Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 14, 2014 14:55 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Tak, Silva jest na działkach. A właściwie nie "jest" a przychodzi na kolację codziennie. Zjada i idzie w swoją stronę, więc pewnie gdzieś przy domu pomieszkuje.
Ładnie wygląda, choć wciąż szczuplizna z niej.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie wrz 14, 2014 21:24 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Biedny Chudy, dobrze że tylko tak to się skończyło ... :(

A temu niby człowiekowi, to bym obie łapy połamała i zastanowiłabym się nad nogami :evil: :evil:

Już się boję o Silvę i czarnoarmistów :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob paź 04, 2014 19:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Chłopaki opchani po kokardy przy tym święcie zwierzakowym :kotek:

Radek po badaniach kontrolnych lepiej, kreatynina niższa od poprzedniego wyniku (2,1), reszta w normie, waga stoi na 6,5kg,ale ciałka jakby znów dużo więcej - znów Radek jest starym (nie)dobrym Radkiem ;) Tak się przymila i podstawia do klepania po tyłku, chyba czas, żeby wrócił na wystawy 8) On chyba tęskni za większym kontaktem z człowiekiem ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chudy przychodzi codziennie, ryjek juz zagojony :D
Obrazek

Obrazek

Coraz częściej widuję dochodzące koty - Listka, Cyryla, Chudego Chudszego - Znikotek codziennie czeka, siedzi w ruderze na tradycyjnym, ulubionym miejscu wszystkich kotów, czyli na schodach. Czeka, aż podejdę z miską do schodów - wtedy jest pewien, ze idę do niego i zwiewa do swojej ciemnej piwniczki i tam obserwuje w ciemnościach, kiedy postawię żarełko i pójdę. Czasem robię zmyłkę, zaczajam sie za rogiem - jak słyszę, ze Znikotek podszedł do miski, zaglądam zza winkla ;) Strasznie jest płochliwy, ale mnie już pamięta :D

Obserwuję Listka - coraz częściej myślę, że ma problemy ze słuchem. Już kilka razy podeszłam go od tyłu na odległość dotyku; wcale nie podchodze po cichu, normalnie idę - Listek podrywa sie dopiero, gdy dojrzy mnie kątem oka. Kiedyś szłam za nim kilkadziesiąt metrów, krok w krok, mogłam go w tyłek kopnąć, a on nie wiedział, ze ma mnie za plecami 8O Jesienią jak będzie mniej ludzi na dzialkach spróbuję go złapać.
Obrazek

Avian

Post » Nie paź 05, 2014 22:01 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wszystkiego dobrego Czarnoarmistom i kotkom dochodzącym z okazji ich święta :201461 :1luvu:
Piękne zdjęcia portretowe :)
Chudy wygląda dobrze, biedak się tyle wycierpiał :(
Radek bossski, niegrzeczny chłopak z niego, ale jaki uroczy 8)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pon paź 06, 2014 0:01 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Kochane dziewczyny przyłączycie się do Marszu przeciwko przemocy wobec zwierząt?
9.11.2014 od godziny 13 do 15, spod Browaru na Półwiejskiej przez Rynek do Placu Wolności. Taki jest wstępny plan :)

https://www.facebook.com/events/739087162831867

Jeśli nie widzicie wydarzenia to spróbujcie dołączyć do grupy Zaginione i wtedy na wydarzenie :]
https://www.facebook.com/groups/ZaginionePoznan

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon paź 06, 2014 20:28 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dzisiaj miałam spotkanie z całą trójką "nowych" - najpierw na schodach rudery, niecierpliwie juz czekał Znikotek ... (jemu jednak nadal fotkę można zrobić tylko na duzym zoomie)
Obrazek

Potem karmiąc Chudego usłyszałam głosne warczenie zaraz obok mnie - spojrzałam, a tu bliziutko, na ławce koło altany siedział ... Listek !
Obrazek

I na koniec kiedy stawiałam michę dla Silvy, w krzakach czekał jakby nigdy nic Cyryl (a za chwilę przyszedł też Listek)
Obrazek

Nie wiem, czy Cyryl nie jest Cyrylicą i to dość spasioną ;) Do tego wydaje mi się, ze chodzi na lekko przykurczonych tylnych łapach (nie jak wystraszony kot, idący w przysiadzie, a bardziej jak kot z dysplazją).

To nie są dzikie koty - to sa koty nieufne i ostrożne. Takie w typu Maru - chciałyby, a boją się. Mam nadzieje, ze uda mi się je oswoić na tyle, zeby mogły isć do nowych domów.

