Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 30, 2014 18:39 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Cudowna relacja taty i synusia :201461 :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw sie 07, 2014 8:33 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Mam Radzia wyniki - są dobre, jedynie mamy z wetką zagwozdkę co do kreatyniny. Bo jest wysoka - nie jakoś powalająco, ale jednak wyraźnie ponad normę (2,6 przy normie do 1,8)
Wetka od razu odruchowo rzuciła hasło "nerki", ale po chwili "niekoniecznie, wysoka kreatynina moze być od znacznego ubytku masy mięśniowej". Czyli ta kreatynina może być skutkiem, a nie przyczyną. Nadal nic jednak nie tłumaczy tak wyraźnego schudnięcia Radka ...

Za miesiac powtórka biochemii i jeśli nic się nie zmieni, USG jamy brzusznej i RTG z kontrastem.

Wściekły nadal zachowuje sie normalnie - bryka, barankuje, bawi sie no i je jak smok. Naprawdę dużo je ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sie 07, 2014 19:33 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radek nie strasz nas chłopie i przestań tracić wagę :201461

Oby to nie były nerki, może to jakieś pasożyty? :roll:

Trzymamy za zdrówko naszego oskarowego idola :ok: :ok: :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt sie 22, 2014 12:46 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Idzie jesień, obce koty trzymają sie coraz blizej misek i coraz łatwiej je zauważyć.
Poza Kotkiem-Znikotkiem, znów widuję Obcego (czarny z białą plamą ma podgardlu - bywał na wiosnę), u pani, gdzie karmię Silvę bywa (czeka bliziutko!) Chudy-Chudszy. Strasznie jest zmizerowany :( Futerko wyblaknięte i przerzedzone, chudzina ... a do tego parę dni temu Radek dorwał go u mnie przed altaną i tak go okładał leżącego :evil: Zrobił swoje i przyszedł zadowolony na kolację :evil:
W ruderze czekał tez ostatnio pręgusek, klasycznie pręgowany - czyli taki jak Maru i Maku.

Muszę pomyśleć o rozstawieniu znów klatki w altanie, na wszelki wypadek - i na wypadek zimy, zeby móc odizolować Chudego od Radka w nocy, jak chłopak zacznie nocować w altanie.

Chudy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Silva
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 22, 2014 14:21 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Biedny Chudy :(
Silva jak zawsze piękna :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt sie 22, 2014 22:19 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Och, ten Radecki koci bokser :roll:
Silva faktycznie piękna i Chudy też :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob wrz 13, 2014 15:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Życie sobie płynęło spokojnie, ale oczywiście nie mogło być tak bez końca - dzisiaj jechałam z Chudym na sygnale do weta ... Miał śrut wbity w policzek :(
Na szczęście tak jak w przypadku Silvy, śrut był wbity płytko, zatrzymał się na kości. Końcówka wystawała, wiec można było wyciągnąć bez krojenia kota.
Pod nim już zaczęła zbierać się ropa ...

Chyba jednak wrócę do pomysłu szukania domu dla Chudego ...
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 13, 2014 15:57 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

U wszystkich świrusy zaczynają działać? U mnie też, u Kinni, u Ciebie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob wrz 13, 2014 16:23 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

To na pewno ten sam człowiek, który postrzelił Silvę. One chodzą w tym samym kierunku. Na 99% nikt z działek, to pewnie ktoś z osiedla domków ... Nie wiem, czy jest sens zgłaszac na policję ze wskazaniem tak duzego obszaru :(
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 13, 2014 16:42 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Policja jest bezradna, nieporadna i jej się nie chce. W większości przypadków - tak mi się zdaje. Ale koniecznie trzeba zgłosić, niech będzie zapis.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob wrz 13, 2014 17:04 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Już raz zgłaszałam, ale nie na "moim gruncie". Wtedy podałam dokładny kierunek, z którego strzelano - wiem, że przesłuchali kilkanaście osób i znaleźli delikwenta. Kierownika miejscowego Domu Kultury :roll:
W każdym razie przesłuchania na tyle wystraszyły strzelców, że od paru lat tam jest spokój.
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 13, 2014 18:07 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jaki tam z niego "człowiek".
Pomyleniec. Pomyleniec, który nie pozwolił kotu pomruczeć na dobranoc i dzień dobry, owinąć przegubu ręki ogonkiem ani polizać w nos szorstkim języczkiem.
Żal mi kaleczonych i zabijanych kotów.
Żal mi i jego - strzelając (dla zabawy - bo przecież nie chce ich zjeść) do tych pięknych, energetycznych, przyjaznych stworzeń zagubił swoje człowieczeństwo.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob wrz 13, 2014 21:45 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

... kultury, piszesz... Ratunku.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob wrz 13, 2014 23:59 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva - przepiękna kocia. Prawdziwa Dama, aż dziwne że jeszcze nie ma domu... Może dlatego, że ma za duże futro? :wink:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izo, masz tam u siebie prawdziwe zagłębie "makowców", to chyba jedna rodzina?
Protoplasta rodu (jak sądzę) Marutek ma się doskonale - polubił dom i Kamratów, ugania się z Albertem po mieszkaniu i czasem zarabia klapsa od Odika (bo Odik nie lubi jak ktoś mu robi wiater koło uszu).
Poza tym nie odkleja się ode mnie. Mam go wszędzie. W łóżku, wannie, toalecie, na stole - właśnie ukradł mi przed chwilą plasterek szynki i przylazł po następny.
Cudo kot. To on potrafi opleść rękę ogonem. Taki sztukmistrz jest. :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie wrz 14, 2014 13:23 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Właśnie Izo, Silva szuka jeszcze domu? Czy jednak zostaje na działkach?
A piękna to ona jest :) Myślałam o niej zanim zakochałam się w Makowym :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

[poprzednia][następna]