D "m." zdecydowanie lepsze niż "tż" :D

I jako przyszły "m." i przyszły opiekun kota, w pełni podzielam powyższe kategoryczne NIE! ;)

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pon lis 12, 2012 11:01 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

A ja lubię określenie TŻ. Takie pojemne jest :wink:

Erin

Post » Pon lis 12, 2012 13:15 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Bedetka, jesteś pozytywna wariatka, jak już.. :lol:
Pozdrawiamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lis 13, 2012 15:22 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

Cześć

Sisi wczoraj z nami nie jechała. Stwierdziłam, że poczekam na szczepienia, testy i te inne. Mamy kot chyba nie testowany, powinnam się czegoś obawiać?
I wogóle jaki ten mamy kot teraz się wielki wydaje przy tej naszej Kruszynce ;)
Sisi chciała mi dziś zjeść jogurt. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale to był truskawkowy... Nie nadążam za nią.

Erin chyba faktycznie muszę ją przegłodzić ;) Wczoraj zjadła namoczone w mleku 3 (słownie TRZY) chrupki suchego. Dba o linię...

mapi bo dla mnie ten TŻ jakoś tak obco brzmi... Faktycznie jakoś z psem czy kotem się kojarzy ;) DP (druga połowa) to już bardziej trafne określenie ale DePe brzmi jak du-pa więc darujmy sobie ;)
Z tą sypialnią poczekajmy ;) Kota u nas jest dopiero 7 dni ;)

kalair pozdrawiam również.
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Wto lis 13, 2012 15:38 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

DP (druga połowa) to już bardziej trafne określenie ale DePe brzmi jak du-pa więc darujmy sobie ;)

Dlatego najlepiej nazywać "rzecz" po imieniu! :D :ok:

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Wto lis 13, 2012 16:43 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami, przyjmę każdą por

a ja kcę bardzo nowe fotki jesiennej kotki ;)
Szylki wyjątkowo dobrze prezentują się o tej porze roku ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 13, 2012 22:40 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami - jest coraz lepie

jamkasica pisze:a ja kcę bardzo nowe fotki jesiennej kotki ;)
Szylki wyjątkowo dobrze prezentują się o tej porze roku ;)

gdzie sie prezentują? Przecież ona domowa jest ;) A ściany mam o każdej porze roku takjie same ;)

Ale proszę bardzo ;) Zdjęcia weekendowe:
Obrazek

złapałam
Obrazek

przyczajony tygrys
Obrazek

kocica kanapowa, już się nie boję spać na widoku, w końcu każdy kot musi mieć swój fotel...
Obrazek
Obrazek

a to ja mam ogon?
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy...
Obrazek
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Deborah A. Edwards

Bedetka

Post » Śro lis 14, 2012 7:24 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami - jest coraz lepie

Ło matulu, jakie cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Erin

Post » Śro lis 14, 2012 8:27 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami - jest coraz lepie

Kota prześliczna. :1luvu:
Może ta kremowa rudość ( jak nietrudno się domyślić, to określenie jest moim "wynalazkiem" :mrgreen: ) nasuwa na myśl kolorową jesień?
Widzę na zdjęciu zabawkę ze wstążki do kwiatów.
Moje namiętnie pożeraja takie wstążki.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lis 14, 2012 12:35 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami - jest coraz lepie

Bedetka, pilnuj faktycznie, żeby mała nie zjadła kawałek takiej wstążeczki, bo to może być bardzo niebezpieczne.
Malusia prześliczna! :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lis 14, 2012 12:47 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lis 14, 2012 12:45 Re: Półdzika mała Sisi zamieszkała z nami - jest coraz lepie

Oj tak, lepiej to wywal. Już lepszy jest chyba zwykły sznurek sizalowy.
Te plastiki niestety są bardzo groźne. Podobnie, jak włosy anielskie na choince.

Erin

[poprzednia][następna]