MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 1:24 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Obrazek

Życzeń, które Tobie życzę
na razie nie wyliczę
wiec podaję pierwsze z kraju
by Ci żyło się jak w raju
by w wigilię u rodzinki
wszyscy mieli fajne minki
by przy stole chciał zagościć
pakiet zdrowia i miłości
i u wszystkich był tak mocny
by pozostał całoroczny.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lut 17, 2013 15:04 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

duzo zdrowia, bo zdrowie jest najwazniejsze, duzo milosci, radosci w zyciu, spelnienia wszystkich kocich marzen i samych radosnych dni z okazji Swiatowego Dnia Kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

Kociara82

Post » Pt mar 29, 2013 17:24 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Wesołych Świąt!
Żeby każdy znalazł miły kąt.
Żółtego kurczaczka i czerwonego maczka.
Z masła baranka i radości z samego ranka.
Mokrego dyngusa,
a w Prima Aprilis może ktoś zrobi Tobie psikusa
oraz radosnego zmartwychwstania Chrystusa!
Obrazek

Kociara82

Post » Sob mar 30, 2013 22:03 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Obrazek
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto gru 24, 2013 0:55 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

nie potrafie pisac pieknych zyczen ani kartek cudnych robic, ale za to przesylam najslodsze, najgoretsze swiateczke buziaki dla Morfeuszka i spolki :* :* :* :* wraz z ludzka sluzba ;) :piwa:

Kociara82

Post » Pt kwi 25, 2014 19:39 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Wita rodzinka Morfa i przeprasza za brak wieści. U nas wszystko w porządku. Rodzina Morfeuszka znacznie się powiększyła :D . Nie wiem na ilu sierściuchach skończyłam ostatnio, więc może przedstawię wszystkich członków rodziny. Vikula to nasza prawie 4-letnia biała bullterrier-ka. Zuzia, pręgowana kotka kupiona z domem (ok.5 lat?). Trzy czarnuchy, mają już 2 lata: Ziva, Tośka, Antonio (rodzeństwo, miały być utopione). Po nich w domu pojawił się Morfeusz, świadomie zaadoptowany kot od Justyny i na tej adopcji chcieliśmy poprzestać. No, ale... Po kilku miesiącach poprosiła nas o dożywotnie zaopiekowanie się 14-letnią kotką Zuzią (przez nas nazywana Najeżką) moja teściowa. Pytanie, czy mogłam odmówić :wink: .
Po jakimiś czasie, stwierdziliśmy, że nasz suczka czuje się samotna i potrzebna jest jej bratnia dusza. A poza tym, żeby wymęczyć jednego bulla, jest potrzebny drugi bull :twisted: , więc adoptowaliśmy Tarę, która w tym miesiącu kończy 2 lata. Jak to powiedziała moja mama o naszych bullterierrach: Macie teraz świnie i krowę :D . No i dwa dni po adopcji Tary, wpadł nam prawie pod samochód rudzielec. Próbowaliśmy dla niego znaleźć dom , no , ale ostatecznie Maniek został u nas. Oprócz tego mamy pod opieką 2 bezdomniaki: Piwniczaka i Szaraczkę, które pomieszkują u nas w kotłowni.
To tyle o rodzinie Morfeuszka, za jakiś czas postaram się wrzucić jakieś zdjęcia.A co do pana Morfa, to ma się dobrze, niestety przez zimę znowu mu się przybrało :( .
Morfeusz jest bardzo delikatny, wcześniejsza adopcja bardzo się na nim odbiła , w kontaktach z psami jest już ok, może nie ma miłości ( z jego str, bo bulle kochają wszystkie nasze koty), ale też nie ma paniki czy agresji. Natomiast każda jakakolwiek zmian w jego życiu prowadzi do wylizywania się przez niego aż do krwi (inny zapach w domu, nowy przedmiot itp). Co ciekawe, ten problem dotyczył każdego kolejnego kota, natomiast pojawienie się Tary nie było już dla niego problemem.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pt kwi 25, 2014 20:23 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Oj to Morfi ma dużą rodzinkę :D Fajną rodzinkę :ok:
Czekamy na fotki :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob kwi 26, 2014 0:53 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Oj , faktycznie sie dzieje i gratuluje powiększenia rodzinki :lol: Tez poczekam cierpliwie na fotki :piwa:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro maja 07, 2014 21:08 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Morfeusz

