Behemot II ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 13:43 Re: Behemot II ...

A co myślicie o tym?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... nna/151732

wygląda nieźle (i stabilnie.... bo takiego kapacza którego dostałam jako gratis puriny notorycznie wywalali i schowałam...)
nie trzeba zmieniać filtrów, a "główną część" można myć w zmywarce, co jest bardzo wygodne ;)

ale nie wiem, jak się sprawdza, czy się np nie zapycha, itp
Ostatnio edytowano Czw lut 04, 2010 13:45 przez charm, łącznie edytowano 1 raz

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw lut 04, 2010 13:44 Re: Behemot II ...

A niech se chlapie :P po prostu chcę mieć niejaki wgląd w spożycie płynów - tak profilaktycznie :roll:

Charm - juz letem :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 04, 2010 13:48 Re: Behemot II ...

Tu masz trochę opinii: viewtopic.php?f=8&t=24721&hilit=poide%C5%82ko+dla+kot%C3%B3w&start=270 i to chyba o opisanych modelach :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lut 04, 2010 14:02 Re: Behemot II ...

alix76 pisze:Tu masz trochę opinii: viewtopic.php?f=8&t=24721&hilit=poide%C5%82ko+dla+kot%C3%B3w&start=270 i to chyba o opisanych modelach :wink:

dzięki :)

jak przestanę być bezrobotna, to kupię koteckom ;)

charm

Post » Czw lut 04, 2010 14:05 Re: Behemot II ...

Dzięki alix :1luvu:

Wrrr - wszamało mi posta :evil:
Pisałam w nim o tym, że nie umiem sie poruszać po takich portalach i dochodzę do wniosku, że czas zacząć, również jeśli chodzi o karmę i żwirek choć mam obawy tego typu, że zamówię za kupe kasy coś, czego księciunio nawet nie zakopie nie mówiąc o jedzeniu :mrgreen:

W tej kwestii również wszelkie uwagi mile widziane
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 04, 2010 14:08 Re: Behemot II ...

AYO pisze:A niech se chlapie :P

u mnie w kapaczku było nie tyle rozchlapywanie wody (to normalne, nawet z misce - jak przebiegnie przez nią stado goniących się kotów....)
ale bure wywalały całość.. woda na pół podłogi, itp...
więc bezpieczniejsze jest dla mnie coś możliwie płaskiego i stabilnego ;)

charm

Post » Czw lut 04, 2010 15:20 Re: Behemot II ...

O ja, podoba mi się ten ceramiczny :ok: . Pewnie ciężki, zmniejszy sie ryzyko wywalenia. Tylko ceny poideł ciągle na dziwnym poziomie w Polszcze ... :roll: Dojrzewam, by coś kupić , dojrzewam ...

AYO, portale zoolo sa o niebo lepsze niz supermarketowe zoologiczne. Nie zwlekaj, bo szkoda kase przepłacać. Pierwszy raz się boisz, potem juz wiesz, że sa OK. Ceny lepsze, wybór lepszy. Zoo+ jest na medal. Bardzo rzetelna niemiecka (niestety) firma. Mnóstwo promocji non stop. Krakvet tez OK był, ale się spuł. Często gubia coś w zamówieniu, ostatnio prawie wcale o tym nie informują ... Jest tez Animalia, ale mnie odstrasza, że tam przesyłka gratis od 300 zł ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 04, 2010 15:34 Re: Behemot II ...

Robię regularnie zakupy właśnie w Krakvecie i nie narzekam absolutnie. A woda... Miskę mają te moje dranie i używają jej. Miyuki lubi zrobić grandę żeby jej kran odkręcić nad umywalką i popija bieżącą, ale mają dość sporą miskę, wodę wymieniam jak widzę że kończą - 1-2x/dzień i nie ma problemu.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt lut 05, 2010 7:50 Re: Behemot II ...

Czóleczko dziewuszki 8)
Piątek czyli ukochany dzień tygodnia pracownika najemnego nam nastał :piwa:
Znalazłam na KŁ wątek o zooplusie to sobie zaczytam, miałam jednak troche co innego na myśli - jak poradzić sobie z dokonaniem wyboru, żeby nie nazamawiac głupot, które zdrenują mi konto i zostaną leżeć nieprzydatne? A to już wymaga doświadczenia, którego mi brak :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 05, 2010 8:10 Re: Behemot II ...

AYO pisze:jak poradzić sobie z dokonaniem wyboru, żeby nie nazamawiac głupot, które zdrenują mi konto i zostaną leżeć nieprzydatne? A to już wymaga doświadczenia, którego mi brak :roll:

kupić kilka karm, ale małych, np. po 400 g suchego i po jednej puszce - jeśli karmisz puchą. Popróbować po prostu i nie przejmować się tym, że biedni pracownicy krakvetu będą latać po całym magazynie, żeby skompletować Ci zamówienie. ;)
ja już wiem dokładnie, co moje chłopaki lubią, co lubią troche mniej, a co mogę sobie zjeść sama :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 05, 2010 8:16 Re: Behemot II ...

Tyle to ja też wiem :roll: - z grubsza...
Czyli wniosek - jak jeszcze dłużej będe nisła ten problem jak Mann herbate w reklamie to w końcu ja wyleję - czy tak? :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 05, 2010 8:22 Re: Behemot II ...

To pewnik jest. Można zrobić jeszcze inaczej - kupujesz w realu różności, sprawdzasz co kota chce a co ma gdzieś i potem to samo kupujesz w necie.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt lut 05, 2010 11:56 Re: Behemot II ...

Podczytam z ciekawością bo tak jak AYO ułomna pod względem internetowych zakupów jestem :oops:
Mnie się zawsze zdaje, że jak pomacam....to wiem co je co :roll:A na obrazku to wszystko ładnie wygląda :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lut 05, 2010 12:06 Re: Behemot II ...

shira3 pisze:Podczytam z ciekawością bo tak jak AYO ułomna pod względem internetowych zakupów jestem :oops:
Mnie się zawsze zdaje, że jak pomacam....to wiem co je co :roll:A na obrazku to wszystko ładnie wygląda :D

też tak miałam, dopóki do mnie nie dotarło, że za to macanie muszę zapłacić 3, 5 lub więcej zł przy każdej paczce chrupków :roll: ale faktem jest, że w dalszym ciągu jak wchodzi coś nowego - kupuję jak najmniejsze opakowanie, do sprawdzenia. W razie co - wyniosę do schronu czy dam dziczkom, zmarnować się nie zmarnuje, ale karmić dziki żarciem po 20-30 zł za kilo to mnie jednak nie stać...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 05, 2010 12:10 Re: Behemot II ...

Miałam już takie doświadczenie z plecaczkiem. Pani z zaprzyjaźnionego zoologa[trzykroćzakocona] podjęła się zamówic i wybrałyśmy model w katalogu. Pojechała do hurtowni m.in. i po to.
Wybrała na własną odpowiedzialność model droższy o 20 PLN ale jej argumentacja przekonała mnie całkowicie :wink:
Idąc tym tropem mam już modus operandi :P
Pozpisuję sobie u niej dokładne nazwy tego co wiem na 150%, że schodzi, przeliczę i zamówię :piwa:
Na pierwszy ogień pójdzie zooplus :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]