ASK@ pisze:Kasza mogła taki mieć wpływ.Kaszy mannej kotom się nie daje. Nie kazdy malec dobrze toleruje także gerberki.
Kurczak czasem zmiksowany nie smakuje tak jak przetarty przez droniutkie sitko.Inny smak ma rosołek.
ok dzięki
będę próbowała

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ASK@ pisze:Kasza mogła taki mieć wpływ.Kaszy mannej kotom się nie daje. Nie kazdy malec dobrze toleruje także gerberki.
Kurczak czasem zmiksowany nie smakuje tak jak przetarty przez droniutkie sitko.Inny smak ma rosołek.
ASK@ pisze: Nasi weci nie polecają gerberków od razu bo zamulaja jelitka.Ale wszystko zależy od przetwórstwa kota.
Prakseda pisze:ASK@ pisze: Nasi weci nie polecają gerberków od razu bo zamulaja jelitka.Ale wszystko zależy od przetwórstwa kota.
![]()
Stosuję Gerberki u maluchów odkąd istnieją i ja się zajmuję kotami. Żadnego zamulenia nie zauważyłam.
Weci czasem też coś klepną nie tak (bez obrazy i uznania dla ich wiedzy medycznej). Bo w końcu mało który wet, ma praktykę w karmieniu maluchów i co za tym idzie poczynione obserwacje.
natalijka83 pisze:Saraa pisze:dzięki jak widać co naukowiec to inna teoria
dr Jarosław Mazur -to nie naukowiec.
(tylko te surowe mięso eeee to chyba nie bardzo ze względu na różne pasożyty bakterie itp itd :/ )
P
natalijka83 pisze:Prakseda pisze:ASK@ pisze: Nasi weci nie polecają gerberków od razu bo zamulaja jelitka.Ale wszystko zależy od przetwórstwa kota.
![]()
Stosuję Gerberki u maluchów odkąd istnieją i ja się zajmuję kotami. Żadnego zamulenia nie zauważyłam.
Weci czasem też coś klepną nie tak (bez obrazy i uznania dla ich wiedzy medycznej). Bo w końcu mało który wet, ma praktykę w karmieniu maluchów i co za tym idzie poczynione obserwacje.praktyka czyni mistrza
ASK@ pisze:natalijka83 pisze:Prakseda pisze:ASK@ pisze: Nasi weci nie polecają gerberków od razu bo zamulaja jelitka.Ale wszystko zależy od przetwórstwa kota.
![]()
Weci czasem też coś klepną nie tak (bez obrazy i uznania dla ich wiedzy medycznej). Bo w końcu mało który wet, ma praktykę w karmieniu maluchów i co za tym idzie poczynione obserwacje.praktyka czyni mistrza
Agnieszko, akuratnie u naszej Lili było źle po wprowadzeniu gerberków. Po ich odstawieniu wróciło wszystko do normy. Jeszcze "walnięty" Żuk nie tolerował ich za dobrze. Inne malce nie miały z nimi problemów a oni tak.Więc różnie bywa.Gdyby nie stało sie to "namacalnie" u nas to bym nie pisała o takiej możliwości.
natalijka83 pisze:Koteczek właśnie buszuje po pokoju, bardzo lubi zabawiać się moimi kapciami :/ . Wyssał mleko z butelki i ma pełno energii. Na obiadek spróbuje mu podać właśnie gerberka z indykiem.
Czy to mleko kocie to już tak całe życie muszę podawać? bo właśnie mi się kończy a nie bardzo mnie stać żeby 40 zyla tygodniowo wydawać
Prakseda pisze:natalijka83 pisze:Koteczek właśnie buszuje po pokoju, bardzo lubi zabawiać się moimi kapciami :/ . Wyssał mleko z butelki i ma pełno energii. Na obiadek spróbuje mu podać właśnie gerberka z indykiem.
Czy to mleko kocie to już tak całe życie muszę podawać? bo właśnie mi się kończy a nie bardzo mnie stać żeby 40 zyla tygodniowo wydawać
Mleko kocie jest konieczne dla malucha.
Są teorie, że dorosły kot nie musi wcale pić mleka, ale one je uwielbiają, więć nie widze powodu by miały nie pić.
Dorosłym kotom niektórzy podaja zwykłe mleko krowie i jest ok. Choc lepsza jest smietanka, serek np Bieluch. Ale jak zauważysz, że po mleku ma biegunkę to trzeba zaprzestać.
Wtedy powinien pic kocie, ale juz nie z proszku dla niemowlaczków, tylko np takie w kartonikach. Są w sklepach zoolog, w niektórych delikatesach jest kocie mleczko "Klara" (ok 2 zł kartonik) Whiskas, albo w sieci Rossmman.
natalijka83 pisze:Koteczek właśnie buszuje po pokoju, bardzo lubi zabawiać się moimi kapciami :/ . Wyssał mleko z butelki i ma pełno energii. Na obiadek spróbuje mu podać właśnie gerberka z indykiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Meteorolog1 i 50 gości