Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 03, 2010 12:21 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

To u nich tez milosc :1luvu: , chociaz jednostronna :mrgreen: Robisz im zdjecia jak sie ladnie bawia? Boze, ciekawosc mnie porzera... Az nieladnie. :oops:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie paź 03, 2010 13:32 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Jestem. Zajrzałam tu pierwszy raz od 26 sierpnia. Nie dam rady doczytać wszystkiego. Cofnę się o ostatnich kilka stron ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie paź 03, 2010 13:52 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Doczytałam te kilka stron i mam pytanie: jaka to jest ta smaczna mieszanka mięsa?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie paź 03, 2010 18:24 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

^^ Wolowinka, serduszka, watrobki, kurczaczek. Suplementy. Trafilam Mmk? :mrgreen:

SecretFire

Post » Nie paź 03, 2010 18:56 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

SecretFire pisze:^^ Wolowinka, serduszka, watrobki, kurczaczek. Suplementy. Trafilam Mmk? :mrgreen:

i jeszcze odpowiednie proporcje...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon paź 04, 2010 13:48 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

SecretFire pisze:^^ Wolowinka, serduszka, watrobki, kurczaczek. Suplementy. Trafilam Mmk? :mrgreen:

Prawie :wink: Wątróbki nie można dodawać, jeśli dodajemy Fellini Complete. Oprócz tego jest indyk.

Asia_Siunia pisze:i jeszcze odpowiednie proporcje...

To jest najważniejsze! 8)
Kuba nie lubi wołowiny, więc nie mogę jej dać za dużo i zbyt krwistej. Jeśli po rozmrożeniu wołowina puści dużo krwi, to mogę sobie takie mięso włożyć... :roll: w buty :wink: Czyli ważny jest też wybór odpowiedniej części krowy :roll:
Zwykle robię ok.4kg mieszanki. Składa się na to - ok.3kg drobiu (głównie uda indycze i kurze), max.0,8 kg wołowiny i trochę serc (0,2-0,5 kg). Serca kurczęce albo gęsie - inne są niezjadliwe. Zamiast serc mogą być żołądki. Do tego 3-4 żółtka i 1-2 gotowane, zmiksowane marchewki. Odpowiednia ilość Felini Complete, trochę wody i gotowe 8)
Dobrze by było zmieniac rodzaje mięs, ale z tym bywa różnie. Ciężko dostać jakieś inne mięsa, a jak już są to zwykle pakowane w dużych ilościach. Nie zaryzykuję zakupu kilku kilogramów czegoś nowego :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon paź 04, 2010 14:47 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

villemo5 pisze:Jestem. Zajrzałam tu pierwszy raz od 26 sierpnia. Nie dam rady doczytać wszystkiego. Cofnę się o ostatnich kilka stron ;)

Jakoś mi umknęło :oops: Miło Cię tu widzieć! Nie ma sensu doczytywać, same głupoty :wink:

mmk

Post » Pon paź 04, 2010 19:01 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

mmk pisze:
villemo5 pisze:Jestem. Zajrzałam tu pierwszy raz od 26 sierpnia. Nie dam rady doczytać wszystkiego. Cofnę się o ostatnich kilka stron ;)

Jakoś mi umknęło :oops: Miło Cię tu widzieć! Nie ma sensu doczytywać, same głupoty :wink:

to my tu sie staramy, wynurzamy się ze swoich problemów, produkujemy stronki a Ty piszesz, że same głupoty ? :evil: normalnie poczułam sie urażona :P
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon paź 04, 2010 20:27 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Przepraszam :oops: :roll:
Rzeczywiście - trzeba przeczytać wszystko! Tyyyleee ważnych spraw tu było!!! :wink:

mmk

Post » Pon paź 04, 2010 20:42 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

No walsnie Basica, obraza majestatu :mrgreen:

Bylam akurat tez u Mirki ale oni tyle stron pakuja, ze nie nadazam. Trudno.

