Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 15, 2013 8:49 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Zobacz morelki temtegoroczne:
Obrazek

Pysznie wyglądają :D
Ale i tak wolę brzoskwinie :mrgreen: .
Broszka pisze:Porobiłam trochę fotek ale coś mam problem ze zgraniem
Podładuję baterie - może coś pomoże?

Oby się udało :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon kwi 15, 2013 10:46 Re: Broszka & Company

Niestety coś porobiło się z aparatem i wyszło tylko kilka pierwszych fotek z padoku a wszystkie kolejne zapisały się z jakimiś błędami i nie da się ich odczytać :? A szkoda bo chciałam Wam podrzucić trochę wiosny :wink:
Moczary na padoku nareszcie podeschły i rusałki bagienno-mulaste zaczynają przypominać konie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I portrety psiastych :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon kwi 15, 2013 14:11 Re: Broszka & Company

mam nadzieję, że latem jakoś tak się wprosimy znów :-) serdecznie pozdrawiamy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 15, 2013 14:19 Re: Broszka & Company

Tak , to zdecydowanie konisie. I psiurki :D
A wiosna się wszędzie chyba rozprzestrzenia. Najgorzej wyglądają drzewa - jakby nie miały zamiaru wypuścić liści... ale jakieś kwiatki powyłaziły i nawet fiołki widziałam dziś :D
No- i ciepło jest. Ale jak będzie cieplej to też dobrze. A, i suszarkę wywaliłam na balkon i wreszcie sezon praniowo-balkonowy się zaczął! Nie lubię prania suszyć w domu :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 15, 2013 16:01 Re: Broszka & Company

czarno-czarni pisze:mam nadzieję, że latem jakoś tak się wprosimy znów :-) serdecznie pozdrawiamy!

Koniecznie :P Serdecznie zapraszam :mrgreen:

morelowa pisze:Tak , to zdecydowanie konisie. I psiurki :D
A wiosna się wszędzie chyba rozprzestrzenia. Najgorzej wyglądają drzewa - jakby nie miały zamiaru wypuścić liści... ale jakieś kwiatki powyłaziły i nawet fiołki widziałam dziś :D
No- i ciepło jest. Ale jak będzie cieplej to też dobrze. A, i suszarkę wywaliłam na balkon i wreszcie sezon praniowo-balkonowy się zaczął! Nie lubię prania suszyć w domu :twisted:

Też uwielbiam pranie suszone na powietrzu i właśnie dzisiaj prałam i wywiesiłam zimowe grube ciuchy bo pogoda wymarzona do suszenia na dworze :ok:
Ale bardzo dziwny ten klimat nam się zrobił - jeszcze kilka dni temu chodziłam w zimowych ciuchach a dzisiaj przy robocie na dworze w krótkim rękawie bo na krótkie spodnie się nie odważyłam, choć było mi tak gorąco że przez chwilę miałam taki pomysł ;) Normalnie zero okresu przejściowego :?
Niestety pojawiło się strasznie dużo różnego rodzaju latającego robactwa a ja od kilku lat bardzo uczuleniowo reaguję np. na ukąszenia meszek... I kleszczy już bardzo dużo :evil:

Psiury na dniach mam zamiar pozbawić zimowego futra tylko nie wiem czy już czy jeszcze poczekać? Jak myślicie - będą jeszcze przymrozki? Bo one mieszkają na dworze a golę maszynką więc prawie do skóry :roll: Tzn mieszkają w stajni i mają tam nawet ocieplane budy tylko że przy drzwiach a drzwi cały czas otwarte na oścież...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 15, 2013 16:12 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Psiury na dniach mam zamiar pozbawić zimowego futra tylko nie wiem czy już czy jeszcze poczekać? Jak myślicie - będą jeszcze przymrozki? Bo one mieszkają na dworze a golę maszynką więc prawie do skóry :roll: Tzn mieszkają w stajni i mają tam nawet ocieplane budy tylko że przy drzwiach a drzwi cały czas otwarte na oścież...

Ja bym im jeszcze parę dni dala. Jak się poszlam ostrzyc w poniedzialek, to wracając myślalam, że mi synapsy zamarzną (tyż maszynką) :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon kwi 15, 2013 16:23 Re: Broszka & Company

Śliczne koniki i psiurki też super. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wiosna, wiosna jest nareszcie. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon kwi 15, 2013 16:30 Re: Broszka & Company

felin pisze:Ja bym im jeszcze parę dni dala. Jak się poszlam ostrzyc w poniedzialek, to wracając myślalam, że mi synapsy zamarzną (tyż maszynką) :twisted:

Trzeba było synapsy pod czapeczkę schować :lol: :mrgreen:
Ale tydzień temu to jeszcze zima była - dzisiaj u nas zdecydowanie już lato :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 15, 2013 16:36 Re: Broszka & Company

U mnie owlosienie robi za czapeczkę 8)

felin

Post » Pon kwi 15, 2013 16:44 Re: Broszka & Company

felin pisze:U mnie owlosienie robi za czapeczkę 8)

ale przecież właśnie owłosienie zostało na podłodze u fryzjera :lol: :wink:
W zimie też chodzisz bez czapki? Podziwiam, bo ja cały rok i właściwie prawie zawsze mam przykrytą głowę - dużo czasu spędzam na dworze w każdych warunkach atmosferycznych więc muszę chronić głowę przed zimnem, wiatrem, deszczem, słońcem itd.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 15, 2013 19:38 Re: Broszka & Company

"Sztuczną" czapeczkę noszę wylącznie zimą w górach.
Sloneczko mi nie robi - ja jestem Lew z samego środka lata :)

felin

Post » Pon kwi 15, 2013 21:20 Re: Broszka & Company

Śliczne konisie. I psiury :1luvu:
Nareszcie wszystko ożywa :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 16, 2013 8:23 Re: Broszka & Company

Piękny zwierzyniec :D
Psiaki wyglądają jak owieczki :mrgreen: .
Ale ja bym ich jeszcze nie goliła. Nocami jest zimno, przynajmniej na mojej Syberii :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto kwi 16, 2013 13:01 Re: Broszka & Company

Przepiękne te Twoje futrzaki :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto kwi 16, 2013 13:20 Re: Broszka & Company

Dziś u nas wiatr łeb urywa i jest bardzo nieprzyjemnie na dworze... Nawet konie nie chcą być na wybiegu tylko po godzince już pchały się do stajni :evil:
Nie bardzo można w takich okolicznościach przyrody cokolwiek robić więc odpuściłam roboty na dworze i zajęłam się pichceniem :P Po południu-wieczorem zapowiadają u nas burze - kto wie, może faktycznie ta wichura coś przywieje :?

Kociaste śpią dziś jak susły i w sumie ja też bym chętnie pospała bo padnięta czuję się strasznie ... Mam ostatnio spore problemy ze snem - w nocy nie mogę spać a w dzień snuję się jak zombi :|

felin pisze:"Sztuczną" czapeczkę noszę wylącznie zimą w górach.
Sloneczko mi nie robi - ja jestem Lew z samego środka lata :)

Też jestem z pod lwa :ok:
ale jednak słoneczko bardzo mi szkodzi na głowę od czasu udaru słonecznego którego doznałam jako nastolatka :|

Beasia pisze:Przepiękne te Twoje futrzaki :1luvu:

O, jak miło Cię widzieć Beasiu :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]