Obrazek

Morfeusz i Tara
Obrazek

Tosia

Obrazek

Vika i Tara

Obrazek

Sabat :)

Obrazek

Szaraczka i Piwniczak - nasze bezdomniaki

Obrazek

Koty idą spać

Obrazek

Obrazek

Wycieczka

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aleusha

Post » Śro maja 07, 2014 21:55 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Czy mi się wydaje, czy Morfi na przywódcę stada wyrósł? :D
A to czarne kocisko to ta maleńka sznuróweczka z pierwszych fotek?
Przecudne fotki szczęśliwych, zgodnych zwierzaczków :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw maja 08, 2014 11:19 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Takie foty to jak balsam , jaki Morfi i reszta Sfory szczęśliwa, a na tej fotce z Tara to aż nieprawdopodobne, Morfi który miał panikę przed psami a teraz sobie spi razem z piesiem , nawet nie wiem jak mam dziękować za tak wspaniała opiekę nad Morfim , bardzo i to bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ps. mam nadzieje że sprawa z mikro kotkami dojdzie do skutku , bo nieciekawie sie dzieje na tamtym wątku :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw maja 08, 2014 21:54 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

phantasmagori pisze:Czy mi się wydaje, czy Morfi na przywódcę stada wyrósł? :D
A to czarne kocisko to ta maleńka sznuróweczka z pierwszych fotek?
Przecudne fotki szczęśliwych, zgodnych zwierzaczków :1luvu:

Oczywiście, tylko pan Morf mógł zostać głową rodziny, rozwiązuje wszystkie problemy.
A ta czarna na grzejniku, to Tosia, trzecia z rodzeństwa czarnuchów i trafiła później. Na pierwszych zdjęciach z Morfim była Ziva, która okazała się chłopcem. Jak zrobię bardziej aktualne jej/jego zdjęcia, to wstawię je tutaj.
Obrazek

aleusha

Post » Czw maja 08, 2014 22:05 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Justa&Zwierzaki pisze:Takie foty to jak balsam , jaki Morfi i reszta Sfory szczęśliwa, a na tej fotce z Tara to aż nieprawdopodobne, Morfi który miał panikę przed psami a teraz sobie spi razem z piesiem , nawet nie wiem jak mam dziękować za tak wspaniała opiekę nad Morfim , bardzo i to bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ps. mam nadzieje że sprawa z mikro kotkami dojdzie do skutku , bo nieciekawie sie dzieje na tamtym wątku :(

Morfi pod względem podejścia do psów, bardzo się zmienił. Nie ma do nich całkowitego zaufania, ale wie, że jak ktoś z nas jest w pobliżu, to nie ma czego się obawiać. Nigdy też nie zostawiamy go samego z suczami, żeby nie stracił do nas zaufania.

I to my dziękujemy Tobie, Justynko, za takiego cudownego kocura.

Co do mikro kotów, liczę , że wszystko się ułoży, bo przy tylu domownikach, mogę jedynie pomóc oferując im życie u mnie na podwórku z w miarę zrównoważonymi sierściuchami i mieszkanie w kotłowni.
Obrazek

aleusha

Post » Wto gru 23, 2014 20:32 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Obrazek
Obrazek

aleusha

Post » Wto gru 23, 2014 22:32 Re: MORFEUSZ zwykły łaciaty szczęśliwy w DS u aleusha :):):)

Spokojnych świąt Justyś.
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

[poprzednia][następna]