Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 09, 2013 20:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U nas teraz grzmi i jakby kropi . Koty latają na wysokości lamperii i spalają kalorie :mrgreen: Łatuś sie boi burzy , wiec jak coś , to rodzice maja nockę z głowy . :|
Może Buras się chce do was przeprowadzić ? Musisz go uprzedzić , że w takim wypadku straci jajka . To mu powinno dać do myślenia . :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 09, 2013 21:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

U mnie zwierzynka się nie boi burzy, tylko Kropcia jest bardziej "czujna" ale bez histerii :mrgreen:

Co do Burasia, tak mi się wydaje... kilka razy przyłapałam go w koszyku lub buszującego po apartamencie cudaczkowym :mrgreen: nie wspominając o wyżartym Cudaczkowi jedzonku :wink:

Ja bym go chętnie zawiozła na zabieg :D , ale gdyby tak się dowiedziała opiekunka co zrobiłam jej kotku to bym się musiała stąd wyprowadzić i to w tempie ekspresowym :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw maja 09, 2013 21:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Taaa ,ona samo dobre robi .
Pomału idę spać Spokojnej nocki . :1luvu:
U nas już po burzy .Rozeszła się po kościach .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 09, 2013 22:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dobranoc Basiu, do juterka:)

My chyba też pomału będziemy się szykowali do spanka:)
Trzódka już po kolacji :D teraz zaczyna wybierać sobie "dogodne" miejscówki na spanko, chyba i ja się pośpieszę, zanim jamnisiowy łobuziak zajmie mi "większą połowę" mojego łóżka :mrgreen:

I na dobranoc:)
Nie wiem, czy Kropci tak wygodnie spać, naprawdę nie wiem :ryk:
Obrazek

Cudaczek po jedzonku w promieniach słonecznych na tarasie:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocki:)
Dobranoc:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 09, 2013 22:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Jak tu spokojnie :D .
dobranoc :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw maja 09, 2013 22:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Spokojnie, bo chuliganeria już poszła spać :D
Tylko ja się jeszcze tłukę jak grzeszna dusza po kociołku w piekle :mrgreen:
Ale i ja już idę przytulić się do poduszki:)
dobranoc:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 10, 2013 8:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:U mnie zwierzynka się nie boi burzy, tylko Kropcia jest bardziej "czujna" ale bez histerii :mrgreen:

Co do Burasia, tak mi się wydaje... kilka razy przyłapałam go w koszyku lub buszującego po apartamencie cudaczkowym :mrgreen: nie wspominając o wyżartym Cudaczkowi jedzonku :wink:

Ja bym go chętnie zawiozła na zabieg :D , ale gdyby tak się dowiedziała opiekunka co zrobiłam jej kotku to bym się musiała stąd wyprowadzić i to w tempie ekspresowym :ryk:

Zuzko, a nie można uniemożliwić intruzowi wchodzenie do apartamentów Rambusia ?
Nie ma takiej możliwości ?
To naprawdę bezczelne kocisko :mrgreen:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt maja 10, 2013 8:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Cwany ten buras :ryk:
Fakt nie możesz pójść do weta i bez wiedzy właściciela wykastrować kota :mrgreen: Ale możesz pójść do tej Pani i zaproponować, że możesz to zrobić nawet na własny koszt byle wyraziła zgodę, bo jej kot napastuje Twoje zwierzaki i tak dłużej być nie może.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt maja 10, 2013 8:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dobry dzień :1luvu:

Aaaa, jeszcze miałam spytać kto to jest Diana? :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt maja 10, 2013 10:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam w pochmurny i mokry piatek:)
Moje zwierzaki się nudzą, stwierdziły, że na ogród nie ma po co wychodzić, bo pada...więc siedzą w domciu i się nudzą:)

Kotina:)

Elu, nie za bardzo można, bo to jest normalna, dodatkowa kuchnia na parterze z osobnym wejściem od zewnątrz, :wink:
Zimą składujemy sprzęty ogrodowe, a od wiosny mamy tutaj drzwi otwarte i wszyscy z niej korzystamy :D koty również:) jak widać nie tylko nasze....
Ale to się zmieni po dobudowie części domu :ok:

Miraclle:)

Basiu, hm...jak Ci to powiedzieć....
chyba napiszę pw :wink:

Caragh pisze:Dobry dzień :1luvu:

