H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 21:24 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Adrianapl pisze:
Marcelibu pisze: Obrazek
Hugcio sam w sobie, pingwin znaczy.

.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

piekny..co za nochal w ciapki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 01, 2010 11:19 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

i te oczy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Sob kwi 03, 2010 11:49 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Spokoju i zyczliwosci bliskich na swiata zyczymy- Jj, ja i plaskate
Obrazek
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob kwi 03, 2010 12:08 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Monia

duzo zdrowia i spokoju.

:1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob kwi 03, 2010 12:56 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Moniu, spokojnych i pełnych ciepła Świąt, zdrowia, pogody ducha i radości !

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob kwi 03, 2010 13:00 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Świąteczne pozdrowienia :)
Ja i Kotki Trzy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob kwi 03, 2010 15:34 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Obrazek

Życzę wszystkim radosnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei i wiary w sens życia, w to co robicie na co dzień, w to co robicie dla innych.
Pogody w sercu i radości z powodu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego jajka i stosownie mokrego smigusa-dyngusa :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 03, 2010 18:37 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Obrazek
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie kwi 04, 2010 12:48 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Życzymy wszystkiego co najlepsze,
jak najwięcej radości i jak najmniej smutków.

szamanka, CoToMa i kocuraki

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 08, 2010 11:11 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Kochani, dziękuję pięknie za życzenia :1luvu: .
Ja niestety nadal odpadam snem kamiennym we wczesnych godzinach wieczornych, lekarz mnie nie minie. Cukier mam w porządku - nie wiem, skąd ta cholerna przypadłość. Z tego też powodu mało zaglądam na forum.
"Liziako" ostatnio był u lekarza, żeby pokazać ząbki oraz dziąsła, które są w stanie czerwonym i spuchniętym :( (dziąsła znaczy). Mleczne ząbki już wypadły, pojawiły się stałe. Zanim wyjęłam spod kurtki warcząco-syczące stworzonko wszyscy patrzyli, jaki to straszny potwór się pojawi. Takie zachowania Lizaka u lekarza jest bardzo dziwne, bo to jest tak kochany kot, że chyba szybciej włączającego motorki i tak bardzo kochającego ludzi kotka nie ma na świecie (coś mi tu stylistycznie nie gra to zdanie :| ). Nie mogę go na razie doszczepić (pierwsze szczepienia zrobiła Dorcia44), bo jest stan zapalny pysia. Pan doktor wymacał Lizaka i powiedział, że jeszcze nie kastrujemy, że jeszcze trochę. Kocisko ważny 4,3 kg i wg weta jest już wielkości dorosłego kota i po wadze, zębach ocenia go na wiek 6-7 miesięcy. No i podobno Lizak ma troszkę tłuszczyku, choć jest szczupłej budowy ciała. Kot jest bez przerwy w ruchu, czym szczególnie wnerwia Hugcia. Wczoraj dzieciak dwa razy przewrócił Meonika - Lizak się chce bawić, ganiać i przede wszystkim jeść. Dużo i szybko. Kupska wali większe niż H&M. On chyba dużo spala w czasie swojej ciągłej aktywności, czy ADHD :mrgreen: . Wczoraj wieczorem, kiedy znowu usnęłam, domagał się kolacji - gryzł mnie w stopy dotąd, dopóki nie obudziłam się (odganianie oczywiście nie przyniosło rezultatów),nie zwlokłam się i nie wrzuciłam Animondy do miski.
Dziś Lizak wylizał mi masło i serek Almette z kanapki :evil: . Poczekam, aż buras podrośnie, to zrobię sobie z niego mufkę albo kapcie na zimę :mrgreen: .
H&M w porzo :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 08, 2010 12:55 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Marcelibu pisze: Nie mogę go na razie doszczepić (pierwsze szczepienia zrobiła Dorcia44)

W takim razie byl szczepiony 2 razy już, bo u mnie był odrobaczony 3 razy i zaszczepiony przed wyjazdem do Warszawy.

Kocisko ważny 4,3 kg i wg weta jest już wielkości dorosłego kota i po wadze, zębach ocenia go na wiek 6-7 miesięcy.

Lizak urodził się dokładnie 15 września 2009 roku, więc trafnie oceniono, wkoncu za kilka dni mija 7 miesiecy ;)
Napewno choroba miała u niego wpływ na pozniejsze wypadanie ząbków. Moje już od dawien dawna maja to za soba ( Tosia juz w 4 msc.).

No i nie wygląda zupełnie na ta wage 8O Wydaje sie byc drobny, jak Tosia a Jędrek po fotkach wyglada jak olbrzym przy nim! Kiedy wagowo mój panicz ma 3,6 kg a jego opona jest zdecydowanie zaznaczona :lol: Taki duzy na oko sie wydaje a Lizak go widze bije na łeb ;)

Pozdrawiamy

Obrazek

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Czw kwi 08, 2010 13:00 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

bo Lizak to bardzo przystojny młodzieniec, co i przytulić się lubi i łapą przywalić :mrgreen:
Będą z niego cudne kapcioszki na zimę :ryk:

Koteczki na fotce są przepiękne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 08, 2010 19:53 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Tak czytam i mysle że trafily nam sie podobne adoptusie, za duzo tych podobienstw :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt kwi 09, 2010 10:11 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Widzę, że podobieństwo u rodzeństwa jest: bure futerko i rude wąsy. Mnie też Lizak wydaje się chudy i aż zdziwiłam się tą wagą (było nawet 4,35 kg). Ale on ciągle w biegu, może mu w masę mięśniową idzie :lol: .
Dziś idziemy przykleić tabletkę na dziąsła Lizakowe. Nadal są czerwone i spuchnięte. Ostatnio nałożenie żelu "dziąsłowego" z rumiankiem dla NIEMOWLĄT spowodowało: podskoki pionowe Lizaka na około pół metra, spienienie kota, tudzież straszne zaślinienie. Już chciałam lecieć do weta, tylko mnie Femka zatrzymała i powiedziała, że mu przejdzie. Przeszło. Ciekawe, jak będzie dzisiaj - podobno tabletka nie jest zbyt dobra.
Rano cudak był tak głodny, że wskoczył na lodówkę, gdzie nakładałam mu jedzenie (na stole już dawno nie mogę, bo ja próbuję wkładać żarcie, on jednocześnie już jeść i tak byśmy obydwoje kombinowali do końca świata, myślałam, że na lodówce da radę - ale nic z tego). Po czym prawie zleciał :twisted: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt kwi 09, 2010 10:18 Re: H&M+L -część 5. Lizak w DS.Na co mi to było??? :-)

Marcelibu, a węzły u Lizaka są niepowiększone ?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

[poprzednia][następna]