Listek i Cyryl(ica)
http://youtu.be/eYTHvGM1iDE
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 08, 2014 17:09 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avianko, Izo kochana. Maru już nie jest strachliwy. To koć całkowicie domowy. Lubi ludzi, lubi mnie. Codziennie rano przychodzi po głaski do łóżka o 6;30 . Z Albertem zaprzyjaźnił się aż do wylizywania sobie uszu. Z Odisiem się nie zaprzyjaźnił, bo Odi zaprzyjaźnia się tylko ze mną a resztę świata paca lewą łapą. Ale Marutek jest zadowolony z życia. To nadzwyczajne, że najmłodszy i najstarszy kocio w stadzie tak mają się ku sobie.
Burasy. 100% kota w kocie
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro paź 08, 2014 17:42 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Villenie, nie uwierzysz - dziś rano mama spotkała na działkach kolejnego "makowca" a'la Maru i Maku 8O Normalnie gdzieś mi pod nosem klonują koty ... Na razie był widziany raz, szedł krokiem statecznym i widać było, że czuje się całkiem pewnie na tym terenie.
Pewnie trzeba będzie dac mu odpowiednie imię pasujące do rodziny - może Matu? ;)

Przed chwilą wróciłam z działki, nowego makowca nie spotkałam, ale miałam bliskie (bardzo) spotkanie z Chudym Chudszym :D
Przyszedł przed altanę i kiedy pokazałam mu miskę, właściwie bez wahania podszedł. No to pamietając o doswiadczeniach z Maru spróbowałam go dotknąć - i po chwili już głaskałam całego kota :ok:
Obejrzałam go sobie dokładnie przy okazji - trochę ciałka wreszcie nabrał, nie jest już tak przeraźliwie chudy, jednak widać, ze jest zabiedzony. Uszy poszarpane, futro brzydkie ... Trzeba nad kotem popracować (przede wszystkim wyciąć).
Co mi sie od razu rzuciło w oczy (szczególnie jak mój Chudy podszedł) - to będzie kolejny mutant na działkach. Choć ciałka na razie niewiele, jednak już widać, ze bedzie bardzo dużym kotem. Od Chudego większy, wyższy na łapach. Bardzo mi przypomina Radka.
Trzeba mu chyba dać inne imię, skoro już bywa częściej - może jak ta samospełniająca się przepowiednia niech będzie Miziakiem ;)

Nagrałam filmik z pierwszego kontaktu, wrzucę później.
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 08, 2014 20:58 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

O, tak się zapoznawaliśmy - nieźle jak na pierwszy raz, prawda?

http://youtu.be/I6IdRkeCHaE

Wg mnie dobrze rokuje i warto go szybko kastrować i oswoić. Może nawet nadawałby się do adopcji?
Trochę warczał pod nosem na Chudego, który się kręcił obok mnie, ale raczej ważniejsza była micha.

Przy okazji miałam okazję sprawdzić zachowanie Chudego wobec obcego kota - zero zainteresowania, trochę zerkał, ale nic poza tym. Tez sie nadaje do adopcji, nawet do domu z innym kotem.
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 09, 2014 5:53 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Kastrować to na pewno :ok:
i dom też potrzebny :ok:
wcale się nie naśmiewam, myślę bardzo ciepło, przecież znam te wszystkie dylematy, Avian.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 09, 2014 13:28 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Obrazek
Starszawe też trzymają formę. Marutek domowy rozmruczany na "full volume". :lol:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A może ten nowy to Gato ? Albo Neko? Miałby własną stację w Japonii. Wiesz, Japończycy są walnięci na punkcie kotów. Całkiem jak my. :wink:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon paź 20, 2014 13:00 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Nadciąga zima, więc nadciągają też tłumy kotów ...
Kolejna "nówka" - krówka, młodziutka, wygląda na kotkę. Ja już sie zakochałam ;)
Być może spacerowicz, bo ucieka poza teren działek, ale możliwe, ze zguba i szwenda się w poszukiwaniu domu. W każdym razie przyszła na działki w porze karmienia i czekała cierpliwie na sąsiedniej działce aż sobie pójdę.

Obrazek

Chudy Chudszy czyli obecnie Miziak czeka właściwie codziennie obok altany. Nie mogę się nadziwić jak bardzo jest podobny do Radka 8O Popatrzcie na fotki, jakie ma łapy i w ogóle jaką masywną sylwetkę! To wykapany Radecki. Ten kot się szybko oswoi.

Obrazek

Obrazek

Co do pozostałych "nówek" - wydaje mi się, że pingwinek Listek jest jednak spacerowiczem. Już kilka razy widziałam, jak przeskakiwał przez mur działek i biegł w kierunku pobliskiego osiedla domków.

... i jeszcze dla stęsknionych Silva 8)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 20, 2014 14:25 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Krówka-nówka jest przepiękna :1luvu:
Patrzy jak moja Milka. Idę o zakład, że jest mądra :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon paź 20, 2014 15:17 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

No jasne, że jest mądra - w końcu to krówka! :ok:
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 20, 2014 20:23 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Tak oglądam filmik Listka i Cyryla i wg mnie to chyba Cyryl a nie Cyrylica, bo tak jakby jajka miał...

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

[poprzednia][następna]