Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 22:59 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Za Maniusia zdrówko :ok:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon sty 11, 2010 12:32 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Pokazałam ich sobie. Stefan chyba myśli, że Maniuś to nowa zabawka :roll: Bidulce głowka skacze to go Stefan pac! Maniuś zaczepia i ucieka. Próbował raz skoczyć na Stefana, ale się przewrócił :roll: O dziwo żaden nie syknął ani razu 8O Chodzili i gadali coś tam do siebie mrrrr mrr mmrrrrr. Szkoda że Mania jest tyle mniejszy od Stefana, bo to bydle wredne może go troszkę prześladować. Przynajmniej Maniuś teraz nie płacze jak jest zamknięty w pokoju. Woli siedzieć tam niż jak go Stefan ma lać po głowie. Myślicie, że sytuacja może się pogorszyć czy raczej wszystko jest na dobrej drodze?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon sty 11, 2010 12:35 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Jak dla mnie to całkiem niezły początek kociej przyjaźni.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon sty 11, 2010 12:51 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Oczy Maniusia coraz ładniejsze. Już widać że są zielone :) Przemyłam go dziś troszkę. Myślałam że on ma to jedno oczko tak bardzo zaklejone, ale on po prostu je tak zaciska :( jak wygląda sytuacja w uszach będe wiedziala dopiero jutro. Siki są w kuwecie. Maniuś nie jest nauczony pić. Nie pije wcale! Zalewam mu wieć jedzenie wodą tak żeby pływało, bo innego sposobu nie ma. A może spróbować kocie mleko?
Maniuś jak zobaczył Stefana wiedział, że to kot. Stefan nie miał i dalej niema pojęcia co to. Najważniejsze że się rusza i można to gonić :roll:
A! Maniuś dziś zobaczył piłkę i popychał ją łapką :1luvu:
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 11, 2010 13:44 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

:ok: :ok: :ok:

kwiatkowa

Post » Pon sty 11, 2010 14:05 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Widze, że Stefan to porządny kocurek - nie krzywdzi chorego i mniejszego.
Dogadają się na pewno!!!
Manius przestanie płakać, a Stefan będzie miał kolegę :mrgreen: do pacania w główkę
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 11, 2010 14:43 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

No nie wiem jak będzie z tym krzywdzeniem. Maniuś chce się bawić sam zaczepia tylko chyba sobie nie zdaje sprawy, że jest troszkę "niepełnosprytny". Stefan gania go po domu strasznie. Narazie Mały śpi w łazience żeby troszke odsapnąć od tych dzikich harców.

Codziennie przekonuję się, że Manio jest zupełnie głuchy :( Ani pralka mu nie straszna, ani odkurzacz. Cieszył się jak odkurzałam. Chodził blisko odkurzacza, bo wtedy Stefan mu nie dokuczał. :( Dobrze, że chociaż widzi.
Stefan sobie nie zdaje sprawy że Maniuś jest żywym stworzonkiem i nie wie że może mu zadawać ból. Przydałoby się coś w czym mógłby sie Mania schować :roll: S. jest poddenerwowany sytuacją bo nasyczał ... na mnie 8O Moja dzidzia mnie osyczała :placz: Mam nadzieję, że nowy przybysz nie zmieni relacji pomiędzy mną a Stefanem :( Zawsze się cieszyłam, że jest takim wyjątkowym kotem ... nie chce żeby chodził naburmuszony na mnie.
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 11, 2010 15:35 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Skoro Maniuś jest mniejszy to może solidny karton z otworem takim aby Stefan się nie zmieścił? Kartony to super zabawa. Ja wczoraj przez godzinę bawiłam się z moim grubasem który się zameldował w kartonie i nie chciał wyjść tylko atakował wszystko przez dziury. Kudłata siedziała na kartonie i go zaczepiała. Ale była zabawa.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon sty 11, 2010 16:03 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Wiem, że Stefan uwielbia kartony. On je kochaa po prostu. TŻ twierdzi, że to dlatego że nosiliśmy go do pracy w kartonie. I zawsze po krótkiej trasie w kartonie czekał go cały dzień na plaży :mrgreen: Pójdę dziś wieczorem do sklepu osiedlowego. Może coś będą mieli. Stefan mimo iż znęca się troszkę nad MAniem pokazał mu swoje zabawki :1luvu: Mam nadzieję że w końcu da mu spokój i pójdzie spać na trochę.
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 11, 2010 18:51 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Miss...przeczytałam wszystko, kocio jest piekny..i na fotkach nie widac jego drobnych wad, ale sierśc podoba mi się baaardzo. Co do pacania w główke to moje koty mimo że sprawne /łacia chora, ale bez przesady/ to tez tak sie bawiły..łacia ponieważ połowe wieksza od toci pacała ją też tak łapką /jako nowy kot -odwazniacha/ ;-) i też miałam skojarzenia z maskotką pieskiem samochodowym czy innym zwierzem ;-) Na fotkach tego nie widać, ale łacia jest duzo większa, waży 3,5 a moja tocia mimo że dorosła ledwie 2,2-2,3 także też miniaturka. Bałam sie czy sobie poradzi z nowa koleżanką, ale widziałaś fotki..biją sie tez bardzo delikatnie ;-) a mruczenie kotów wróży początek pieknej przyjaźni ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Pon sty 11, 2010 19:05 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Miss pisze:Codziennie przekonuję się, że Manio jest zupełnie głuchy :(

