Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 01, 2009 21:40 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Ciocie Moje Kochane,
pewnie już zapomniałyście o mnie, bo macie dużo spraw na głowie i dużo innych kotków, którym trzeba pomagać. Ja też mam sporo pracy, bo dużo u nas się dzieje. Najpierw ten przystojniak Paździoch pojechał do Nowego Domku. Do Warszawy. Chyba mu się tam nie podobało, bo uciekł....No i Duzi musieli jeżdzićw nocy do Warszawy, żeby znaleźć Paździocha.Znaleźli i Paździoch znów u nas mieszka. Nosa zadziera strasznie, że niby w stolicy był. A Rzeszów to co? też piękne miasto, a ja się wcale nie puszę
Potem było smutno w Domku i Duża płakała. Bo poszła rano po chlebek i znalazła Walerkę. Walerka też, tak jak ja, nie ma jednego oczka, ale za to na drugie nic nie widzi :cry: Ktoś ją pobił i pokopał, bo miała też połamane nóżki. Dlatego musiała długo mieszkać w szpitalu i tam Zieloni walczyli o jej życie. Ale teraz już jest dobrze, mała świetnie sobie radzi i Duża coś mówi o Domku dla Walerki, co ma gdzieś za granicą być...
A potem pojawił się Groszek. Groszek jest maleńki i wpadł do kanału burzowego i nie mógł wyjść. Dlatego Panowie Strażacy pomogli Dużej wyciągnąć Groszka- zniszczyli łopatami pół podwórka, ale się wszystko udało i Groszek przeżył.Groszek mieszka u takiej Cioci Małgosi, bo u nas już trochę ciasno się robi. Ale jak Mąż Cioci Małgosi na weekend do Domku przyjeżdża, to Ciocia ukrywa u nas Groszka- to taka fajna zabawa jest....
No i jest jeszcze Szczepanek. Duża go znalazła. Jest malutki i rudy. Bardzo płakał, bo gryzły go pchły. Ale już lepiej się czuje. Mieszka u Mamy Dużej i Domku szuka. U nas nie może narazie być, bo jeszcze nie ma szczepień i mógłby zachorować.
No, to z aktualności byłoby tyle. Co się tyczy mnie, to jestem zdrowa, apetyt mam i niczego mi nie brak. Ba, niektórzy nawet mówią, że wchodzę Dużym na głowe. No, czasem wchodzę, Dużemu, jak leży :P
Sciskam Was mocno!
Wasza Biedronka

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto wrz 01, 2009 22:02 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Biedroneczko kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak ty ślicznie i zdrowo wyglądasz :love: :love: :love:
cocia trawka dużo buziaczkow i miazianek ci przesyła :wink:
A Twoim Duzym dziękujemy za wspaniałą opieke nad tobą i wszystkimi koteczkami, które z tobą mieszkaja :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro wrz 02, 2009 8:29 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

cześć, koleżanko Kundelkowa, Jaśnie Pani Biedronko ;)
to się u Was wyprawia 8O u nas też ciągle ktoś nowy zamieszkuje, choruje, zdrowieje i znika, chociaż ostatnio dwa takie podlotki utknęły na dłużej. Duża codziennie sprawdza pocztę, wzdycha, mówi "wakacje" i wścieka się na ludzi. Taki czas, teraz te wakacje podobno już się skończyły, więc może ktoś nas uwolni od towarzystwa tych małolatów, bo dość już mamy z Georgiem - wiecznie po nas latają, skaczą po głowach i wyżerają jedzenie. Ale mimo wszystko lepsze to niż schron, prawda? choćby i taki Kundelek, co to chyba najlepszym takim miejscem w Polsce jest...
Cieszę się, że i Tobie się układa, widzę, że troszeczkę Cie jakby przybyło?...? nie bierz tego do siebie, ja tam lubię większe kobietki ;)
Klemens
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 02, 2009 17:59 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Klemensie, Ziomalu,
widzę, że nie tylko u nas taki kocioł :D też mnie ci "dochodzący" wkurzają- smaksy by tylko jedli, głaskać się każą i biega toto w kółko jak Kubica jaki :evil: ja tam się w te ich harce nie angażuję, bo mi nie uchodzi- to po pierwsze. A po drugie, to wolę poleżeć sobie na słoneczku, coby mi się sadełko zawiązało :oops: Karmią dobrze, to co będę sobie żałować. Mówią, że kryzys, więc nic nie wiadomo- wolę mieć brzuszek zawsze pełny :D
Moi Duzi też byli na urlopie, teraz już wakacje się kończą i Duża mówi, że nareszcie coś "drgnie w adopcjach". Znaczy gównarzeria do nowych Domków pójdzie :wink:
Mam nadzieję, że Ty też już się dobrze czujesz i że też wchodzisz swojej Dużej na głowę.
Całuski serdeczne!
Biedronka

