Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 11:25 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

jabadabaduuuuu

czegoż to ja dziś z rana nie dokonałam!!!

POGŁASKAŁAM KORKA!!!

i on na mnie nie nasyczał!

No to teraz zeznam jak to było.
Ścielę łóżko - a w nogach jest - znany ze zdjęć - kaloryferek i legowisko.
SDM - czyli Basia i Korek - jeszcze tam dzielnie śpią. Więc wyciągam moje łapsko i głaszczę Basię. I nagle do tego mojego łeba dociera, że jakieś 5cm od ręki jest Korek i że nie wykonuje żadnych gwałtownych ruchów w związku z moją bliskością. Więc bezczelnie pozwoliłam sobie pogłaskać go po policzku. Po jego lewym policzku tuż pod oczkiem - tym, które jeszcze ma. I nic. Zero syczenia i ucieczki. I tak bym sobie dzielnie chłopaka miziała gdyby nie ta zdradziecka Baba - Baszoł Won - vel Basia. Po prostu wstała i zwiała. No i się Koras zorientował, że to nie ona mu policzek wylizuje tylko, że to ludzka, wstrętna ręka. No i sielanka się skonczyła, nastąpiło długie sssssss i Koras nawiał.
Ale może da mu to do myślenia, że przecież to może nawet i przyjemne jest.
A potem ta zdradziecka zołza oberwała - kochany "małżon" gonił ją po mieszkaniu.
A na końcu wywalił się podwoziem do góry i się zabawiał jakimś paprochem.

Oj chciałoby się to futro wygłaskać i wytarmosić :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon sty 24, 2011 13:19 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

O kurcze.
Ale może lepiej niech się nie uczy, bo potem będzie Ci smęcił: a głaskaj mnie, a co se myślisz, a ja tu jestem...
A tak to masz spokój. 8)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 24, 2011 14:31 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

anita5 pisze:O kurcze.
Ale może lepiej niech się nie uczy, bo potem będzie Ci smęcił: a głaskaj mnie, a co se myślisz, a ja tu jestem...
A tak to masz spokój. 8)

A to na przekorę.
Wczoraj kładąc się spać powiedziałam mu coś w rodzaju - jaki kochany kotecek - jedyny nie upierdliwy i spać rano daje i nie pakuje się na człowieka.
No to nad ranem mi się zachciało pogłaskać.
Ale masz rację - dość tego - nie przyzwyczajamy kolejnego kota do miziania.
Ogólnie to chyba przerzucę się na koty bezobsługowe. Stroniące od człowieka. Taki dla których będę jedynie służyła do załadunku misek i czyszczeniu kuwet.

Cammi

Post » Pon sty 24, 2011 23:45 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Ale masz rację - dość tego - nie przyzwyczajamy kolejnego kota do miziania.
Ogólnie to chyba przerzucę się na koty bezobsługowe. Stroniące od człowieka. Taki dla których będę jedynie służyła do załadunku misek i czyszczeniu kuwet.[/quote]

taaaaaaaa, bo jeszcze Ci ktoś uwierzy :ryk:
miziasz koty bo musisz :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Czw sty 27, 2011 15:47 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:Ale masz rację - dość tego - nie przyzwyczajamy kolejnego kota do miziania.
Cammi pisze:Ogólnie to chyba przerzucę się na koty bezobsługowe. Stroniące od człowieka. Taki dla których będę jedynie służyła do załadunku misek i czyszczeniu kuwet.

taaaaaaaa, bo jeszcze Ci ktoś uwierzy :ryk:
miziasz koty bo musisz :ryk:

Jak nie miziam to mi spokoju nie dają - więc miziam bo muszę

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 10:33 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

przyszłam zobaczyć labka, a tu nic :evil:

