Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 15:55 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:Zadnego rozczłonkowywania Smakusi nie bedzie :twisted:
Po powrocie wszystko powiem moim kotom :wink:

Dobrze możesz powiedziec ,tylko nie zapomnij wymiziac ich porządnie od nas 8)

A co zrobimy ze Smakusią to już nasza sprawa :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto mar 01, 2011 15:57 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

:lol: Mam naszykowac instrukcje -nalezy glaskac pod brodka i tyleczek wyglaskiwac .....wtedy ,kiedy ona chce 8)

Zmykam do domku :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto mar 01, 2011 15:59 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

kotka doroty pisze:
kalair pisze:
kotka doroty pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Biorę Gucia i Smakusię :mrgreen:

Tylko nie mam zmywarki!Czy to mnie dyskwalifikuje jak bycie DT lub DS dla kociaków Anulki :strach:

A Ty tu co? Smakusia moja , jakbyś nie wiedziała. :twisted:

Ja byłam pierwsza :mrgreen: Ale będę Tobie" pożyczac "Smakusię :mrgreen: albo podzielimy się nią po połowie ,zgoda :mrgreen:

8O 8O 8O Dzie pierwsza??
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 01, 2011 16:00 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:Zadnego rozczłonkowywania Smakusi nie bedzie :twisted:
Po powrocie wszystko powiem moim kotom :wink:

Oczywiście że nie. Smakusia jest moja. :evil:
A jak przyjdziesz, to przynajmniej zerknij na Iriskę! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 01, 2011 16:02 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

MariaD pisze:Mam propozycję dla sky-fifi - po przelaniu wyznaczonej kwoty na potrzebujące koty - anulka111 wyznacza beneficjenta - dostanie skany książeczek zdrowia kotów anulka111. :D :wink:

anulka111 - zgadzasz się?

Książeczek zdrowia moich futer nie chcesz za kaskę na Jokota obejrzeć? Skaner mam. :mrgreen: Za stówkę od sztuki już robię skany. :D Zniżka za 4 sztuki. :D

Pomyłka :wink: Skany można dostać wyłącznie finansując koty skanującego...
To pisałam ja - łoś :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 01, 2011 16:08 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

kotka doroty pisze:
kalair pisze:
kotka doroty pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Biorę Gucia i Smakusię :mrgreen:

Tylko nie mam zmywarki!Czy to mnie dyskwalifikuje jak bycie DT lub DS dla kociaków Anulki :strach:

A Ty tu co? Smakusia moja , jakbyś nie wiedziała. :twisted:

Ja byłam pierwsza :mrgreen: Ale będę Tobie" pożyczac "Smakusię :mrgreen: albo podzielimy się nią po połowie ,zgoda :mrgreen:

8O 8O 8O Dzie pierwsza??[/quote]
No piersa :mrgreen:
Poza tym ja biorę dwupak :mrgreen:, chyba nie chcesz rozdzielac kotecków :roll: One są przywiązane do siebie :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Wto mar 01, 2011 16:15 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Owszem, zamierzam. Gucia sobie możesz wziąć. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 01, 2011 16:20 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Jesteś bez serca :mrgreen:
Traktujesz kociaki jak rzecz :twisted: i na pewno nie będziesz ich szczepic :twisted: Och Ty...

Anulka nas ubije za OT i wrzuci na do wrogów :strach: :strach:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Wto mar 01, 2011 16:30 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Tak, wyraźnie w tej akurat kwestii nie rozumiemy się zupełnie :)
MariaD pisze:casica - nie rozumiemy się, zgoda. :)

Z czym się przeciętnemu Kowalskiemu kojarzy dachowiec?
Z kotem latajacym po podwórku, często brudnym i zapchlonym, sikającym śmierdzaco na wszystko wokół. A jeżeli nawet go ma w domu to rzadko traktuje tak jak w dużym procencie miauowicze - jako towarzysza i przyjaciela. Raczej jako "sierściucha" uciążliwego czasami i zostawiajacego sierść wokół i po ktorym trzeba sprzątać.

Wyraźnie nie jestem przeciętnym Kowalskim, bo dachowiec nie kojarzy mi się zupełnie z czymś takim. Dachowiec kojarzy mi się z kotem, jest dla mnie uosobieniem kota. I to własnie dachowiec, nie rasowiec. I nie przeceniałabym miau, miau to tylko maleńki wycinek kocio ludzkiej społeczności. Nie musiałam wchodzić na miau, żeby wiedzieć, że zwierzę jest domownikiem. Większość znanych mi osobiście kociarzy w ogóle nie słyszało o czymś takim jak miau.pl.
MariaD pisze:I przeciętny Kowalski idąc na wystawę kotów i widząc pieknego dachowca wygrywajacego BIS może ciutek zmienić swój pogląd na dachowce.

I w to nie wierzę. Sa ludzie, którzy będą "kochać" tylko rasowe zwierzęta. Tak, ten typ tak ma. Nie wierzę w takie nawrócenia. Może w werbalne tak, w realne nie.
MariaD pisze:Kolejna sprawa - stoiska z karmami i innymi duperelami kocimi. Nie uświadczysz tam Whiskasa czy Kitekata. Tam są karmy z średniej i wyższej półki. Promocja dobrego żywienia.