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro wrz 02, 2009 19:35 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Obrazek

:1luvu: :love: :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw lis 19, 2009 12:01 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Kochanieńkie Cioteczki,
nie pisałam długo, bo zajęć mam dużo i na chroniczny brak czasu narzekam. Ale muszę zdać Wam relacje, bo u nas ciągle się coś dzieje. Do nowego, wspaniałego Domku pojechał Helmiś. Mieszka teraz w Tomaszowie i ma naprawdę luksusów wszelakich i miłości pod dostatkiem. Duży Helmisia jako fenix47 pisze nawet na forum, co u nich słychać. Musi pisać, bo Duża go nastraszyła, że jak wieści z Domku nie będzie, to "Helmisiowe bojówki" wkroczą do Tomaszowa. A potem Mama Dużej znalazła Domek dla Gringo- tego biednego kotka spod sklepu, który u nas mieszkał. Ma teraz swoją Dużą, która bardzo go kocha. Tej Dużej niedawno umarł mąż i była bardzo smutna i samotna, dlatego Gringo będzie jej towarzyszył.
Domek znalazła też Walerka- ta kotka, co wcale nie widzi. Miała mieć Domek za granicą, ale Zielony, co Walerkę leczył powiedział, że nie wiadomo kto to może się trafić, a on już Walerkę pokochał i że lepiej by było jakby została u niego. No i ma Walerka Zielonego na każde wezwanie :D A dziś do nowego Domku jedzie ten mały rudy SZczepanek. Będzie miał fajną Dużą, która kieruje takim sklepem z karmą i akcesoriami dla zwierzaków- nie wiem, czy mu zazdrościć, czy nie....
Ale, żebyśmy się nie nudzili, to od cioci annskr dostaliśmy cztery małe kociaki- Gburie, Lulejkę, Bulba i Różyczkę. Gówniarze mają 8 tygodni, zdrowe gardła :| i brzuchy bez dna 8O No i tak siedzimy sobie w dziewiątkę...plus Duzi. Nie narzekam na nudę, ani w ogóle na nic :D
Ściskam Was mocno
Wasza Biedronka
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lis 19, 2009 12:06 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Obrazek

Biedroneczko kochana , jak Ty wypięknialas :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciocia Trawka i jej TZ pzresyłaja Ci duzo buziaczków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bo wiesz , duzo nie brakowalo ,a byłabys nasza :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Wto lis 24, 2009 0:47 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

