Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 21:35 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

shalom pisze:One tak bez smyczki na spacerze? 8O

Witaj shalom :)
Nie widziałaś wcześniejszych zdjęć ze spacerów?
viewtopic.php?f=1&t=105893&start=435
One zawsze tak chodzą :) Tylko trochę obciach jak Stefan się rzuca na dzieci :oops:
Mam bardzo "psie" koty. W te wakacje chodziliśmy na spacery kilka razy w tygodniu, ale częściej zabierałam samego Stefana, bo Maniuś lubi się powydzierać na dworze i ludzie myślą, że robię mu jakąś krzywdę :? Stefan był uczony chodzić za nami od .... momentu kiedy nauczył się w ogóle chodzić :wink: Przychodzi zawołany po imieniu, reaguje na nie wolno np. jak chce wejść do jakiejś dziury. Na spacerze zachowuje się jak pies, kopie dziury, bawi się kamieniami. Jak się zmęczy to staje na tylnych łapach i prosi żeby go nosić. Mogę go tak nosić cały dzień, a on sobie tylko siedzi i się rozgląda, szkoda tylko że waży prawie dychę :roll: Maniuś też uwielbia być noszony na dworze. Teżet ostatnio widział na necie takie chusty w których nosi się dzieci i stwierdził, że kupi taką do noszenia Maniusia :roll:

A tak z innej beczki. Dostaliśmy to:
http://www.litterkwitter.com/en/index.php
Muszę się zmobilizować i zacząć szkolenie, ale nie wiem czy nie zaczekać na nowego przybysza i zacząć szkolić całą trójkę :wink:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon lis 07, 2011 22:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Gdzieś mi te Wasze spacerki umknęły, ale już obejrzałam. Super. U mnie by się nie dało, bo dwa koty są zbyt strachliwe, samo wyjście z domu jest wielką traumą, a trzeci poszedłby za każdym, kto miałby cokolwiek do jedzenia :roll:

Przyznaj się, specjalnie takie nagie foty TŻeta wrzuciłaś :twisted: :twisted: :twisted: mój akurat spojrzał co robię i podejrzewał mnie o oglądanie jakichś gołych facetów w necie :ryk: nie chciał uwierzyc, że to miau :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto lis 08, 2011 15:17 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Dobrze, ze ja w domu na miau nie włażę- z braku czasu :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto lis 08, 2011 16:49 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Spokojnie :lol:
Mojego tżeta jest bardzo cięzko sfotografować w ubraniu kiedy jest w domu. Dobrze, że chociaż ma majtki :ryk: taki z niego trochę naturysta, ale tylko w domu :wink: Mam setki jego gołych zdjęć z kotami, ale to jak suszy Maniusia jest słodkie - koci tata :1luvu:

sunshine, a Ty taka zapracowana? Czy co tam się dzieje?
Aha i chciałam z osobna powitać i pozdrowić taizu :mrgreen: Bo mi wcześniej umknęła :oops:
Obrazek

Miss

Post » Wto lis 08, 2011 17:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

W domu? Gościem jestem. A jak już jestem ogarniam 4 kuwety, 6 misek, górę prania, podłogi pełne żwirku. Jeszcze chcę wygospodarować czas na siłownię.

sunshine

Post » Wto lis 08, 2011 19:59 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

sunshine pisze:W domu? Gościem jestem. A jak już jestem ogarniam 4 kuwety, 6 misek, górę prania, podłogi pełne żwirku. Jeszcze chcę wygospodarować czas na siłownię.

też tak miałam, ale na szczęście już jest luźniej.
Właśnie śmiertelnie naraziliśmy się Stefanowi. Tż bardziej, bo go trzymał ja ja byłam z tyłu więc mnie nie widział. Umyliśmy mu dupkę. Cała poodparzana :roll: Czy ktoś widział kota który nie myje sobie tyłka? Maniuś ma zawsze czysty, a Stefan wiecznie obsrany :crying: Dziś już nie wytrzymałam, bo aż śmierdział :? Wykąpaliśmy mu tyłek i teraz leży pod łóżkiem i ignoruje nasze nawoływania :roll:
Obrazek

Miss

Post » Wto lis 08, 2011 20:59 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Powiem Ci w sekrecie, ze ja po domu tez wolę w ekologicznym stroju :oops: Aż się boję co to będzie jak mama z nami zamieszka.

U nas Erwin też nie przepada za myciem podogonia. Nieraz na niego krzyczymy, ze ma brudną dupkę. Ale u niego to kropki po resztkach, nie tak jak u Was...

sunshine

Post » Wto lis 08, 2011 23:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Miss, a może to uczulenie np. na kurczaka? Podobno to się zdarza, a większość karm dla kotów jest z kurczakiem.
Moja znajoma ma kota, którego nie mogła zdiagnozować, a się biedak męczył strasznie, po czym okazało się, że to uczulenie na kurczaka.
Zmieniła dietę i wszystkie problemy zniknęły.
Sprawdzałaś to?