O proszę Cię! Nawet wiem kto w Łodzi wystawia na stoisku whiskasa i kitekata :evil: Następnym razem mogę się pofatygować i zrobić zdjęcie.
MariaD pisze:Tak, rasowce sa kocią niszą - zgadzam się z tym. Ale gdzie promować same dachowce? Organizacja najprostszego pokazu to koszty i kupa roboty.
Dlatego dobrze by było by dachowce też brały udział w wystawach w licznej populacji.
casica pisze:Wybaczcie, ale jeśli tam właśnie ludzie dowiadują się, że kot dachowiec może być równie ładny, to pytanie brzmi - kto na te wystawy chodzi i dlaczego akurat upośledzeni?

Posiedź przy klatce jakiegoś utytułowanego dachowca, który ma klatkę zastawioną pucharami a zobaczysz szok i zdumienie na ludzkich twarzach. Że jak to? Że ze śmietnika/ulicy/piwnicy* (*niepotrzebne skreślić). I sporo: "a mój taki sam, to wygrywałby?".
Zmienia się spojrzenie na tego "sierściucha" w domu.

Może zmienia się spojrzenie na dachowce wśród ludzi zainteresowanych wyłącznie rasowcami. Bo to tacy zwykle przychodzą na wystawy. Zaręczam, że wśród normalnych "użytkowników" kotów nic się nie zmienia bo koty postrzegają nadal tak, jak postrzegali.
Dlatego napisałam, że jeśli dopiero wystawa kotów rasowych ma zmienić spojrzenie Iksińskiego na koty w ogóle, to jest on jakoś wyraźnie upośledzony umysłowo. I jako taki, ode mnie by kota nie dostał.
A może na wystawy przychodzą ludzie, którzy nie mieli wcześniej zbyt wiele do czynienia z kotami?
W każdym razie wystawy na których byłam nie mają nic wspólnego z mitem utrzymywanym przez forumowych hodowców np o troskliwym wyborze domów dla swoich kociąt. Co widać najlepiej przy zawieranych transakcjach. Kot to towar, hodowca najczęściej nawet nie pyta o doświadczenie, warunki, etc. Kasa - towar, tak to wygląda.
Ale może ja jestem przeczulona? Może dlatego takie włąśnie pożałowania godne praktyki najbardziej mnie do wystaw zbrzydziły? Nie wiem.
Wystaw nie lubię i nie polubię, zresztą szczęśliwie przecież nie ma obowiązku.

Wistra - dla mnie Twój kot to nr 1 :ok: Piękny :1luvu:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 01, 2011 17:52 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Zofia&Sasza pisze:
MariaD pisze:Mam propozycję dla sky-fifi - po przelaniu wyznaczonej kwoty na potrzebujące koty - anulka111 wyznacza beneficjenta - dostanie skany książeczek zdrowia kotów anulka111. :D :wink:

anulka111 - zgadzasz się?

Książeczek zdrowia moich futer nie chcesz za kaskę na Jokota obejrzeć? Skaner mam. :mrgreen: Za stówkę od sztuki już robię skany. :D Zniżka za 4 sztuki. :D

Pomyłka :wink: Skany można dostać wyłącznie finansując koty skanującego...
To pisałam ja - łoś :?

Witaj w klubie uczciwych łosi :mrgreen:

Cioteczki tu szalaly ,jak widze na calego :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto mar 01, 2011 17:58 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

casica pisze:(...)

Wistra - dla mnie Twój kot to nr 1 :ok: Piękny :1luvu:

je, je, je, je, je :1luvu: :1luvu: :mrgreen: :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :mrgreen: :mrgreen:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto mar 01, 2011 19:12 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:A po co :ryk: Będzie miała o czym myśleć :wink: -może tez wreszcie przeczyta wątek moich kotow ,bo kolejny raz twierdzi,ze przeczytała ,a pytaniami udowadnia ,ze jednak nie.
Wnioski:
1. klopoty z czytaniem ze zrozumieniem :wink:
2. nie umie czytać 8O
3. kłamie :roll:

Pytania niewygodne, jak widać. Jak się nie ma nic do ukrycia, to się odpowiada, a nie ściemnia.

Hmm, jaką by tu emotkę wrzucić? anulka111 ich nadużywa, wkleja co popadnie i gdzie się da.

Może więc zamiast emotki wrzucę poniższy link, bo jakos pasuje do tego wątku:
http://www.youtube.com/watch?v=ZyhrYis509A

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Wto mar 01, 2011 19:27 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

sky_fifi odpowiedz od początku jest w wątku ,który podobno przeczytałas-dlatego czytający go regularnie maja niezly ubaw 8)

anulka111

Post » Wto mar 01, 2011 19:40 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Sky_fifi, rozbawiasz mnie! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 01, 2011 19:44 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Sie naczytałam :mrgreen:

Ja mam od polowy grudnia zmywarkę, ale wstyd powiedzieć, nie jest szczepiona :oops: :ryk:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]