To naprawdę nie jest takie straszne :) Mnie w ogóle Jasi głuchota nie przeszkadza, właściwie to o niej zapominam.
Z drugim kotem, pełnosprawnym, chyba jeszcze lepiej kociak sobie radzi.
Chociaż na pewno będzie niepełnosprytny w kwestii wychodzenia poza dom - dom wychodzący zupełnie wykluczony...

kwiatkowa

Post » Pon sty 11, 2010 20:26 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

kwiatkowa mnie też to nie przeszkadza w sumie. Tylko troszkę mi przykro, bo ze Stefankiem gadamy sobie całe dnie. TŻ mi dziś wyjechał za chlebem, zobacze go za 4 mce, to sobie chociaż z kotami gadam. Maniuś kicha, nie wiem czy od kurzu w moim wiecznie remontowanym mieszkaniu czy od czegoś innego. Muszę dziś czekać aż do 23:00 z zastrzykiem dla Mania ;/ sama nie umiem tego zrobić a nikt nie może do mnie przyjśc wcześniej. Czy wy widzicie różnice w zachowaniu kota w stosunku do was od momentu pojawienia się kolejnego kota. Mój Stefan był rozpieszczonym maksymalnie jedynakiem. Boję się że przestanie ze mną gadać, spać mi na głowie i oglądać ze mną filmy :(
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 11, 2010 21:05 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

moja tocia jak pisałam to rozpieszczona królewna jedynaczka, na początku była pewna konsetrnacja, wiadomo...ale przywykła i jej foszek przeszedł. Dodatkowo musielismy wyjechać na 4 dni i kotami opiekowali się sąsiedzi i jak pisałam na moim wątku, łacia podeszła do sąsiadów przyjaźnie, przyzwyczajona w schronie do róznych ludzi a tocia nie jadła i była osowiała..odk.ad wrócilismy, to przytulaczką jest jak nigdy wczesniej, noe robi fochów, zadowolona z każdego wzięcia na ręce i codzień śpi na mnie w nocy, wczesniej zdarzało się to sporadycznie..także przeszło jej wszystko i jest dalej moim kochanym kociczkiem...z nawykami takimi jak wczesniej a nawet lepiej.
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Pon sty 11, 2010 23:45 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Z ostatniej chwili: Maniek kicha tragicznie. co pół godziny może częściej seriami po 10 kichnięć i wyskoczyło mu cos dziwnego. Nie wiem czy z pychola czy noska taki jasny gęsty glut 8O Czy to KK ? Jutro idziemy do weta, ale może ktos dziś cos dopisze, bo nei wiem zcy mam mieć już dziś zawał :placz:
Obrazek

Miss

Post » Pon sty 11, 2010 23:57 Re: Upośledzony kotek - MANIUŚ w Domu!!! fotki str. 3 kiepskie

Wykichał z nosa i całe szczęscie, że go oczyszcza. Gorzej by było gdyby mu się nosio zatykał.
Puki co nie odchodź na zawał :ok: :wink: , a jutro wet coś zaradzi. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]