wspólne życie - wątek optymistyczny :-) koniec cz. 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 10:49 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Witam Slicznego Maksa :kotek: :1luvu: :kotek: :1luvu:

Oswiadczam rowniez, ze sie kompletnie zgubilam w watkach gdzie jest wynik licytacji
Euzebiusza :?:
Czy awanturynowy naszyjnik w lila to moj i na ktore konto placic - Slepciowe?

Za chwile bede pisac 2 maile na galerie - prosze o przeczytanie i odpowiedz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw sie 04, 2011 10:51 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Bazyliszkowa pisze:Doczytałam, że Maksio jest jednak FIV-pozytywny :(

:cry: :cry: :cry:
"Najmarniejszy kot jest arcydziełem. "
Leonardo da Vinci

Luna Obrazek Minusz

ObrazekObrazek

Luna53

Od: Czw cze 09, 2011 10:17

Post » Czw sie 04, 2011 10:51 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Kamari - co teraz??? Czy Maksio może być u Twojego kolegi przez jakiś dłuższy czas? Bo znaleźć dom dla FIV+ to niestety nie łatwa sprawa... :(

Mogę pomóc finansowo i w ogłoszaniu Maksencjusza - ale wiem, że to niewielka pomoc, szczególnie w tej sytuacji :( :oops: .

Strasznie mi przykro - biedny Maks, jednak powinniśmy zdecydowanie się pospieszyć... :cry: :cry:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 04, 2011 10:57 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Jestem, byłam u weta z Euzebiuszem.

Dobrze, że Maks wyszedł, szkoda, że FIV pozytywny, ale przynajmniej poza schroniskiem ma szanse na życie :ok: Zrobimy co się da, pogadam z wetem co po kolei robić w takim przypadku.

Dom u kolegi jest bardzo tymczasowy, ale nikt Maksa przecież nie wyrzuci na ulicę, trzeba po prostu w tempie szukać domu.

Muszę zrobić bazarek, bo pewnie rózne badania trzeba będzie porobić :ok:

Joluka, jak go zobaczysz, daj znać jak wygląda, w jakiej jest kondycji - no wiesz :roll:
Ale bardzo się cieszę, że już wyszedł :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sie 04, 2011 11:05 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Zadzwonię do Ciebie, jak Maks przyjedzie. Będzie pewnie zmęczony długą podróżą, potem ze mną też czeka go jeszcze wyprawa do domu - więc zakładam, że niespecjalnie będzie raczej w formie. Ale w domu go dokładnie obejrzę.

Na wątku Maksia wkleiłam na szybko opisy FIV, które znalazłam - bo niewiele o tym tak naprawdę wiedziałam... :oops: Może Ci się przyda do poczytania...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sie 04, 2011 11:13 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

:ok:
Własnie czytam na ten temat na szybko, bo też nie miałam z tym doczynienia :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 04, 2011 11:25 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Kamari, pewnie dotarłaś do tego wątku, ale na wszelki wypadek podaję: viewtopic.php?f=1&t=99002

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 04, 2011 11:36 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

Bazyliszkowa pisze:Kamari, pewnie dotarłaś do tego wątku, ale na wszelki wypadek podaję: viewtopic.php?f=1&t=99002

Dzięki :ok: zaznaczyłam sobie

Z tego co poczytałam, to nie jest aż tak źle, jak to brzmi. Opieka, leczenie, dom bez kotów i ma szansę długo żyć. Zobaczymy przede wszystkim, w jakim on tak naprawdę jest stanie.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 04, 2011 11:45 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks wyszedł :-)

Trzymamy Kciuki za Ciebie Kamari i za wszystkie koty :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
P.S. Robisz cudowną biżuterię :ok: (te kolczyki ze sznureczków :1luvu: :1luvu: :1luvu: )

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw sie 04, 2011 11:58 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks wyszedł :-)

