Glaki tchórz i niebieskie cudo - jest dobrze

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 18:34 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

:) hehe to będę miała dwóch - Glaki też wszędzie łazi i wszystko go interesuje. A całe 6 kg kota śpi mi na brzuchu - jak się kręcę to mi koc ściąga albo włazi na głowę - szybko wracam do nieruchomej pozycji. Już się nawet nie budzę w nocy jak mnie terroryzuje tylko TŻ ma ubaw.

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Wto paź 27, 2009 18:36 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

kinga w. pisze:Na razie bym się nie martwiła - młody rośnie. I jesienią koty zawsze więcej jedzą. Moje teraz też podżerają, lekko nabierają wagi i przede wszystkim kłaków.

taa obżartuchy :twisted:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:40 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:A całe 6 kg kota śpi mi na brzuchu -.

oooo żesz!!! No to ładny kot. Właściwie jak dwa moje. Gacek waży 3,4kg i już niewiele podrośnie. W końcu niedawno roczek mu stukną. Mam trochę wątpliwości co do najadania się kotów na zimę. Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem, że domowe koty powoli zatracają tendencję do przejadania się czy nabierania sierści na zimę. Jak również wypadania sierści na wiosnę. Niektórym kotom wypada sierść przez cały rok a hodowcy martwią się co im się dzieje. Chodzi o to, że w domach mamy gdziejniki, stałą temperaturę, regularne jedzenie i organizm kota nie czuje potrzeby dostosowywania się do innych warunków.
Nie jestem fachowcem ale jestem ciekaw czy ktoś z was kto ma już dłużej kociaki coś takiego zaobserwował?

P.S. No co z tym imieniem? Bo jestem ciekaw co ci tam przyszło do głowy :)

Kahalet

Od: Wto paź 27, 2009 16:18

Post » Wto paź 27, 2009 18:44 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

co do imienia to niezapisana karta :) mały ciągle się kręci taki motorek :1luvu: Zaś Glaki to taki duży - matka MCO ojciec MCO w 70% - długa historia dlaczego pani zrobiła taki misz - masz :roll: ale na szczęście Glaki jest u mnie i już żadnym doświadczeniom służyć nie będzie - ma dopiero 1 rok i 3 miesiące - jeszcze rośnie :)
Idę wybadać do małe niebieskie robi :lol:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:49 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:co do imienia to niezapisana karta :) mały ciągle się kręci taki motorek
no to może daj mu: "Runner" czy tam "raner" jak kto woli - z ang. biegacz.
No ja mam z moim podobnie. Wieczorem włącza mu się pożądne ADHD i nie może się przez dłuższy czas zatrzymać. Biega tam i spowrotem. Właściwie to na przedpokoju tylko kocią smugę widać. Czasami na zakręcie nie wyrobi ale biegać nie przestaje. W sumie to i dobrze bo wtedy śpi do rana i w nocy spokój :)

Kahalet

Post » Wto paź 27, 2009 18:57 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Oj, to :ok: :ok: za hamulce bo będziesz miała persa!Obrazek
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto paź 27, 2009 19:02 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

kinga w. pisze:Oj, to  :ok:  :ok:  za hamulce bo będziesz miała persa!Obrazek
Persa to ma moja siostra i czasami mi go podrzuca jak gdzieś wyjeżdża. Faktycznie te persy wyglądają jakby się ze ścianą zdeżyły  :D wszystko by było fajnie ale po tym białym sierściuchu przez tydzień mi kłaki po domu latają  :P

Kahalet

Post » Wto paź 27, 2009 19:16 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

ta najgorzej, że on niebieski - szary - jak widmo. Wcale go nie widać i boję się, że go nadepnę :roll:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 19:18 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Kahalet pisze:
Persa to ma moja siostra i czasami mi go podrzuca jak gdzieś wyjeżdża. Faktycznie te persy wyglądają jakby się ze ścianą zdeżyły  :D wszystko by było fajnie ale po tym białym sierściuchu przez tydzień mi kłaki po domu latają  :P

MOje czasem hamują przed ścianą na tyłku - super to wygląda - a że na PCV - ce to i nieskutecznie. I zobacz jak potem się wygląda...
Obrazek
Obrazek

kinga w.

Post » Wto paź 27, 2009 19:58 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

kinga w. pisze:
Kahalet pisze:

MOje czasem hamują przed ścianą na tyłku - super to wygląda - a że na PCV - ce to i nieskutecznie. I zobacz jak potem się wygląda...
Obrazek

ale miyuki ma się ofutrowała :1luvu:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 19:59 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Oj, taaak... Wyglądała jak wypłosz a teraz to cudne futro. Bajeczna jest ale wymaga codziennego wyczesania bo bardzo się kluszczy.
Obrazek

kinga w.

Post » Wto paź 27, 2009 20:02 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

kinga w. pisze:Oj, taaak... Wyglądała jak wypłosz a teraz to cudne futro. Bajeczna jest ale wymaga codziennego wyczesania bo bardzo się kluszczy.

oj tak - ale możesz ja zwymyślać :P i tak nie usłyszy

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 20:04 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:co do imienia to niezapisana karta :) mały ciągle się kręci taki motorek :1luvu: Zaś Glaki to taki duży - matka MCO ojciec MCO w 70% - długa historia dlaczego pani zrobiła taki misz - masz :roll: ale na szczęście Glaki jest u mnie i już żadnym doświadczeniom służyć nie będzie - ma dopiero 1 rok i 3 miesiące - jeszcze rośnie :)
A może kwiatowe Chaber abo Modrak? :ryk: Albo Len - lub z łaciny Lini :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 27, 2009 20:09 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

shira3 pisze:
Tyzma pisze:co do imienia to niezapisana karta :) mały ciągle się kręci taki motorek :1luvu: Zaś Glaki to taki duży - matka MCO ojciec MCO w 70% - długa historia dlaczego pani zrobiła taki misz - masz :roll: ale na szczęście Glaki jest u mnie i już żadnym doświadczeniom służyć nie będzie - ma dopiero 1 rok i 3 miesiące - jeszcze rośnie :)
A może kwiatowe Chaber abo Modrak? :ryk: Albo Len - lub z łaciny Lini :D

albo oset bo bardzo kujący jest jak się bawi - wspinaczki to podstawa i nie patrzy ręka, noga. Nie myśli, że spadnie i muszę go łapać bo spada z sofy. Ale urwipołeć :kotek: A jak nie bawisz się z nim 5 minut to lament.

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 20:11 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:
kinga w. pisze:Oj, taaak... Wyglądała jak wypłosz a teraz to cudne futro. Bajeczna jest ale wymaga codziennego wyczesania bo bardzo się kluszczy.

oj tak - ale możesz ja zwymyślać :P i tak nie usłyszy

Co też czynię soczyście! :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]