Wanilia i Pawełek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 20:06 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

Wszystko dobrze?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 22, 2010 20:13 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

banshie, ale czym miałby zarazić? nic się nie dzieje, są po pierwszym szczepieniu, drugie 13 sierpnia. z tym tasiemcem gdybam sobie, bo się niedawno dowiedziałam, że jak były pchły to będzie tasiemiec. one objawów innych poza szalonym apetytem i nie byciem grubymi nie maja :twisted: muszę się tylko dowiedzieć, czy profender daje się profilaktycznie czy się czeka na robala...
pani z Częstochowy zniknęła, cała trójka do wzięcia
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pt lip 23, 2010 13:26 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

Oj, to szkoda, ale one są takie śliczne, że domek eis znajdzie wcześniej czy później. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lip 23, 2010 15:36 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

cynamon i wanilia pisze:banshie, ale czym miałby zarazić? nic się nie dzieje, są po pierwszym szczepieniu, drugie 13 sierpnia. z tym tasiemcem gdybam sobie, bo się niedawno dowiedziałam, że jak były pchły to będzie tasiemiec. one objawów innych poza szalonym apetytem i nie byciem grubymi nie maja :twisted: muszę się tylko dowiedzieć, czy profender daje się profilaktycznie czy się czeka na robala...
pani z Częstochowy zniknęła, cała trójka do wzięcia

Profender daje się też profilaktycznie a tasiemiec po aniprazolu czy innym podobnym nawet nie wylezie. Koleżanka odrobaczała aniprazolem i nic, a potem pewnej nocy szła do łazienki i nadepnęła na coś miękkiego - jak zapaliła światło to się prawie shafciła bo to była głowa tasiemca - po profenderze dziadyga zdechła dopiero. Profender jest bezpieczny o ile weźmiesz właściwy rodzaj (tam są przedziały kilogramowe) radzę raczej nie podawać mniejszej ilości z rodzaju dla większego zwierza.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 23, 2010 18:07 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

dzięki za info, Gibutkowa, to podamy profender, chyba że te poprzednie tabletki były też na tasiemce. w poniedziałek lecznica. nie stęskniłam się :twisted: jeśli o rozmiar chodzi to wszystkie sie jeszcze na najmniejszy łapią, tylko Konguś ważył 2kg przy ostatnim ważeniu
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt lip 23, 2010 19:04 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

koleżanka się odezwie jak tylko jej matula wróci z wakacji, tylko że one mieszkają w domu jednorodzinnym w szyszyńskich holendrach (okolice ślesina) i myślą o tym by być domkiem wychodzącym, więc nie wiem czy Wam to odpowiada. Najprawdopodobniej dla Suazi. Ja tam jakoś średnio przekonana jestem do kotów wychodzących, za bardzo bym się stresowała, choć może dlatego, że mieszkam w bloku.. i może dlatego że jestem panikarą przewrażliwioną etc ;P

One miały już kota, tzn można tak powiedzieć bo 'przygarnęły' dziką kotkę, której zagospodarowały piwnicę, któa była otwarta jak wychodziły na dłużej, żeby ona sobie wychodzić mogła. Ale to była dzika kotka, która tylko trochę z nimi żyła, niestety zupełnie oswoić się jej nie dało, no i któregoś dnia po prostu nie wróciła....

na szczęście już we wtorek wracam z tej drogiej i deszczowej Norwegii (choć od dziś do pon. ma być słońce). w środę do piątku kolega ogarnie balkon tzn. jego osiatkowanie i mogę się zgłosić po Malisia. PS- a na szczepienie mam do Plazy iść czy mogę do Maciaszka? Bo to w sumie mój rodzinny wet. bdb kolega mojego śp. taty i tak jakoś do niego jeździmy
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Pt lip 23, 2010 19:11 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

kochana, bierzesz kota, podpisujesz umowę i to już ty decydujesz o jego losie :wink:
w książeczce wpisane że następne szczepienie 13 sierpnia - będzie Maciaszek kotka żgać :twisted: Plaza stąd, że jest schronowym wetem
a Malisia żal będzie oddać, to największy słodziak z całej trójki jest :1luvu:
jeśli chodzi o domy wychodzące, to tylko takie się jak dotąd zgłaszają (a potem znikają..., poza wami oczywiście, bo i niewychodzący i nie zniknął :lol: ) - mam baaardzo mieszane uczucia, ale nie znaczy to, że nie oddam kota do takiego domu, znam szczęśliwe i bezpieczne koty w domach wychodzących
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob lip 24, 2010 12:47 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

boje się tylko, że mu max smutno będzie bez Was i że będzie się bał mnie i mamy :C bo wtedy jak byłam to on przeca uciekł przede mną :C
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Sob lip 24, 2010 15:23 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

