Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 28, 2011 11:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

pozytywka pisze:
Patmol pisze:Rzeczy odłożone do zrobienia czy załatwienia później obrastają najczęściej dodatkowymi trudnościami. :evil: Więc im wcześniej tym lepiej :mrgreen:

eee tam, mówię ci, że moje rzeczy mnie znają, więc niczym nie obrastają, tylko się same załatwiają, albo stwierdzają, że i tak nie warto ich ruszać 8)

Zdarza się czasem i tak, jak Patmol pisze, jednak o wiele częściej rzeczy rozwiązują się same :P
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw kwi 28, 2011 11:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Mnie się to nie zdarza :evil:
Nic się samo nie załatwia :roll: ani się samo nie rozwiązuje 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 28, 2011 11:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Pozytywko, ale nie zmyłas kota? Bo ona tak ślicznie wygląda w tej zmywarce :1luvu:

Ja też wolę sporo rzeczy zrobić od razu. Ale czasami, niektóre sprawy, lepiej odpuścić. Trzeba tylko umiejętnie odróżnić jedne sprawy od drugich.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw kwi 28, 2011 11:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Patmol pisze:Mnie się to nie zdarza :evil:
Nic się samo nie załatwia :roll: ani się samo nie rozwiązuje 8)

to widocznie zależy od miasta
:lol:
u nas, pod austriackim zaborem to inaczej jest :mrgreen:

sunshine - koty się pierze (ale nie wykręca), ale nie myje się ich w zmywarce :mrgreen: - w instrukcji pisali, a ja się zawsze instrukcji trzymam :wink:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 28, 2011 11:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

A ja rzadko czytam instrukcje. No i nie mam zmywarki. Ale mam za to mikroskopijną kuchnię i łazienkę :mrgreen:

sunshine

Post » Czw kwi 28, 2011 11:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

zmywarkę (z drugiej ręki) Mama mi sprawiła, jak miałam rękę z barku wyrwaną, (co zresztą u Ciebie opisałam :D) i trzy tygodnie w plastronie gipsowym chodziłam. Dziecka małe były, zlew jednokomorowy, źle podłączony, więc się lało spod spodu, mieszkanie wynajęte, to byśmy zgnili wśród niemytych garów.
Ten, kto wymyślił zmywarkę powinien być beatyfikowany.
To prawdziwy dobroczyńca ludzkości. Howgh.

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 12:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

Cudnie się Was czyta, może jakby mi tak wpajano te złote zasady od dziecka to byłabym teraz bardziej beztroska i szczęśliwsza? :roll:
Bo mam talent do odkładania wszystkiego na jutro i czekania aż sie samo zrobi :mrgreen: ale nie radzę sobie ze swoimi wyrzutami sumienia, czy inaczej superego/rodzica karzącego, jak zwał tak zwał, najgorsze że mentalnie się potem biczuję :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw kwi 28, 2011 12:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

shalom, własciwy stosunek do zycia przychodzi z czasem :mrgreen:
kiedys usiłowałam dogonić własny ogon, teraz mi przeszło :wink:

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 12:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

Pozytywko, na beatyfikacje będzie zasługiwał ten, kto wymyśli gdzie w naszej mikroskopijnej kuchni zmieścić zmywarkę. Może być nawet z drugiej/trzeciej/czwartej ręki.
A Twoją opowieść pamiętam. Przechwalałyśmy sie wtedy co bardziej spektakularnymi upadkami i Ty niemal mnie pobiłaś :wink:

sunshine

Post » Czw kwi 28, 2011 12:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

wywal ścianę do pokoju, w przejściu postaw szafkę, albo zrób mini-wyspę, a na miejsce wyrzuconej szafki obok zlewozmywaka (wystarczy 45cm) wstaw zmywarkę :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 12:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

sunshine pisze:Pozytywko, na beatyfikacje będzie zasługiwał ten, kto wymyśli gdzie w naszej mikroskopijnej kuchni zmieścić zmywarkę. Może być nawet z drugiej/trzeciej/czwartej ręki.
A Twoją opowieść pamiętam. Przechwalałyśmy sie wtedy co bardziej spektakularnymi upadkami i Ty niemal mnie pobiłaś :wink:

Są takie nablatowe, jak większa kuchenka mikrofalowa.
Obrazek

Conchita

Post » Czw kwi 28, 2011 12:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

Conchita pisze:Są takie nablatowe, jak większa kuchenka mikrofalowa.

8O
Serio? To było by super u mnie bo chociaż kuchnia spora to sama mieszkam i nawet normalna mała dla mnie za duża jest.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 28, 2011 12:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

najwspanialszą funkcją zmywarki jest to, ze mozna do niej schować gary i nie leżą w zlewie, ani na blacie
Nie wierzyłam koleżance i dziwiłam się, po co jej zmywarka dla niej samej i niemowlaka i dopiero jak sama sobie zamontowałam, to zrozumiałam - szczędność czasu to raz, a dwa - oszczędność przestrzeni i porządek na blatach!
No i ręce - drogie panie - ręce mamy tylko jedne. Moje sa poharatane, bo nie umiem nic w rękawiczkach robić, a juz garów myć, to absolutnie, ale z paznokciami miałam wielki kłopot - złuszczały mi się jak głupie ilekroć zamoczyłam, dotknęłam surowego mięsa, czy jarzyn. Jak do tego dorzucić zmywanie, to już katastrofa absolutna.

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 12:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

jozefina1970 pisze:
Conchita pisze:Są takie nablatowe, jak większa kuchenka mikrofalowa.

8O
Serio? To było by super u mnie bo chociaż kuchnia spora to sama mieszkam i nawet normalna mała dla mnie za duża jest.

Serio, serio. Wpisz do gugla zmywarka nablatowa.
Jest też takie urządzenie jak Trio (firmy Candy) - raczej drogie, ale to jest w jednym kuchenka, piekarnik i zmywarka.
Moja siostra w AGD siedzi zawodowo i zorientowana jestem ;)
Obrazek

Conchita

Post » Czw kwi 28, 2011 12:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki, Caillou i chichranie

Tak, już poleciałam do googla ;-)
Fajna sprawa tylko pewnie musi stać na szafce przy zlewie a ja przy zlewie mam kuchenkę gazową, hm? Trzeba by kogoś popytać. Widziałam dwufunkcyjne też: zmywarka i piekarnik montowane pod blat, też świetne.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]