Daisy Telma & Koko ('Bajka'Muczacza')

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 10:48 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

Sto lat dla Daisy! :birthday: :torte: :partygirl:

Nie chcę Cię martwić na przyszłość ;), ale moja Kitka to teraz sama miziastość :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto kwi 05, 2011 22:24 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

kociaste z wiekiem jednak robia sie coraz bardziej upierdliwo-miziaste :roll: :lol:
Muczacz przykleja sie do mnie przez cala noc - rano wstaje sztywna i boli mnie kazda kosteczka i staw, bo uwielbia uwalac sie na rekach, ramionach, kolanach i wszelkich stawach...
Telma wymaga miziania wieczorem przed snem i raniutko przed wstaniem - koniecznie pod kolderka...
Daisy wyje od 5:30 rano a potem przychodzi i musi koniecznie polozyc sie na mojej lewej rece do miziania :roll:

rozmyslam, jak je - szczegolnie Muczacze - odciac od lozka w nocy bez zamykania drzwi
kosciec moj bowiem bardzo cierpi :roll:

ze strony zdrowotnej - Muczacz jakies 2 tygodnie temu zbojkotowal wszelkie chrupki nerkowe :x i chcial jesc (i jadl) wylacznie Sanabelle hair&skin
dzisiaj poskubal cos niecos nerkoweko Troveta, ufff :)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto kwi 05, 2011 22:34 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

Trovet to i u mojego Kastorka miał wzięcie, jak już nic nie wchodziło...

Obawiam się, że Twoje stawy będą musiały się przyzwyczaić. Kot MUSI być szczęśliwy. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 05, 2011 22:38 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

hanelka pisze:Trovet to i u mojego Kastorka miał wzięcie, jak już nic nie wchodziło...
dla Muczaczy do tej pory istnial tylko Trovet... ale widac potrzebna mu byla przerwa w smakach :wink:

hanelka pisze:Obawiam się, że Twoje stawy będą musiały się przyzwyczaić. Kot MUSI być szczęśliwy. :mrgreen:

chyba nie ma takiej mozliwosci :mrgreen: :lol: :wink:
o ile nie schudne 30 kg :oops: :wink:

Beata

Post » Śro kwi 06, 2011 6:47 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

No ja nie rozumiem, przeciez oklady z kota robia na kosciec doskonale 8O :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob kwi 23, 2011 9:28 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

Wesołych Świąt! :D Obrazek

Mru i Reszta
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob kwi 23, 2011 19:21 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

Wesołych Świąt!!!

Obrazek

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw maja 19, 2011 22:21 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

dawno nas tu nie bylo :oops: a u nas spore 'zyciowe' zmiany...

przede wszystkim, mamy na tymczasie slodka zalekniona szylkretke - komu. no komu, Panne Bezowe Paluszki? 8)

niestety, ze wzgledu na bardzo rozjechane godziny nowej pracy (nowe stanowisko) w zaden sposob nie mam jak dojechac do D. wiec wracam - do dr Izy - z wszystkimi kociimi...

wczoraj badanie 'coroczne' miala Daisy
wyszlo, ze jest ciut odwodniona - bede dopajac strzykawka, zaden problem :wink: ma problemy z wchodzeniem na pewna wysokosc i bardzo niski magnez - jak myslicie, trzeba ten magnez suplementowac?

Beata

Post » Pt maja 20, 2011 7:04 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

NIe znam sie na suplementowaniu, wiec nie wiem...

Gratulowac nowego stanowiska czy wspolczuc? ;)

zuza

Post » Pt maja 20, 2011 10:38 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

Myślę, że gratulować! Gratuluję więc! :D

Myślałaś o kupieniu kocim poidła? Moim bardzo dobrze zrobiło. Piją dużo więcej niż z misek.

I gratuluję tymczasi :) Będą fotki...? :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt maja 20, 2011 17:54 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - 9 urodziny Daisy

chyba jednak gratulowac :lol: :lol: :lol: dzisiaj oficjalnie potwierdzila mi zmiane moja nowa szefowa
to i awans, i docenienie (aplikowalo jeszcze dwoch Project Managerow, a ja jestem tylko Support :wink: ), i w ogole bardzo sie ciesze :mrgreen:
no i wazne - z moja poprzednia szefowa rozumialam sie prawie bez slow :D obecna mam od 1,5 miesiaca i jest ok, ale to nie to samo, a juz przy pierwszej rozmowie telefonicznej z nowa poczulam 'chemie' :lol: :lol: :lol:
jedyny problem, ze bede musiala chyba jakos w czerwcu jechac na tydzien do Stanow - Zuza, moze moglabys przyjsc raz dziennie do moich kociastych? :oops:

Hanelko, dzieki za pomysl, nie wpadlam na to - akurat czekam na zamowienie z Krakvetu, zaraz domowie...

Daisy ma tez TS4 w gornej granicy normy, probuje dr Ize dzisiaj zlapac...

a fotki beda jak Koko zdecyduje sie wyniesc na pokoje, bo uparcie tkwi w lazience - wlaczylam jej dzisiaj na zlosc pranie, jak pralka zacznie wirowac to moze chociaz pod tv sie przeniesie :evil:

Beata

Post » Pt maja 20, 2011 18:39 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - Koko na DT

No pewnie, ze przyjde :)

To gratulacje :)

zuza

Post » Pt maja 20, 2011 20:33 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - Koko na DT

o, super 8)
bo Hanelki to nie chcialabym meczyc, ma za duzo nad glowie :oops:
jak tylko bede znac dokladne daty, dam znac - i umowimy sie wczesniej u mnie :D

rozmawialam z dr Iza - podobno schorzenia stawow/kregoslupa sa rzadko tak czesto/szybko wylapywane w tym wieku - na razie na RTG nic nie bedzie widac...
jesli dolegliwosci nie ulegna poprawie w ciagu mniej wiecej miesiaca, robimy dalsze badania

reszta ok, na razie 8)
mnie cieszy, ze mocznik nizej niz w zeszlym roku a krea ciagle na poziomie 1,8 :mrgreen:

Beata

Post » Pt maja 20, 2011 20:35 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - Koko na DT

Beata pisze:o, super 8)
bo Hanelki to nie chcialabym meczyc, ma za duzo nad glowie :oops:
jak tylko bede znac dokladne daty, dam znac - i umowimy sie wczesniej u mnie :D

Ok

zuza

Post » Sob maja 21, 2011 15:43 Re: Daisy Muczacza Telma ('Bajka) - Koko na DT

:ok: za kociastych
i gratulacje :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]