Aaaa, jeszcze miałam spytać kto to jest Diana? :D

Witaj :1luvu:
Dianka, to jest najukochańsza psia mojej córki :ok:
12-letnia Starsza Pani, mocno schorowana, how how....kupiona na....giełdzie samochodowej....z przepięknej hodowli :mrgreen:
Dostaliśmy tel. od sprzedającej i adres i miał być jeszcze rodowód...
Po pary tygodniach, gdy papiery nie przyszły, a sunia zaczęła nam chorować, zaczęliśmy dzwonić...niestety numer był nieaktualny, a pod takim adresem nikt nigdy tam nie hodował psów...
Mieliśmy nauczkę...
Ale kupno suni było "nagłym zrywem"...sunia siedziała u pani na rękach i była przepiękna, ale miała bardzo smutne oczy...
nie mogliśmy się od tego widoku oderwać....krążyliśmy chyba z pięć razy wokół tej psiny...pojechaliśmy tam z córką i zięciem dla nich po samochód, a wróciliśmy z psinką...
Potem się okazało, że psina musiała przejść trzykrotną operację oka, nie mówiąc o dysplazji bioder, które jest co jakiś czas leczone...
Ale, żyje, ma się dobrze, jest rozpieszczona do granic możliwości, nawet może sobie poleżeć w ich łóżku, gdy tylko ma na to ochotę :ryk: :ryk: :ryk:
Kocha nasze koty, swoją Tranulkę i do niedawna przeganiała cudze...teraz chyba już nie odróżnia, który swój, a który kot jest nieswój :ryk: :ryk: :ryk:
No i oczywiście psinka się wstydzi wychodzić na ogród, gdy wraca od fryzjera:)
Ogolona :mrgreen: nie wysiądzie z samochodu dopóki jej nie nałożą chustki na szyję, wtedy wysiada i idzie prosto do swojego domciu....przez pierwsze dwa dni, piesio nie wychodzi na ogród...wtedy wszyscy wiedzą, że Diana zmieniła fryzurę :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

I jeszcze dodam, że Dianka ma narzeczonego...od lat tego samego :wink:
Razem chodzą na spacery...Labrador sąsiadów przychodzi do nas pod furtkę, wtedy córka wypuszcza Diankę....pieski idą razem do płotu sąsiadów, potem zawracają i wędrują z powrotem do nas... :ryk:
Czasem piesek prowadza naszą psinę na smyczy :D

Obrazek

Ale ja już pisałam o Diance i nawet wstawiłam ich wspólne fotki :wink: :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 10, 2013 10:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ależ pięknota :1luvu: :1luvu:
I opowieść jaka :D
Księżniczka miała szczęście, że na Was trafiła :D

Ale mnie chyba jeszcze tu nie było :mrgreen:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt maja 10, 2013 12:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Pewnie Cię nie było :wink: :ok:

A teraz koty, które się nudzą :mrgreen:

Lunka nie dała mi dzisiaj spokojnie posiedzieć:)
Najpierw przeszkadzała mi w grze:)
Obrazek

potem przez chwilę szalała po meblach, ale do fotki to się ładnie ustawiła :)
Obrazek

Podobnie Kacperek, też się nudził, choć nie biegał po chałupce jak Lunka, to mi też przeszkadzał...był mocno zainteresowany kursorem:)
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 10, 2013 12:23 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt maja 10, 2013 12:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Luneczka pięknie wyszła :1luvu:
Szczególnie to spojrzenie... ahhh :1luvu:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt maja 10, 2013 13:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Pewnie Cię nie było :wink: :ok:

A teraz koty, które się nudzą :mrgreen:

Lunka nie dała mi dzisiaj spokojnie posiedzieć:)
Najpierw przeszkadzała mi w grze:)
Obrazek

potem przez chwilę szalała po meblach, ale do fotki to się ładnie ustawiła :)
Obrazek

Magiczne spojrzenie Luneczki :1luvu:
To 100% kota w kocie :ok:
Jest niesamowita :love: :love:
Pozuje jak prawdziwa modelka :ok: :ok: C u d o
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pt maja 10, 2013 13:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:
Podobnie Kacperek, też się nudził, choć nie biegał po chałupce jak Lunka, to mi też przeszkadzał...był mocno zainteresowany kursorem:)

Obrazek

A tutaj przecudna puchata łapina Pana Persa :1luvu:
Kacperek też lubi zabawę ... taką niezbyt męczącą :wink:
"pogoń" łapką za kursorem - to coś w sam raz dla niego :wink:

Zuzko, wiadomo zwierzaczki są z nami .... chcą uczestniczyć w naszym życiu ... tak na swój sposób :love:
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]