Surowe jajko jak w to wmieszasz to idzie zamrozic? 8O

SecretFire

Post » Wto paź 05, 2010 9:20 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Koty nie mogą jeść często białka z jajek! Samo żółtko dodajemy!
Mrożę "gotowca" z jajkiem i suplementem. Po rozmrożeniu ewentualnie dodaję odrobinę wody, jeśli stwierdzę, że mieszanka jest zbyt sucha, albo, że koty za mało piją. To jest przewaga FC, bo naturalnych suplementów mrozić nie wolno.
Niedawno dowiedziałam się, że można mrozić białko z jajka. Zawsze miałam dylemat co zrobić z białkami pozostałymi po kocim mięsie, a tu niespodzianka! Białka można mrozić w pojemniczku i w miarę potrzeby zużywać 8) Podobno normalnie można je ubijać na pianę, nie mają zmienionego smaku, ani właściwości. Osoba, która mi to doradziła dobrze gotuje, więc na pewno wie, co mówi :wink:
"Czekoladowy potówór" wie, do kogo uderzyć z prośbą :lol: Wieczorem masował Tża. Kręcił mu bączki na kolanach, co chwilę dawał całusy i cały czas mruczał :lol: W końcu uslyszałam nieśmiałe pytanie "a może byśmy go zostawili? :roll: " :lol: Zobaczymy jak będzie, bo mnie maluch też zauroczył. Tylko, że umówiliśmy się na początku, że bierzemy kociaki tylko tymczasowo. Zresztą nie stać nas teraz na kolejnego kota :?
Miłość małej i Rosena idzie w złą stronę :roll: Rosen jest ... zbyt mało romantyczny :? Szara jeszcze za nim chodzi, ale zaczyna trzymać dystans. Dobrze by było ich rozdzielić :roll:

mmk

Post » Wto paź 05, 2010 10:50 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

mmk pisze:Koty nie mogą jeść często białka z jajek! Samo żółtko dodajemy!
Mrożę "gotowca" z jajkiem i suplementem. Po rozmrożeniu ewentualnie dodaję odrobinę wody, jeśli stwierdzę, że mieszanka jest zbyt sucha, albo, że koty za mało piją. To jest przewaga FC, bo naturalnych suplementów mrozić nie wolno.
Niedawno dowiedziałam się, że można mrozić białko z jajka. Zawsze miałam dylemat co zrobić z białkami pozostałymi po kocim mięsie, a tu niespodzianka! Białka można mrozić w pojemniczku i w miarę potrzeby zużywać 8) Podobno normalnie można je ubijać na pianę, nie mają zmienionego smaku, ani właściwości. Osoba, która mi to doradziła dobrze gotuje, więc na pewno wie, co mówi :wink:
"Czekoladowy potówór" wie, do kogo uderzyć z prośbą :lol: Wieczorem masował Tża. Kręcił mu bączki na kolanach, co chwilę dawał całusy i cały czas mruczał :lol: W końcu uslyszałam nieśmiałe pytanie "a może byśmy go zostawili? :roll: " :lol: Zobaczymy jak będzie, bo mnie maluch też zauroczył. Tylko, że umówiliśmy się na początku, że bierzemy kociaki tylko tymczasowo. Zresztą nie stać nas teraz na kolejnego kota :?

Ja czułam od początku tę miętę w powietrzu :mrgreen: ... w sumie jak dwóch się uchowało to trzeciego się prawie nie odczuje :wink:

Asia_Siunia

Post » Wto paź 05, 2010 11:19 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

gratuluję mmk tak miłego dokocenia :ryk:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto paź 05, 2010 12:24 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Basica pisze:gratuluję mmk tak miłego dokocenia :ryk:

tak nieoczekiwanego ... :wink:

Chyba, że znajdzie się nagle inny zakochany z Czekoladku domek....

Asia_Siunia

Post » Wto paź 05, 2010 12:41 Re: Kuba i Rosen - szukam domu dla 2 kociąt - str.47

Asia_Siunia pisze:Chyba, że znajdzie się nagle inny zakochany z Czekoladku domek....

Właśnie! :ok:
Zwolnijcie trochę! :wink:

mmk

[poprzednia][następna]