Trzy czarne koty i czasem tymczasy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 10, 2012 0:03 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

karola7 pisze:Oj ja wiem, że koty potrafią człowieka przetrzymać i sfrustrować gdy chce się złapać siuśki, ale w końcu się udaje ;) .
Jak kot już przysiada w kuwecie i widać, że będzie sikał, albo najlepiej jak już zacznie to ogon do góry, pojemnik pod dupkę i sukces murowany, a człowiek jak się wtedy cieszy, jakby nie wiadomo co osiągnął :lol: . Wiem bo łapałam już kilka razy :wink: .

No ale sama widzisz nie z każdym kotem tak się da.Ja muszę na palcach chodzić bo nie zacznie sikać.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 10, 2012 0:12 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

jasdor pisze:Właśnie ja też tak chciałam za Twoim przykładem, tylko Kośka ma dziwny zwyczaj lania zawsze w tym samym miejscu kuwety. Zawsze w prawym górnym rogu. W samym rogu ! Jak tylko próbowałam coś upychać pod tyłek , wyskakiwała, jak poparzona :roll:
Nie to nie - łaski nie robi. Zapakujemy i zawieziemy .

Ale wiesz, że to dość rzadkie, że kot umie przestać sikać jak już zacznie to robić, serio :) . Zwykle jest tak, że jak już polecą pierwsze kropelki to kot już nie daje rady tego zatrzymać, a tym samym nie ucieka z kuwety.
U mnie była masakra z wyczuciem momentu, bo kot się zapierał i postanawiał, że o nie teraz to sikać nie będzie. A ja czekałam, śledziłam każdy krok, ale w efekcie siuśków było już tak dużo, że kicia musiała je oddać matce ziemi i szła do kuwety, a wtedy ja - szybka akcja, pojemnik w dłoń i się udawało . :)

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto sty 10, 2012 0:18 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Ja chyba nie umiem wyczuć momentu . Będziemy jeszcze próbować. Skoro Wam się udało, to może nam w końcu też.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 10, 2012 7:26 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

To prawda co mówi karola7. Kot jak zaczyna sikać to nie może tego zatrzymać. Wtedy nawet jak uniesiesz kota to sika dalej.(tak się robi z maluchami jak nie trafiają do kuwety, trzeba je szybko przenosić do kuwety i dalej kontynuują)
Gdy ja polowałam na siku Filipa to tak bardzo mu się to nie podobało, że już idąc w stronę łazienki się rozglądał (tak był sfrustrowany moim prześladowaniem) Ale jak już zasiadł "na tronie", jak już puścił wodze, to wtedy naprawdę nie było mocnych. Mogłam go przesuwać w kuwecie a on sikał i sikał. Wtedy można robić co się chce :mrgreen:
Powodzenia :ok:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto sty 10, 2012 12:30 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Dzięki za rady :ok: Ja chyba za wcześnie chciałam złapać, zanim zaczęło sie lać i stąd te ucieczki z kuwety.

jasdor

Post » Wto sty 10, 2012 21:29 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Zapraszam na bazarek dla naszych kociaków viewtopic.php?f=20&t=137808

jasdor

Post » Czw sty 12, 2012 21:25 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Do łapania najlepsza stara łyżka wazowa, odrobinę wyprostowana. :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw sty 12, 2012 21:28 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Megana pisze:Do łapania najlepsza stara łyżka wazowa, odrobinę wyprostowana. :mrgreen:

Łapałam na łyżkę sosową :mrgreen: Taką bardziej łyżkową na długiej rączce. I ani sosu, ani sików .

A w ogóle to spier-łam sobie Firefoxa :mrgreen: Se pomyślałam ...a co mi bedą te monitorki tak migać na pasku i ....pstryk....poszłooooo . Jak się okienko otworzyło to sobie wcisnełam "usuń" zamiast "anuluj" , więc muszę korzystać z explorera , którego nie cierpię :twisted:

jasdor

Post » Czw sty 12, 2012 22:22 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Jesteś pewna, że całkowicie usunęłaś sobie przeglądarkę ? Może jedynie tylko jakiś skrót wywaliłaś ?
A poza tym Firefoxa można bez problemu ściągnąć z netu :ok: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw sty 12, 2012 22:36 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Usunęłam na 100% - choć blondynką nie jestm nawet farbowaną :mrgreen: Więcej grzebać nie będę - poszukam jelenia, bo jeszcze gorzej coś nawalę. Nie będę się błaźnić , bo stracę całe łącza.

Trzymajcie kciuki, bo nasza Figa wyjeżdża jutro do nowego domku pod lasem :ok: No i nie wiem, czy jeszcze coś się nie wykroi :ok:

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 9:28 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

jasdor pisze:
Megana pisze:Do łapania najlepsza stara łyżka wazowa, odrobinę wyprostowana. :mrgreen:

Łapałam na łyżkę sosową :mrgreen: Taką bardziej łyżkową na długiej rączce. I ani sosu, ani sików .

A w ogóle to spier-łam sobie Firefoxa :mrgreen: Se pomyślałam ...a co mi bedą te monitorki tak migać na pasku i ....pstryk....poszłooooo . Jak się okienko otworzyło to sobie wcisnełam "usuń" zamiast "anuluj" , więc muszę korzystać z explorera , którego nie cierpię :twisted:

jasdor czemu nie lubisz Explorera9?Jest dobry,a ja nie lubię FireFoxa :oops:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt sty 13, 2012 20:09 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Figunia już w nowym domku. Schowała sie pod szafkę kuchenną żeby sobie troszke poobserwować. Ale po przejechaniu ok. 10 km dostałam zdjęcie z nowego domku.

Nie lubię explorera bo: nie chodzą mi ikonki, nie poprawia literówek i błędów, nie otwiera zdjęć. A nie mam ochoty, ani siły i nie chce mi się ( z naciskiem na niechcemisię) aktualizować itp.

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 21:53 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Figa w nowym domku - O!!!! :D

Obrazek

jasdor

Post » Pt sty 13, 2012 21:57 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Zapraszam na bazarek... :(
-> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=137904

i przepraszam, że śmiecę :oops:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pt sty 13, 2012 22:42 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) MALUTKA to już 2 lata...

Szejbalku, co za śmiecenie? Co za ...przepraszam...
Możesz tu sobie śmiecić ile dusza zabraknie i o niczyje zdanie nie pytać :ok:
W imieniu Ludmiłka, kotka, którego już z nami nie ma [*] również zapraszam

jasdor

[poprzednia][następna]