A w ogóle to fajne masz te chłopaki :1luvu: I mimo, że ja zarudzona, to jakoś tak serce mi ciut mocniej bije to Maniutka :oops: Może dlatego, że miał trudne początki... może dlatego, że jest takim misiem pysiem? :) Ale Stefcia też oczywiście :1luvu:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto lis 08, 2011 23:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

A tak w ogóle to... trzeci kot będzie?? :lol:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro lis 09, 2011 13:40 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Mamusia uczy kociaczka wylizywać doopkę. Stefana nie nauczyła... :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lis 09, 2011 23:31 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

sunshine pisze:Powiem Ci w sekrecie, ze ja po domu tez wolę w ekologicznym stroju :oops: Aż się boję co to będzie jak mama z nami zamieszka.

U nas Erwin też nie przepada za myciem podogonia. Nieraz na niego krzyczymy, ze ma brudną dupkę. Ale u niego to kropki po resztkach, nie tak jak u Was...

Ja też golaska :mrgreen:
U nas już postanowione. Jutro teżet będzie "w mieście" to kupi szampon i robimy kąpiel z prawdziwego zdarzenia!

qlenka pisze:Miss, a może to uczulenie np. na kurczaka? Podobno to się zdarza, a większość karm dla kotów jest z kurczakiem.
Moja znajoma ma kota, którego nie mogła zdiagnozować, a się biedak męczył strasznie, po czym okazało się, że to uczulenie na kurczaka.
Zmieniła dietę i wszystkie problemy zniknęły.
Sprawdzałaś to?

A w ogóle to fajne masz te chłopaki :1luvu: I mimo, że ja zarudzona, to jakoś tak serce mi ciut mocniej bije to Maniutka :oops: Może dlatego, że miał trudne początki... może dlatego, że jest takim misiem pysiem? :) Ale Stefcia też oczywiście :1luvu:

Cześć :)
Mogę śmiało powiedzieć, że na kurczaka, bo np pogarsza mu się po filecie kurczakowym, po RC, ale też po tanich karmach w innych smakach, a ostatnio po puszkach Animonda Carny wołowych. Za to je teraz Taste of The Wild, który zawiera kurczaka i jest dobrze. Trudno przewidzieć. Zazwyczaj po prostu dajemy mu coś do spróbowania i już na drugi dzień widać czy to go akurat uczula. Zmianki na pyszczku pojawiają się bardzo szybko. A te drgawki/ataki po kilku dniach jedzenia czegoś co mu nie służy. Dlatego tak źle się z nim działo po moim powrocie w maju, bo go sąsiad karmił nie wiadomo czym :evil: Nie chciały jeść Orijena, to im kupił whiskas, mimo iż miał wyraźnie powiedziane co one mogą jeść, a czego nie :roll:
Maniuś jest tak słodki, że od patrzenia na niego można dostać cukrzycy :1luvu: Więc Ci się nie dziwię. On cały czas się zachowuje jak 8tygodniowe kocię. Tak jakby się zatrzymał w rozwoju na tym etapie :)

qlenka pisze:A tak w ogóle to... trzeci kot będzie?? :lol:

Będzie w lutym/marcu 8) I nowy dom urządzony pod koty :D

taizu pisze:Mamusia uczy kociaczka wylizywać doopkę. Stefana nie nauczyła... :mrgreen:

Mimo tego, że był cały jak cukierek jak był mały, nie mogłam się przełamać żeby go jeszcze TAM wylizywać :ryk: Mokra watka musiała wystarczyć, a jak był większy to woda z węża ogrodowego :mrgreen:

przepraszam za moją gramatykę, ja zawsze dziwnie pisałam, ale teraz czasami jak coś napiszę to sama się zastanawiam o co chodzi :roll:
Obrazek

Miss

Post » Pt lis 11, 2011 22:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

U nas dupki czyste, ale Tofik moich rodziców brzydzi się strasznie i myje tylko dookoła, więc co jakiś czas mama musi wacikiem dupkę umyć. Niefajnie to wygląda i trochę czuć jak się weźmie kota na ręce :roll:
Mój Konan to ma chyba nawet obsesję na punkcie mycia dupki. Jego jest zawsze czyściutka i różowiutka. Nie ma nawet kropeczki. A reszta ma właśnie trochę takich kropeczek :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt lis 11, 2011 22:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Ja po domu chodzę raczej ubrana, bo nie lubię widzieć swoich fałdek i innych takich :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie lis 27, 2011 17:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

A tak prezentują się moje koty na brudnym dywanie w pudełku po wódce :twisted: Dla jasności nie kupujemy wódki pudełkami, przyniosłam w tym pudle zakupy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Maniuś jak strzeli minę, to wymiękam :ryk:
Moje koty zaczynają się przytulać, wspólnie spać i myć, ale robią to tylko w nocy jak myślą, że nikt ich nie widzi :twisted: Cieszę się bardzo choćby i z tego, bo myślałam, że Stefan jest bez serca, za to z dwoma żołądkami.

i teraz takie trochę ogłodzenie.
3 koty i 15miesięczny psiak po zmarłym poszukują nowych opiekunów :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Wto lis 29, 2011 15:08 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

oooo...bliski mi temat czystosci kotów
Rolexik to czyscioszek i nie ma z nim problemu, problem jest z Kara - ona sie dla zasady nie myje a ja dla zasady kąpię ją w szamponie co 3-4 miesiące (w zależności od potrzeb)... i woda czarna jest... a kota strasznie wkurzona.
Chyba myśli że na czarnym to brudu nie widać, a z kurzu to potrafi aż szara być :( ot i koty
pozdrawiamy
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

[poprzednia][następna]