Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prosimy o zamknięcie wątku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 29, 2008 13:07

Przeczytałam na jednym z wątków, :twisted: że planujecie zabrać kociarstwo na zieloną szkołę. Sznycelka też?
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Wto kwi 29, 2008 13:30

Sznycelek około osiem lat swego żywota był wychodzący, to teraz sobie posiedzi w domku, żeby mu się przypadkiem nie przypomniało, że łażenie nie-wiadomo-za-czym jest fajne :wink: . A reszta pojedzie jak będzie grzeczna i jak pogoda dopisze :twisted: . Myślę, że będą to jednak kilkugodzinne wypady, bo noce są zimne i jakoś nie uśmiecha mi się marznięcie w drewnianej chatce :roll: . Poza tym nie mogę teraz dopuścić do przemrożenia niezwykle cennej doopki Frodixa :mrgreen:

Joasia
Ostatnio edytowano Wto kwi 29, 2008 13:58 przez JoasiaS, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto kwi 29, 2008 13:37

Jak to tak na sucho? Tekst bez zdjęcia??? Protest!!! :)
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto kwi 29, 2008 13:45

Nie mam fotki doopki Frodixa :oops: . Wybacz mi Kirke! :crying:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 29, 2008 14:00

JoasiaS pisze:Nie mam fotki doopki Frodixa :oops: . Wybacz mi Kirke! :crying:

Joasia

To dobrze o Tobie świadczy :twisted:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto kwi 29, 2008 14:08

cassidy pisze:
JoasiaS pisze:Nie mam fotki doopki Frodixa :oops: . Wybacz mi Kirke! :crying:

Joasia

To dobrze o Tobie świadczy :twisted:

ufff... :wink:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto kwi 29, 2008 16:33

JoasiaS pisze:A reszta pojedzie jak będzie grzeczna i jak pogoda dopisze :twisted: .

Joasia

No, a my czekamy na pełną dokumentację. I tu powinien być emotikon "proszącego pieska" a raczej kotka
ObrazekObrazek

olaxiss

Post » Wto kwi 29, 2008 17:31

JoasiaS pisze:
amyszka pisze:Fajowskie te Twoje opowieści -na wszystko masz foty 8O ,chyba masz aparat na głowie i jak mrugasz to robisz zdjęcia :ryk:

8)

Joasia

Pokazaa, że w okularach ma aparat :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro kwi 30, 2008 8:27

Wybaczam, ale oczekuje zdjęć zastępczych :D
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro kwi 30, 2008 8:31

Dziś dwie optymistyczne wieści:

1. Siurki Frodo, które se złapałam dziś tak dla sportu ( ;-) ) mają prześliczny, przepisowy słomkowy kolor (z trudem powstrzymałam się przed zrobieniem fotki dla Kirke :mrgreen: )

2. Tu z lenistwa posłużę się cytatami z wątku o kotach Rustie i Babci.

Wpis Rustie z ubiegłej soboty:
Rustie pisze:Dziś rano Łatka pojechała do nowego domu :) Małżeństwo, ok. 60 lat, mieli kota przez osiem lat, wymknął się między nogami na klatkę schodową, wyleciał na zewnątrz i przepadł jak kamien w wodę :( Odpowiedzialni, dom niewychodzący, tzreba było tylko uswiadomić im niebezpieczenstwo związane z uchylnymi oknami (nie mieli siatek, tylko uchylali okna przy poprzednim kocie) - dotarło :ok: Problem zrobił się tylko na poczatku ;) Łatka ma 6-8 lat, trochę ją odmłodziłyśmy na potrzeby adopcji :oops: Niby że trzy-, czteroletnia. A państwo ze względu na swój wiek szukali starszego kota :roll: Udało się odkręcić :ok: Kłamstwo ma krótkie nogi, jak to JoasiaS skomentowała ;)

Strasznie się cieszę, ona przez całe życie była bezdomna, przetrwała tylko dzięki dokarmianiu przez kolezankę Joasi. Była taka szczęśliwa, gdy przyjechała do nas - wiedziala że w końcu jest bezpieczna, spała z wywalonym brzuchem, cały czas mrucząc... Dziś jest pierwszy dzień jej nowego, długiego i szczęsliwego życia :D

Łatka ma tylko jedną wadę. Jest wybitnie niefotogeniczna :twisted:
Więc mam tylko kota z lotu ptaka ;)
Obrazek

Wpis Rustie z ubiegłej niedzieli:
Rustie pisze:Wieści od Łatki:
- na razie nic nie je ("nie, proszę pani, kot nie umrze z głodu przez jedną noc" :roll: :lol: )
- trochę się chowa, na wstepie podreptała do łazienki i tam grzecznie usiadła, biedactwo - u nas na poczatku byla w łazience, pewnie myslała że tak trzeba :(
- noc spedzila w łóżku, wtulając się w opiekunów, ugniatając łapkami powietrze i mrucząc :D No i się poryczałam :oops:

Dla takich chwil - warto...

Napiszę jeszcze raz to, co już wpisałam w tamtym wątku:
Kocham cię Rustie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 30, 2008 8:51

Też się spłakłam :D

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro kwi 30, 2008 9:07

JoasiaS pisze:Siurki Frodo, które se złapałam dziś tak dla sportu ( ;-) ) mają prześliczny, przepisowy słomkowy kolor (z trudem powstrzymałam się przed zrobieniem fotki dla Kirke :mrgreen: )

Prawda, jak widok pięknych, czystych siurków może uszczęśliwić? Też tak miałam :twisted: .

Łatka miała mnóstwo szczęścia, że trafiła na Ciebie i Rustie :D . Za to żeby jej było dobrze w nowym domu :ok: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro kwi 30, 2008 10:53

Joasiu, no to Łatkę mozesz wpisać do swojego katalogu Kotów Ocalonych :D
ObrazekObrazek

olaxiss

Post » Śro kwi 30, 2008 11:50

olaxiss pisze:Joasiu, no to Łatkę mozesz wpisać do swojego katalogu Kotów Ocalonych :D

Nie omieszkam tego zrobić :D

Monostra pisze:Prawda, jak widok pięknych, czystych siurków może uszczęśliwić? Też tak miałam :twisted:

Oj, prawda! Ja, taka uskrzydlona tym widokiem, skontaktowałam się rano z wetem, pytając czy w związku z tym nie moglibyśmy Frodziaszkowi podarować kroplówek w tym tygodniu, ale wet kategorycznie nakazał mi je kontynuować :roll: . Trudno, znów serce będzie mnie boleć na widok mojego słodziaka kłutego w karczek, ale mus to mus :? . Kropka znowu będzie miała łapy pełne roboty, żeby dokładnie umyć Frodziaka z zapachu lecznicy :lol:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro kwi 30, 2008 15:11

Żegnamy się do przyszłego tygodnia. Uciekamy na krótki urlop :) . Mam nadzieję, że pogoda dopisze. Chciałabym, żeby Milka i Kropka mogły choć na kilka godzin wyjechać w teren i pobuszować w trawie na słoneczku, tak jak w ubiegłoroczne ciepłe dni:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wszystkim, którzy zasłużyli na długi weekend życzymy udanego wypoczynku :D

Joasia

ps) Olu jak wrócę, wytłumaczę ci dlaczego w tamtym roku na działce było tak dużo zboża, bo na pewno zwrócisz na to uwagę ;-)
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]