Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 05, 2014 7:26 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

Tak, na tle tych wszystkich czekających miesiącami/latami na adopcję kotków - Mela miała szczęście wyjątkowe.
Że Gabi i jej TŻ to już nawet nie mówię :mrgreen:

Gabi, może poprosimy moderatorów o zmianę 'właściciela' wątku? Bo teraz to trochę bez sensu, żebym to ja zmieniała tytuły i ogólnie się panoszyła?
Ostatnio edytowano Czw mar 06, 2014 2:54 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kotka w DS - przeniosłam na Nasze Koty.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw mar 06, 2014 16:19 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

morelowa pisze:Tak, na tle tych wszystkich czekających miesiącami/latami na adopcję kotków - Mela miała szczęście wyjątkowe.
Że Gabi i jej TŻ to już nawet nie mówię :mrgreen:

Gabi, może poprosimy moderatorów o zmianę 'właściciela' wątku? Bo teraz to trochę bez sensu, żebym to ja zmieniała tytuły i ogólnie się panoszyła?

Melcia faktycznie miała szczęście, a my jeszcze większe :mrgreen:

Morelowa, mnie jest obojętne, kto jest "właścicielem" wątku, najważniejsze, że Melcia jest szczęśliwa :D

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Czw mar 06, 2014 17:38 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

To poproszę później :mrgreen: Chyba, że ktoś z modów zajrzy i zmieni :D
Chodzi o to, Gabi, żebyś mogła zmienić np tytuł w razie co - jakichś potrzeb, pomysłów, zmian itp.
Mela 'Twoja' to i wątek :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 09, 2014 12:17 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

morelowa pisze:To poproszę później :mrgreen: Chyba, że ktoś z modów zajrzy i zmieni :D
Chodzi o to, Gabi, żebyś mogła zmienić np tytuł w razie co - jakichś potrzeb, pomysłów, zmian itp.
Mela 'Twoja' to i wątek :D

Ok. Niech wątek też będzie "mój" :D

Melcia pozdrawia!!!

Wczoraj był u Nas mój brat, Melcia dała się pogłaskać, ale szybko schowała się za lodówkę.

Dopiero po wyjściu Sławka opuściła kryjówkę.

Poza tym wszystko bez zmian, czyli w jak najlepszym porządku. Melcia to kicia na medal :1luvu:

Pierwszy post( i wątek) przepisany na Gabi79. Pozdrawiam N/K

Gabi79

Post » Nie mar 09, 2014 15:05 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

Dzięki Nitka/Karinka.

Gabi, mozesz się rządzić :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 09, 2014 17:24 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

A, i moja osobista prośba DUŻA - pisz o Kajtku też!!!

Obrazek

morelowa

Post » Nie mar 09, 2014 18:20 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

ale fajne zdjęcie, jak sobie leżą obok siebie, razem: duża kota i mały piesek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto mar 11, 2014 20:17 Re: Mela, psiurek Kajtek i zdjęcia

Ledwo pochwaliłam Melcię, że taki z niej aniołek, a tu wczoraj Kajtuś oberwał pazurami.

Zbliżył się do Melci, ona fuknęła, a jak Kajtuś się odwrócił podbiegła do niego i pacnęła jedną łapką, a potem drugą.

Kajtuś tak się wystraszył, że uciekł do przedpokoju i dopiero po długich namowach i przekupieniu szyneczką wszedł do pokoju.

Dzisiaj już jest ok.

Nie mam Melci tego za złe, każdy ma gorsze i lepsze dni. Jest kochana i słodka.

Kajtuś chyba nigdy wcześniej, a przynajmniej odkąd jest u mnie nie został zaatakowany przez żadnego kota, więc chyba był w dużym szoku.
Teraz Melcia robi wieczorną toaletę, a co za tym idzie wygibasy, jak gimnastyczka :D

Gabi79

Post » Wto mar 11, 2014 20:47 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Biedny Kajtuś - on z sercem na łapce a Mela wciąż nie docenia jego starań :( . Możliwe, że miała złe doświadczenia w przeszłości i dlatego teraz tak reaguje, ale szkoda ich obojga - szkoda tej przyjaźni i bliskości, która im przez to przechodzi koło nosa. No cóż - miejmy nadzieję, że Melasa :wink: pojmie to już wkrótce :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 11, 2014 20:51 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Rzecz ogólnie znana -kota się nie da wychować.
Ale jedno można zrobić. Pokazać, że nie jesteś zadowolona z jej postępowania. Ona sobie może być kochana itd :D , ale piesek też. Gdyby on sobie nic z tego nie robił, a czasem odwarknął, to można zostawić rzeczy własnemu biegowi. Nie należy kotka głaskać, mówić 'słówek', miziać itp. po takiej akcji. Najlepiej się odwrócić ostentacyjnie tyłem, jakoś okazać niezadowolenie.
Całkiem możliwe, że kot to oleje :mrgreen:
Nie wykluczone, że ona - co się zdarza - chce ludzi tylko dla siebie.

