Re: DT u Bastet

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2021 8:45 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kasiu, mi brakuje słów...
Obyście Wszyscy dali radę, maluchy, Bastusia, Tosia, Koty Mamy i Ty...
Pomogę jak mogę :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw maja 06, 2021 9:19 Re: Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kasiu, dorzuciliśmy grosik od siebie i rozesłałam po znajomych. Jesteście wszyscy bardzo dzielni :1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw maja 06, 2021 10:12 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kciuki wielkie :ok:
Faktycznie nie ciekawie się porobiło ale dobrze ,że szybka reakcja była.

U takich maluszków wenflony szybko zatykają się. Są cieniusie i często długie, za długie, do malunich łapek. Więc ulegają zniekształceniu. Bywa ,że i jeden raz trudno przez niego w całości podać leki.
Uważam ,że macie pp z lecznicy. Choć to teraz nie istotne. Chodzi się z maluszkami do weta bo ratuje się ich życie. A przy okazji sprzedaje się im inne świństwo. Nawet "winnego" wetki nie muszą znać bo początki są "normalne" jak zwykła wirusówka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 06, 2021 10:23 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 06, 2021 15:16 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kciuki ogromne :ok: takie maleństwa i juz tyle kujów. Zrzutka udostępniona ( dostałam info, ze jest jakiś problem z wpłata, mam nadzieję że chwilowy, bo sporo będzie kosztować leczenie)
Edit : dziś się udało i wpłata poszła.
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2021 9:53 przez SabaS, łącznie edytowano 1 raz

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw maja 06, 2021 18:58 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Szczęście w nieszczęściu że maluszki są u osoby która już wie jak to świństwo się leczy.
Kciuki wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i OLABOGA!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 07, 2021 10:53 Re: Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kochane, bardzo dziękuję za kciuki. Bardzo dziękuję za każde wsparcie nas. Aktualnie jestem tak zmęczona, że znów skopiuję tylko z fb. Wybaczcie:

Wczoraj pisałam:
Dziś leczenia ciąg dalszy. Wybaczcie, że dopiero teraz piszę. Opieka nad chorutkami, praca, karmienie małych i martwienie się, czy zjedzą i czy Szarlocia zje (obecnie ładnie je) i sprzątanie małym zajmują cały mój czas i dopiero usiadłam. A nie, w zasadzie to jeszcze nie usiadłam. Muszę iść do paczkomatu odebrać Fosprenil i Gamavit, bo niedawno przyszły.
Dziś też była u nas dr Jola i tym razem pobrała krew wszystkim kociakom do kontrolnej morfologii. Wielka sprawa. Upocone byłyśmy potem, jakbyśmy conajmniej cały dzień przez pustynię w upale szły... Potem kociątka dostały swój zestaw leków i obowiązkowo surowicę. Trzecią, ostatnią dawkę. Razem poszło piętnaście fiolek przez 3 dni. I zdaje się, że kociątka dzięki temu się nie poddają. Jak napisała dziś Pani doktor, oglądając wyniki krwi: "Wszystkie dzielnie walczą z infekcją. We
krwi jest dużo młodych leukocytów, co widać na wykresach."

Bardzo wszystkim dziękuję i każdemu z osobna za wspieranie nas, zarówno grosikiem jak i psychicznie. Dzięki też Kochani za każde udostępnienie zbiórki i za to, że nie muszę się martwić, jak zapłacę faktury.
Dzisiejsza wizyta Pani dr i badania krwi: 280 zł. (Potem uzupełnię na zrzutce). Jutro kontynuacja naszych zmagań.

Obrazek

Dziś:
Dr Jola była u nas rano. Zaszczepiła Tosię, Gacka i Ramzika - Gacek i Ramzik to koty mojej Mamy. Cała trójka oczywiście była wcześniej szczepiona kilka razy, ale akurat teraz przydałoby się szczepienie powtórzyć. Wszystkie dostały dodatkowo fosprenil (działa przeciwwirusowo i wzmacnia efekt szczepionki). Bastusia też dostała fosprenil i do czasu kolejnego szczepienia za ok. 2 tygodnie będzie go dostawać. Nie mogła być zaszczepiona dziś (po raz trzeci w sumie), bo dostała wczoraj prewencyjnie surowicę i ma gotowe przeciwciała na ok. 14 dni.

Co do Maluchów: mają się nieźle. Jedzą. Kupki zrobiły się bardziej stałe. Bateria leków rano zapodana. Słuchajcie, dzięki surowicy i szybkiej reakcji naprawdę jest duża szansa, że wszystkie z tego wyjdą!
Niestety panleukopenia oznacza też duże straty rzeczowe, ale to oczywiście najmniej istotne. Ale używane przez kociaki kojce, przytulanki, kocyki, kuwety, łopatki, zabawki, butelki, smoczki, transporter, talerzyki będą do wyrzucenia ☹️. Już teraz wymieniłam im kocyki i kuwety, by zmniejszyć ilość wirusa w otoczeniu. Byłam w pepco i kupiłam po przecenie najtańsze polarowe koce i poduszeczki dla niemowląt, by kotusie w chorobie miały mięciutko i miło. Mamy Owcy niestety nie da się ocalić ☹️ (jednej, bo mam jeszcze drugą, schomikowaną w Jeleniej Górze).

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt maja 07, 2021 11:07 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Kasiu nie da się nic uratować. Nie można tego odkażać, ozonowac. Tak robią fundacje, schroniska.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 07, 2021 11:15 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Gosiagosia pisze:Kasiu nie da się nic uratować. Nie można tego odkażać, ozonowac. Tak robią fundacje, schroniska.

Odpisałam Gosieńko. Materiałowych, porowatych rzeczy nie da się uratować. Gładkie śliskie powierzchnie tak. Ale do tych powierzchni nie zaliczają się kuwety czy miski - te, które mają największy kontakt ze śliną i odchodami. Jopop pisze w poradniku że te rzeczy trzeba bezwzględnie wyrzucić, wymienić...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 07, 2021 11:15 Re: Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 07, 2021 11:23 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Ja bym nie mogła być DT
Jak widze te biedusie to aż mi sie ryczeć chce. To psychicznie nie dla mnie.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt maja 07, 2021 11:24 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Masz rację trzeba chuchac na zimno. Lepiej wyrzucić i mieć spokojne sumienie.
A zdjęcia przesłodkie.
Mocno trzymam za Was kciuki.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 07, 2021 11:29 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

MonikaMroz pisze:Ja bym nie mogła być DT
Jak widze te biedusie to aż mi sie ryczeć chce. To psychicznie nie dla mnie.

Rozumiem... Ale myślę, że gdyby nie trafiły te małe do mnie, to by nie przeżyły... Więc w sumie cieszę się, że mam je u siebie i mogłam je uratować..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt maja 07, 2021 11:29 Re: DT u Bastet ♥ ♥ ♥ pp

Gosiagosia pisze:Masz rację trzeba chuchac na zimno. Lepiej wyrzucić i mieć spokojne sumienie.
A zdjęcia przesłodkie.
Mocno trzymam za Was kciuki.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]