Łoj tam. Normalne, że uciekał. Toć miski mu jeszcze pod pysio nie podstawiasz. :wink:
Moja Episia przez pierwsze tygodnie jak mnie zobaczyła w pozycji pionowej, to nawiewała jakby czorta widziała. :ryk:
Inna bajka, jak udawałam się do kuchni, wtedy mnie kochała. :wink:
A teraz baranki, mruczanko, pieszczoszki, pierwszy nakolankowiec. :D
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lip 24, 2010 16:03 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

na pewno będzie się bał i będzie uciekał i pewnie będzie mu smutno - każdy kociak by tak miał. jak do nas trafiły pierwszego dnia Suazi wlazła za kaloryfer, chwilę grozy przeżyłyśmy. Konin-Marta może też powiedzieć jak trudno było im zrobić pierwsze zdjęcia, tak nawiewały.
czasu potrzeba i tyle, krzywda mu się przecież nie stanie :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob lip 24, 2010 17:06 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

nie no pewnie, tylko się stresuję bo doświadczenia nie mam, coopi jak go znaleźliśmy to był maluśki i mega się do nas tulił i się nie bał, a mi to się serce będzie krajało jak on stresować się tak będzie, mam nadzieję, że szybko się ze mną zaprzyjaźni.. no i nie wiem jak zrobić zapoznanie się z Coopim, chyba najpierw młodzi się poznają przez drzwi zapachami i ja będę próbowała z mamą Malisia do siebie przyzwyczaić i dopiero zapoznać ich ze sobą, bo tak to chyba za duży stres dla Malisia będzie

banshie

Post » Sob lip 24, 2010 17:14 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

Zaglądam co słychać :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lip 24, 2010 19:21 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

nie wprowadzałam nigdy kota na stałe, tylko na tymczas :twisted: - ale i tak myślę, że dobrze by było mu kwarantannę zrobić, jakby się coś wykluć miało, to jest jednak zmiana otoczenia plus stres. więc wydaje mi się, że powinniście jeden pokój przeznaczyć dla Malisia i Coopera tam nie wpuszczać przez dwa tygodnie, no i młodego też nie wypuszczać. a po tych dwóch tygodniach pozwolić mu zwiedzać i wtedy zobaczycie jak się sprawy ułożą. u nas Cynamon jest zaciekawiony a Wanilka nie znosi i syczy warczy i przegania :roll: i tak przez miesiąc, potem odpuszcza 8) śmiem twierdzić, że większy problem będzie miał Cooper, bo jest sam od dłuższego czasu, Maliś będzie potrzebował towarzystwa

Gibutkowa, jesteś tam? :) opowiedz, jak Mietka wprowadzałaś do domu, pls :)

Kaprys2004, hej :ok: słychać gromadkę kotków przewalających się jak tabun po chacie :lol:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob lip 24, 2010 21:43 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

Coopi potrzebuje towarzystwa bardzo, więc myślę, że bardziej będzie ciekawy :)

banshie

Post » Śro lip 28, 2010 19:56 Re: Togo, Kongo i Suazi czekaja na super domki

hejho :) ja już w Polandii więc na kiedy się umawiamy? :) Jutro o ile nie będzie lać, kolega będzie siatkował balkon :))))) !! HURRA!
PS- dziś lub najpóźniej jutro będę ogarniać przelewy więc prosiłabym o wysłanie na PW Twojego nr konta + dane do przelewu na zaś jeśli uda mi się wylicytować plecaki + czy mogę od razu przelać na schron w ramach adopcji Malisia? + czy mogłabyś mi podać dane do przelewu na pokrzywkowy fundusz? :) pozdrawiam!!

banshie

[poprzednia][następna]