Wiolaww

Post » Nie sty 30, 2011 10:49 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:przyszłam zobaczyć labka, a tu nic :evil:

nie mam go w domu - uff!!
obdzwoniłam wczoraj policję, schroniska okoliczne - czytaj 2 z czego jedno nie odebrało, fundację od labków
dorwałam veta naszego - akurat ze sklepu wychodził

i efekt był taki:
- miasto nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem - to twierdzi policja
- pies jest na terenie prywatnym - czytaj na terenie sklepu i parkingu - to jest sprawa Tesco - to twierdzi policja
- mogą wynająć hycla z palmerem i psa odstrzeli i za kasę gdzieś wywiezie - ale ściągać go by trzeba z Leszna - była sobota ok 20 -22 - tak radzi policja
- pani w urzędzie od spraw takich jak bezpańskie psy - nie odbiera oczywiście telefonu
- w schronisku w Krotoszynie byłoby miejsce - ale jak to załatwić i kto za to zapłaci? Krotoszyn nie ma z Rawiczem umowy
- schron w Gaju - nie odpowiada
- fundacja Prima - od labków - uruchomiła swoje kontakty i szuka możłiwości - ale na wczoraj nie udało się nic zdziełać
- pies ma COŚ - grzyb, świerzb, może alergię - bardzo zaczerwienioną skórę w wielu miejscach, drapie się, na grzbiecie jakieś placki bez sierści
- pies jest bardzo brudny i śmierdzi, ma obrożę jak od budy, mocno starte pazury, jest zmęczony, ale jest też grubiutki - nie wygląda na to, że ktoś z nim przyszedł do sklepu i mu się zgubił
- udało się kierownika sklepu namówić - wziął psa do siebie - do poniedziałku - w poniedziałek przyjdzie z nim do veta, miał go w planach wykąpać - jeżeli nie będzie mógł go dłużej zatrzymać - pies trafi do schroniska
- od stycznia miasto ma podpisaną umowę ze schroniskiem w Głogowie - tak mówi vet
- przeglądałam wczoraj ogłoszenia o zaginiętych labkach - najbliżej - zaginął w Oleśnicy - napisałam wczoraj maila - dziś tam jeszcze zadzwonię

ale zdjęć to nie mam żadnych

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 11:12 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

z porannego spaceru dzisiaj: ZAMROZEK <--- tu więcej zdjęć
Obrazek

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 18:19 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

biedny psiak, miałam nadzieję, że się zgubił :(
fajnie, że ten kierownik się nim zaopiekował. Marzy mi się, że zakocha się w labku i już go nie odda.

Wiolaww

Post » Nie sty 30, 2011 18:20 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:z porannego spaceru dzisiaj: ZAMROZEK <--- tu więcej zdjęć
Obrazek

fajne fotki :D tylko zimne :ryk:
ja poproszę, takie wiosenne :ryk:

Wiolaww

Post » Nie sty 30, 2011 19:31 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiosna roku 2007 - może być?
Magnolie, tulipany, różowe kasztanowce...
Obrazek Obrazek Obrazek

Cammi

Post » Nie sty 30, 2011 22:08 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

ja tak chcę, nie lubię zimy

Wiolaww

Post » Nie sty 30, 2011 22:09 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

prawda, że lepiej, bardziej kolorowo i cieplej :ryk: :ryk:

Wiolaww

Post » Wto lut 01, 2011 20:52 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi, a nie wiesz co z labkiem?

Wiolaww

Post » Wto lut 01, 2011 21:04 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

labek był weta - już wykompany
pies ok 3 lata
to coś na skórze to grzybica
pies moze zostać u kierownika jeszcze kilka dni
ponoć jego znajomy ma na dniach zdecydować czy go weźmie na stałe do siebie

fundacja Prima od labków zaoferowała się, że gdyby nie chcieli go na stałe - to jeżeli dadzą mu dom tymczasowy to oni pokryją leczenie
na razie więc widać ku dobremu się to toczy
pewnie za dzień lub kilka dni będziemy wiedzieć co dalej

Cammi

[poprzednia][następna]