Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 15:42 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Ulla pisze:A kupki dalej brak :(

Ona długo może nic nie robić po biegunce. Jelita muszą się zapełnić.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Nie kwi 18, 2010 16:08 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

No chyba tak :(.Wyrzuciła z siebie przedwczoraj taką ilość , że teraz będzie musiała to uzupełnić przez parę dni :(. Żeby tylko chciała jeść, bo apetytu nadal nie ma :(.
Fizycznie czuje się już zdecydowanie lepiej, bo tłucze się po balkonie i maltretuje dżdżowniczki, które wywleka z doniczek z trawką :lol: . Traktuje je jak myszki, tyle, że one nie chcą uciekać, tylko się zwijają :lol:.
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Nie kwi 18, 2010 16:11 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

bleeee

Sylwka

Post » Nie kwi 18, 2010 16:14 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Sylwka pisze:bleeee

Noo, fujjjj straszny, ale jej się najwyraźniej podobają :roll: :lol: .
Dziś do śniadania mi zaserwowała taką zabawę na blacie kuchennym :lol:.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie kwi 18, 2010 18:01 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

chciała się widać przyłączyć do śniadania :D
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Nie kwi 18, 2010 18:08 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Albo przyniosła pani wkład mięsny do kanapki ale nie została doceniona :wink: .

Sylwka

Post » Nie kwi 18, 2010 19:10 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Arsnova pisze:chciała się widać przyłączyć do śniadania :D

Sylwka pisze:Albo przyniosła pani wkład mięsny do kanapki ale nie została doceniona :wink: .

:ryk: :ryk: :ryk:
Oj, dziewczyny, dziewczyny :lol: . Nieźle się ubawiłam! :ryk:

Pańcia sobie nie krzywduje i dobrze wygląda :twisted: , a Gagunię doceni, jak swój brzuszek zechce napełniać :twisted: .
Chociaż przed chwilką troszkę raczyła zjeść :ok: . Co prawda były to tylko 2 kawałeczki wołowiny, które przemyciłam :mrgreen: w 1/3-ej puszeczki shiny cat i pochrupała Orijena. Brzuszek już nie wydaje się taki pusty.

No i siły jej ewidentnie wracają :ok: :D . Myłam dziś jeszcze raz podłogi, bo jakoś nadal czułam piątkowe wymiociny, a Gagunia z Niunią mi baaardzo dzielnie pomagały biegając za mopem i tarzając się na umytej już podłodze :roll: :lol: (dodałam do mycia trochę chlorowego środka dezynfekującego, a one obie wręcz uwielbiają ten zapach :D). Potem obie zaczęły się gonić, wszystko ze stołu poleciało na podłogę, więc zamknęłam dziewczyny na balkonie i dokończyłam dzieła sprzątania :lol: . Tam też się tłukły, tarzały i szalały. Gagunia z parapetu balkonowego skakała na parapet od okna kuchennego :roll: :lol:

Mam więc nadzieję, że kryzys mamy za sobą :ok: .
I zachodzę w głowę, czy tej nocy też mi się zleje.....
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 19, 2010 13:57 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

No i cudne maleńkie spało z nami całą noc i się nie zlało! :ok: :1luvu: .
Zrobiła mi oczywiście pobudkę o 4.30, poszalała trochę, poszła na balkon, z którego siłą ją zabrałam do sypialni :wink: .
Rano, jak się obudziłam, spała przytulna do mnie na wysokości mojego brzucha, a Niunieńka oczywiście na poduszce z łebkiem na moim policzku :1luvu:.

Jest już zdecydowanie lepiej! :ok: :D
Malutka zjadła chyba z 8 kawałeczków wołowinki, nabrała ewidentnie sił i uprzykrzała Niuni cały poranek :lol: . Teraz leży wyciągnięta na balkonie :1luvu:.
No i nadal czekam na kupkę....

Uffff, co ja przeszłam w ten weekend przez to cudne maleństwo, to moje :roll: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 19, 2010 17:41 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Mamy kupkę!! :ok: :D
Twardą i dość śmierdzącą :wink: . Tak twardą, że ciężko mi było ją nabrać na łyżeczkę do testu,

Za chwilkę wynik testu na lamblie... :strach:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 19, 2010 17:41 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Hmm, nie bardzo wiem, co o tym myśleć...
Wydaje mi się, że test jest pozytywny :(.
Wygląda to tak: w okienku wskaźnika, u góry mam bledziusieńki pasek niebieski. W dolnej części, przy zielonym pasku ze strzałką, jest rozmyty kolor czerwony, a nad nim niebieski kolor. Ten fragment zabarwiony na lekko czerwono ma ok. 3 mm i łączy się z niebieskim 1-2 mm.

Sylwka HELP! Co o tym sądzisz?? :(
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 19, 2010 19:21 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Cholerka. Jak wynik wygląda teraz po kilku godzinach?

Sylwka

Post » Pon kwi 19, 2010 19:26 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Mi nigdy nie wyszedł rozmazany wynik. Do tej pory jedynie Tosza raz miała zupełnie rozmazane coś a w sumie zużyliśmy już 7 opakowań testów (tyle przeszło przez moje ręce) czyli 70 sztuk.

Sylwka

Post » Pon kwi 19, 2010 19:38 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Teraz okienko wskaźnika wygląda tak: w środku wskaźnika jest bardzo wyraźny, ostry pasek niebieski. Na dole, nad tym zielonym, to rozmycie czerwone zbladło, ale tuż nad jest taki brunatny pasek (w zasadzie nie ma w ogóle przerwy) :cry: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon kwi 19, 2010 19:45 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Możesz zrobić fotkę? Ciekawa jestem jak to wygląda. W razie czego zadzwonię do sklepu i spytam czy mieli przypadki zwrotów, bo to nie jest normalne.

Sylwka

Post » Pon kwi 19, 2010 19:51 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Nie wiem, czy coś zobaczysz, bo to zdjęcia z kamerki internetowej. Zaraz zobaczę, co wyjdzie telefonem.

Obrazek Obrazek Obrazek
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]