Sernik jest najłatwiejszym ciastem na świecie. I można zjeść np. jako danie obiadowe

Nie dodaję żadnego budyniu itp. , robię wiedeński bez ciasta i nie jest taki 'gładki' po przekrojeniu, ale wilgotny i mięciutki.
Kotom się należą poduszki wszędzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bastet pisze:A co to tam takiego dobrego w tym dużym słoju??
morelowa pisze:Na pewno alkohol.. bo cóż by![]()
Sernik jest najłatwiejszym ciastem na świecie. I można zjeść np. jako danie obiadowe![]()
Nie dodaję żadnego budyniu itp. , robię wiedeński bez ciasta i nie jest taki 'gładki' po przekrojeniu, ale wilgotny i mięciutki.
Kotom się należą poduszki wszędzie
morelowa pisze:Kartony są najlepsze do wszystkiego. Ciepłe są.
Najprościej jak to możliwe, bo jak nie to się nie zabieram![]()
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-wiedenski
Ponieważ nie mam miksera na taką ilość, to mieszam w misce jakąś pałką cukier z masłem, tak żeby trochę choć [kiedyś w zamierzchłych czasach ucierałam w makutrze od początku do końca] , a potem już blenderem- żyrafą mieszam jajka i serek. Te dwie mąki dodaję jeśli jest zbyt mokro. Ogólnie i tak nadaje się do wylania a nie wyłożenia do tortownicy.
edit: mój nie wygląda jak na zdjeciach, wyrasta krzywo [piekarnik? mieszanie?] i krzywo opada, ale jakby wygląd jest dla mnie najmniej ważny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1397 gości