Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 8:17 Re: Georg - chory, Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

AgaPap pisze:
Georg-inia pisze: A tymczasem Georg... ;)

No ubiję babe za nie kończenie zdania, po takim tytule Obrazek

eee, SM czy co? 8O :lol:

gosiaa pisze:No tak, to wszystko co tak pięknie opisałaś to akurat wiedziałam :twisted: ;)

no wiedziałaś, boście nas przyłapali u CC, natomiast Georg wywinął numer dopiero dziś...

Magija pisze:zamordujesz? za co? że niby specjalnie 3 dziewuchy Ci wybrałam cudowne? :twisted:

miały być chłopczyki, w ostateczności krówka-panienka, a tu co? same dziurawce :twisted:

AYO pisze:Się normalnie odgrywa za podpuchy z imionami :mrgreen:

8)

magdaradek pisze:ja najpierw przeczytałam tytuł, później czytam o tym łapaniu i już myślałam, że Georga złapałaś

przeca napisałam, że najpierw nałożyłam w miski moich kotów, a potem do klatki... nieprzypadkowo w tej kolejności, inaczej na 100% miałabym w łapce Miriam :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt cze 11, 2010 8:23 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

Doczytałam hurtem parę dni zaległości.

Ale masz cudne przedszkole :love: :love: :love:

Cieszę się z udanej łapanki i też ubiję za niedokończenie zdania o Georgu, który według tytułu ocipiał :twisted:
Za wcześnie przyszłam :twisted:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt cze 11, 2010 8:33 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

no dobra, teraz będzie o Georgu i jego ocipieniu, a potem biorę się za robotę ;)

Stoję rano w łazience, gapię się w lustro i usiłuję rozmymłaną przez upał kredką namalować na powiekach coś, co będzie węższe niż pasy drogowe. Przylazł Pan i Władca... miągwi... pod umywalką stoi waga łazienkowa, na niej - nie wiem skąd - leży zmiotka i szufelka. Obok stoi taka trzypiętrowa półeczka z koszyków plastikowych. Georg włazi na tę wagę, usiłując postawić wszystkie cztery nogi między uchwytami zmiotki i szufelki. Waga sie buja, wydając dźwięki. Udało mi się namalować dwie, niezbyt równe kreseczki. Odsuwam się trochę od lustra, żeby ocenić efekt z dalszej odległości. Wzrok mój zahacza o podłogę, wagę i Georga na niej... Georg łapie jakąś dziwną pozycję. Stoi na samych czubkach palców, wygięty w chińskie osiem. Co robisz, kretynie - pytam.
Odpowiedź, choć niewerbalna, zaskoczyła mnie tak, że stałam z otwartymi ustami, bez ruchu i tylko się gapiłam. Otóż Książę Udzielny podniósł ogon i puścił wysokiego siura na półeczkę, kabinę prysznicową, w końcowej fazie na podłogę. :strach: Szczęściem to nie tygrys i ciśnienia starczyło na oblanie tylko dolnego koszyczka. Do tego szczał i bezczelnie się na mnie patrzył.
Odblokowało mnie po jakichś 10 sekundach po oddaniu ostatniej kropli, kiedy zadowolony z siebie kot minął mnie i z gracją udał się na dwór. Przywołany moim wrzaskiem TŻ pomógł rozmontować półkę, dolny koszyk wylądował pod prysznicem, podłogę wytarłam o tyle o ile, umalowałam rzęsy, wsiadłam w auto i pojechałam do roboty.
TZ ma dziś dużo zajęć. Musi wyszorować łazienkę i transportery po Rudim i Burym, ugotować kurę dla maluchów, zabrać małe i Georga do weta...

Georg-inia

Post » Pt cze 11, 2010 8:41 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

tego siura to ja bym zbadała
tak zaczynał Cyrylos, skończył na wiecznym s/d
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt cze 11, 2010 8:54 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

no nie mogę.....
ale wyraźnie Georg chciał Ci o czymś powiedzieć :?
siur do labu :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt cze 11, 2010 9:13 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

Ja rozumiem, że i jdno i durgie słowo jest na "o", ale generalnie według mnie bardziej pasuje tutaj to drugie do tytułu :mrgreen:

A Georg to pewnie chciał Ci powiedzieć, że po kiego malujesz się w taki upał, bo to i tak zaraz Ci wszystko spłynie :wink:

U nas zdarza się tak Felciowi zrobić, i ewidentnie patrząc bezczelenie na nas w takiej chwili. :evil: Więc mam nadzieję, że u Georga doprowadzenie go do szewskiej pasji tymi wszystkimi nowymi kotami to spowodowało, a nie jakieś sensacje chorobowe. :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt cze 11, 2010 9:18 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

A to gałgan 8O

Mam nadzieję, że to tylko wkurzenie na kocury itp.
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt cze 11, 2010 9:21 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

Georg olewa wagę, zupełnie tak jak ja :wink:

No, niech się chłopak szybciutko wyleczy :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 11, 2010 9:31 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: mało nie oplułam monitora :ryk: :ryk: :ryk:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt cze 11, 2010 9:43 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

jerzykowka pisze:Georg olewa wagę, zupełnie tak jak ja :wink:

:ryk: :ryk: :ryk:

ja nie przypuszczam, żeby to było chorobowo uzasadnione. Zdaje mi się, że on sie po prostu wq*wił... zmiana miejsca, Miriam, maluchy, smród kocurów, za dużo na książęcą głowę spadło. No i jeszcze - w tym czasie drzwi do pokoju były zamknięte, bo tam gnojki ruchu zażywały, kiedy klatka świeżo umyta schła sobie, a w pokoju (póki co :oops: ) kuwety stoją. Nie mógł tam wejść... tylko dlaczego nie wylazł na dwór i tam się nie zeszczał, co? :twisted: drzwi wejściowe otworem stały, bo się Klemcio na schodkach wygrzewał... to nie, napaskudził w łazience, a potem dopiero wyszedł na trawkę :twisted: Podobnie kilka dni temu przyszedł z dworu i puścił "kłaczka" na środku pokoju :roll: dobry gospodarz, czy jak? :roll:

Wczoraj poszedł sobie Georg na działkę naprzeciwko. Tam w głębi chyba jakiś dom stoi, ale od ulicy wszystko zarośnięte jeszcze lepiej niż u nas, dżungla normalnie. Nawet nie wiedziałam z początku, że tam siatka jest, takie krzaczory. No i polazł sobie. I wrócił. I TŻ woła, że Georg chyba woli na dworzu jeść, bo chapnął coś z miski, siedzi przed domem i konsumuje. Tknęło mnie cóś, podeszłam, pochyliłam się, zeby zobaczyć, czym się kotek zajada, powróciłam do pionu w tempie błyskawicznym. Minę musiałam mieć odpowiednią, bo TŻ spojrzał i odgadł od razu: "nie wziął tego z miski, co? " no raczej nie, rzadko karmimy mysim mięsem, w dodatku z futrem :roll: Żeby było śmieszniej godzinę później wyrzygał tę mysz idealnie na środku ścieżki do domu.

Georg-inia

Post » Pt cze 11, 2010 9:49 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

no nie, jak mogliście Księcia w takie miejsce przemeldować?? Gdzie pałac, gdzie miękkie łózeczko, gdzie służba, gdzie dania na poziomie? :roll: :wink: :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt cze 11, 2010 10:58 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

:ryk:

Pięęękne :twisted:
Coś mi się wydaje Inga, że to dopiero początek możliwości Georga - jeszcze nie cały teren obadał, będę i ptaszki, zobaczysz :twisted:
No i przychylam się do opinii, że ten sik to był FOCH :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 11, 2010 11:17 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

AYO pisze::ryk:

Pięęękne :twisted:
Coś mi się wydaje Inga, że to dopiero początek możliwości Georga - jeszcze nie cały teren obadał, będę i ptaszki, zobaczysz :twisted:
No i przychylam się do opinii, że ten sik to był FOCH :twisted:

o nenene, ptaszki to Klemcik jest specjalista. Ile razy na ranczu wracał z krzaczorów, a z pyska mu piórka sterczały :roll: Georg jest bardziej naziemny :lol:

Kiche, pałac jest! skoro ja się mieszczę i TŻ to powinno Georgowi też chyba wystraczyć :twisted: służba jest - vide moja i TŻ-ta osoba, łóżeczko jest - górne piętro wieży i dwa jaśki, które tam nieopatrznie położyłam NA CHWILĘ :roll: dania na poziomie... hm... tu mamy chyba odmienne gusta, tak sobie myślę...

Georg-inia

Post » Pt cze 11, 2010 11:24 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

Chyba dobrze myślisz - co to za koneser co dziczyzny nie jada 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt cze 11, 2010 11:25 Re: Georg - ocipiał!!! Klemens, Miriam. Maluchy i ogrodowce

no nie mogieeeee
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]