jak miło czytać co u ciebie Biedroniu :) Faktycznie, pracy mnóstwo, zwłaszcza z takimi smarkaczami. :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 05, 2009 0:14 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Witajcie Ciocie Moje,
trochę się u nas dzieje :roll: pisałam Wam już, że dostaliśmy od cioci annskr cztery małe kotki :?: No, to spieszę donieść, że najpierw do Płocka, do cioci Asi i Wuja Bartka pojechała srebrna Gburia-Furia :D A potem do Dużej zadzwoniła jakaś pani, że też chce kotka. Duża powiedziała: niech Pani przyjedzie. No i jak przyjechała, to się okazało, że to Edyta- koleżanka Dużej ze szkoły 8O Nie widziały się kilkanaście lat :!: Do tej Edyty pojechał Bulbo :P No to został jeszcze Lulejko i Różyczka, którzy Domków szukają...No i Paździoch- ten przystojniak, którego nikt nie chce :( Ludzie dzwonią i pytają, ale jak Duża mówi, że ma 5 lat, jest wykastrowany i szczerbaty, to się rozłączają :( Duży wtedy mówi, że kit im w ucho i robimy kocio-ludzkie kłębowisko na kanapie :oops:wiecie, jakie to fajne jest.... :?:
Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że miałam "puszczanie krwi"- no, pobierali mi z łapki u Zielonych. Wcale nie jestem chora, tylko Duża ma jakieś schizy :wink: Powiedziała, że trzeba mnie przebadać, bo.....zeszczuplałam 8O jakby każdy miał tyle pracy, co ja, też by zeszczuplał....Te badania nic złego nie wykazały, ale Duża swoje wie i pasie nas smakołykami jak wściekła :wink:
No, to by było na tyle. Odwiedzajcie nas czasem, Kochanieńkie...
Ściskam Was
Wasza Biedronka
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie gru 06, 2009 14:01 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Biedroniu kochana, dobrze, że zdrówko Ci dopisuje :)
A Dużej powiedz, że dbasz o linię ;) i niech się nie martwi.
Pozdrowienia dla Ciebie, Dużych i reszty stada.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Śro gru 23, 2009 23:20 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Drogie Ciocie Moje i Fanki,
dużo u nas się dzieje ostatnio. Dołączyła do nas Sobótka- mała, chuda, biedna i bura. Brzydula taka, Duża mówiła, że komuś Devony się nie udały i dlatego wyrzucił Sobótkę. Duzi myśleli, że długo będzie czekała na Domek, a tu niespodzianka :D Sobótka pojechała do Domku, do cioci Emilki i wujka Marka. Ma za kolegę 14- letniego kocurka Urwisa. A do nas z kolei przyjechali Nowi: bury Borciuszek, tak jak ja trzykolorowa Barbórka i biało- rudy Horejszio Kejn :D :roll:Duzi ich jeszcze ukrywają, bo malce nie mają szczepień i mogliby zachorować .Po Świętach być może uda się któremuś znaleźć Domek, bo ostatnio to Duża się wścieka, że ludzie dzwonią o kotki i żądają, żeby im je przywieźć w Wigilię wieczorem :evil: Mówi wtedy, że zdziczała ludzka rasa chce kotki na prezenty, a potem je wyrzucą na mróz, jak już się pobawią. To ja też bym wolała, żeby one dłużej u nas pobyły i miały fajne Domki, a nie jakieś byleco.
No i jeszcze ostatnio ten przystojny Paździoch się pochorował-mleciała mu krew z noska :( Duża bardzo się zdenerwowała, bała się o Paździocha, Duży ją uspokajał, ale też przejęty był. Okazało się, że Paździoch ma uczulenie na pastę do podłogi i nie może jej wdychać. Duża musiała od nowa szorować podłogę specjalnym, delkiatnym środkiem i trzeba było wietrzyć mieszkanie. Zmarzliśmy trochę i musieliśmy robić kłębowisko. Ale akurat i Duzi i kotki lubią zabawę w robienie kłębowiska, więc nie było tak źle. Paździoch dostał lekarstwa i już czuje się świetnie, ale jutro i tak Duzi jadą z nim do Zielonych na kontrolę.
Chciałabym Wam życzyć zdrowych, wesołych o radosnych Świąt i żebyście je spędzxiły tak, jak chcecie, nie oglądając się, "co ludzie powiedzą". Wszystkiego najlepszego :!:
Wasza Biedronka
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro gru 23, 2009 23:29 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,
te całkiem błahe i te ważne,
te dostojne i te ciut niepoważne,
niech się spełnią.
Marzeń o które warto walczyć,
wartości którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być
i nadziei, bez której nie da się żyć.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
i Szczęśliwego Nowego Roku.

Obrazek
Obrazek

Danusia

Post » Pon sty 25, 2010 23:43 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Łubu- dubu, łubu-dubu, niech żyje nam Gwiazda Naszego Kociego Klubu!Niech zyjeeeee naaaaaaaaaaaam :!:

dzis to takie Urodziny Biedronki- dziś mijają 3 lata, od kiedy Biedronka u nas mieszka :D to ponad tysiąc dni o pełnym brzuszku, tysiąc dni przytulania, tysiąc mruczanek i tysiąc nocy pod kołderką :D

Jesteśmy przeszczęśliwi, że Biedronia trafiła właśnie do nas i nie wyobrażamy sobie życia bez niej :oops: :oops:

Kochamy Ją i wszystkich naszych Kocich Przyjaciół :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon sty 25, 2010 23:52 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

Wszystkiego najlepszego kochana Bieroniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby tych latek było jak najwiecej :balony: :torte: :balony: :torte: :balony: :torte:
Obrazek

Danusia

Post » Wto sty 26, 2010 17:57 Re: Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

sto lat maleńka :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]