:D bardzo dziękuję :D :D

Teraz z innej bajki.
Budzę się dzisiaj rano, otwieram jedno oko i widzę - na komódce siedzi Jasiek i się rozgląda.
Otwieram drugie oko - nie, to Puma siedzi na komódce i się rozgląda.
Trzeciego oka otworzyć się nie dało, więc założyłam okulary i widzę, że na komódce siedzi Euzebiusz i się rozgląda 8O

Rentgen nie wykazał żadnych uszkodzeń mechanicznych (swoją drogą świetne są te rentgeny "komputerowe"). Euzebio jest więc atakowany w kilku kierunkach - dostaje antybiotyk i wit. B (jest bardzo dzielny, to przecież potwornie bolesny zastrzyk), nivalin i leczone uszy pod kątem zapalenia ucha wewnętrznego i świerzbowca. Plus na wzmocnienie.
Na takim koktajlu szybko się poprawia. Pięknie je, wyniki kuwetkowe też świetne, coraz mniej robi lewoskrętów, łepek przy spaniu odchyla już na obie strony, węch ma dobry i poprawia mu się widzenie.
No i zaczął hodować brzuszek :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw sie 04, 2011 12:02 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 04, 2011 12:01 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks wyszedł :-)

kamari pisze::D bardzo dziękuję :D :D

Teraz z innej bajki.
Budzę się dzisiaj rano, otwieram jedno oko i widzę - na komódce siedzi Jasiek i się rozgląda.
Otwieram drugie oko - nie, to Puma siedzi na komódce i się rozgląda.
Trzeciego oka otworzyć się nie dało, więc założyłam okulary i widzę, że na komódce siedzi Euzebiusz i się rozgląda 8O

Rentgen nie wykazał żadnych uszkodzeń mechanicznych (swoją drogą świetne są te rentgeny "komputerowe"). Euzebio jest więc atakowany w kilku kierunkach - dostaje antybiotyk i wit. B (jest bardzo dzielny, to przecież potwornie bolesny zastrzyk), nivalin i leczone uszy pod kątem zapalenia ucha wewnętrznego i świerzbowca. Plus na wzmocnienie.
Na takim koktajlu szybko się poprawia. Pięknie je, wyniki kuwetkowe też świetne, coraz mniej robi lewoskrętów, łepek przy spaniu odchyla już na obie strony, węch ma dobry i poprawia mu się widzenie.
No i zaczął chodować brzuszek :mrgreen:

:piwa: :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Czw sie 04, 2011 12:13 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks wyszedł :-)

Jak zawsze lekko spóźniona...

:ok: za Euzebiusza i...

Kamari dziś dzwonić będę jak tylko podkradnę telefon TeŻeta...
najszczesliwsza

Post » Czw sie 04, 2011 12:15 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks wyszedł :-)

Dzielny chłopak z Euzebiusza :ok: :ok: :ok: Niech szybciutko nabiera formy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sie 04, 2011 12:22 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

marysienka pisze:Witam Slicznego Maksa :kotek: :1luvu: :kotek: :1luvu:

Oswiadczam rowniez, ze sie kompletnie zgubilam w watkach gdzie jest wynik licytacji
Euzebiusza :?:
Czy awanturynowy naszyjnik w lila to moj i na ktore konto placic - Slepciowe?

Za chwile bede pisac 2 maile na galerie - prosze o przeczytanie i odpowiedz :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chyba powinnam wszystko robić w jednym wątku :roll: może tak by było wygodniej?

Awenturowy naszyjnik twój, bardzo dziękuję :1luvu: Konto Ślepciowe, z dopiskiem "Zibi" (a i bez dopisku się zorientuję po nazwisku :D )

A maili nie dostałam 8O
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sie 04, 2011 12:30 Re: wspólne życie -wątek optymistyczny - Maks jutro wychodzi :-)

kamari pisze:Konto Ślepciowe, z dopiskiem "Zibi" (a i bez dopisku się zorientuję po nazwisku :D )

A maili nie dostałam 8O

Wysłałam ci PW :kotek: Czy mogłabyś mi przesłać namiary na to konto?

Tzu

Od: Czw lip 21, 2011 21:39

[poprzednia][następna]