Moderator: Estraven
cassidy pisze:JoasiaS pisze:Nie mam fotki doopki Frodixa. Wybacz mi Kirke!
![]()
Joasia
To dobrze o Tobie świadczy
JoasiaS pisze:A reszta pojedzie jak będzie grzeczna i jak pogoda dopisze.
Joasia
JoasiaS pisze:amyszka pisze:Fajowskie te Twoje opowieści -na wszystko masz foty,chyba masz aparat na głowie i jak mrugasz to robisz zdjęcia
![]()
![]()
Joasia
Rustie pisze:Dziś rano Łatka pojechała do nowego domuMałżeństwo, ok. 60 lat, mieli kota przez osiem lat, wymknął się między nogami na klatkę schodową, wyleciał na zewnątrz i przepadł jak kamien w wodę
Odpowiedzialni, dom niewychodzący, tzreba było tylko uswiadomić im niebezpieczenstwo związane z uchylnymi oknami (nie mieli siatek, tylko uchylali okna przy poprzednim kocie) - dotarło
Problem zrobił się tylko na poczatku
Łatka ma 6-8 lat, trochę ją odmłodziłyśmy na potrzeby adopcji
Niby że trzy-, czteroletnia. A państwo ze względu na swój wiek szukali starszego kota
Udało się odkręcić
Kłamstwo ma krótkie nogi, jak to JoasiaS skomentowała
Strasznie się cieszę, ona przez całe życie była bezdomna, przetrwała tylko dzięki dokarmianiu przez kolezankę Joasi. Była taka szczęśliwa, gdy przyjechała do nas - wiedziala że w końcu jest bezpieczna, spała z wywalonym brzuchem, cały czas mrucząc... Dziś jest pierwszy dzień jej nowego, długiego i szczęsliwego życia
Łatka ma tylko jedną wadę. Jest wybitnie niefotogeniczna![]()
Więc mam tylko kota z lotu ptaka
Rustie pisze:Wieści od Łatki:
- na razie nic nie je ("nie, proszę pani, kot nie umrze z głodu przez jedną noc"![]()
)
- trochę się chowa, na wstepie podreptała do łazienki i tam grzecznie usiadła, biedactwo - u nas na poczatku byla w łazience, pewnie myslała że tak trzeba
- noc spedzila w łóżku, wtulając się w opiekunów, ugniatając łapkami powietrze i mruczącNo i się poryczałam
![]()
Dla takich chwil - warto...
JoasiaS pisze:Siurki Frodo, które se złapałam dziś tak dla sportu () mają prześliczny, przepisowy słomkowy kolor (z trudem powstrzymałam się przed zrobieniem fotki dla Kirke
)
olaxiss pisze:Joasiu, no to Łatkę mozesz wpisać do swojego katalogu Kotów Ocalonych
Monostra pisze:Prawda, jak widok pięknych, czystych siurków może uszczęśliwić? Też tak miałam![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 469 gości