Obrazek

morelowa

Post » Czw mar 13, 2014 20:23 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

morelowa pisze:Rzecz ogólnie znana -kota się nie da wychować.
Ale jedno można zrobić. Pokazać, że nie jesteś zadowolona z jej postępowania. Ona sobie może być kochana itd :D , ale piesek też. Gdyby on sobie nic z tego nie robił, a czasem odwarknął, to można zostawić rzeczy własnemu biegowi. Nie należy kotka głaskać, mówić 'słówek', miziać itp. po takiej akcji. Najlepiej się odwrócić ostentacyjnie tyłem, jakoś okazać niezadowolenie.
Całkiem możliwe, że kot to oleje :mrgreen:
Nie wykluczone, że ona - co się zdarza - chce ludzi tylko dla siebie.

Kajtuś chyba już zapomniał o tamtym incydencie. Nie ma mowy o tym, by na Melę zawarczał, czy szczeknął, on Melci ustępuje.
Ja przez moment byłam zła na Melcię powiedzialam jej stanowczo, że tak nie wolno, a potem przez jakiś czas ją ignorowałam, gdy się łasiła. Czy przyjęła do wiadomości tego nie wiem.

Melcia nie chce już siedzieć na kolanach, lubi owszem, ale woli, jak ją biorę na ręce, łapki kładzie na moim ramieniu i wtedy się wtula, mruczy, a ja ją głaszczę. Czasem to trwa bardzo długo, a przy próbie "oderwania" tego przytulaka przytulak drze się, jak obdzierany ze skóry. Gdy mizianie jej się znudzi sama zeskakuje.

Gabi79

Post » Czw mar 13, 2014 20:56 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Najwyraźniej Mela to kot zdecydowany, potrafiący egzekwować swoje prawa. No, może nie tyle prawa co zachcianki :mrgreen:
Jak ten jej pyszczek wygląda na dziś?

Obrazek

morelowa

Post » Czw mar 13, 2014 21:28 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Mela jest słodka jak melasa i podobnie się do ludzi lepi :D . Jakby jeszcze zechciała potrzeby innych brać pod uwagę :roll: . No, ale miejmy nadzieję, że z czasem zaakceptuje Kajtusia i odpowie przyjaźnią na przyjaźń :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 16, 2014 10:54 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Melusia i Kajtuś pozdrawiają!!!

W piątek była jedna akcja pt:" Mela pogoniła Kajtusia".
Widocznie Melka czasem chce mu pokazać, kto tu rządzi.
Poza ty mizianki i przytulanie to dla Melci priorytet.
Od piątku w każdej wolnej chwili siedziałam na dogo rozsyłając wątek Aiszy, której los chcemy odmienić.
Przedtem
http://i59.tinypic.com/4ubgcj.jpg
Teraz
http://i57.tinypic.com/nd96vr.jpg

Ogólnie Melcia ma się świetnie!!!!

Gabi79

Post » Śro mar 19, 2014 22:31 Re: Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

Czyżby wszyscy zapomnieli o Melci :?:

Melcia jest prawdziwą gospodynią.
Musi sprawdzić, co, gdzie i po co się dzieje.
Ostatnio ma nową miejscówkę - głośnik od wieży.
Przychodzi na zawołanie, jak piesek :D
Uwielbia się tulić :1luvu:
Akcje pt: "Ja tu rządzę" póki co nie powtarzają się.

Ps. Każdy kto do Nas przychodzi i zobaczy Melę ( zanim ta czmychnie za lodówkę) jest nią zachwycony.
Melcia to KOCIA MISS.

Dzisiaj, jak się do mnie przytulała i ziewała nazwałam ją Moim Kochanym Mapecikiem :mrgreen:

Gabi79

[poprzednia][następna]