Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 21:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Szczęście w nieszczęściu , że trafił na Twoje zwierzaki . Moje psy by go pogoniły , bo obcy kot . Dlatego muszę na spacerkach pilnować . Obce to nie ich i trzeba pogonić . Ku ich nie zadowoleniu nie pozwalam . Ale wiem , że dwa psy , nawet takich małych rozmiarków mogły by go pogryżć . Zwłaszcza moja suka jest zapalczywa . :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 08, 2013 21:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Widzisz, nasz jamniś jest chowany z kotami, uważa ich za przyjaciół, nie ma w sobie "chęci" ganiania cudzych kotów, dla niego kot jest kimś, z kim można się bawić...
Nie wiem, trochę żle, że nie rozróżnia swoich od cudzych...Może z tego wyrośnie, oby...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro maja 08, 2013 21:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzięki temu nie zrobi krzywdy . Moja sunia miała 8-9 lat , kiedy przynieśliśmy kota . Kajtek trochę mniej 5-6 . Pewnie dlatego nie pozbyły sie starych nawyków . Jamniś dorośnie i będzie jeszcze mądrzejszy . :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Post » Śro maja 08, 2013 21:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja wierzę w Żuczusia, że będzie mądrzejszy, ale kotów w celu zastraszania to on chyba ganiać nie będzie :mrgreen:
Marzy mi się, żeby już żaden obcy kot nie właził do naszego ogrodu:)
ŻADEN:)
No chyba, że jakiś potrzebujący :wink:

I z tymi marzeniami idziemy spać:)
Dobrej nocki Wszystkim :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 22:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Spokojnych snów :1luvu:

barbarados

Post » Śro maja 08, 2013 22:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dobranoc i buziaczki w biedny jamnisiowy pysiolek!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 09, 2013 7:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Pobuuuuudka :kotek:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 09, 2013 7:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzięki Dorciu :wink: :ok:
Ano rano wstałam, bo musiałam :mrgreen:

Zwierzory po śniadaniu, Bury znowu przylazł pod drzwi i śpiewa :evil:

Żuczka trzymam w domciu :cry:
Jakoś nie mam ochoty wyjść i polać kocia wodą...jednak mi go żal...sama nie wiem co mam zrobić, a krzyki i straszenie, że "jak cię złapię to nie wiem co ci zrobię" nie działają :ryk: więc usiadłam i narzekam :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 09, 2013 8:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witamy słonecznie :1luvu: :piwa:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw maja 09, 2013 9:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mój Shercio to by Burasa zjadł. Dosłownie. Nawet podrapany nos go nie rusza.

Jak samopoczucie mojego Jamnisiątka? :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw maja 09, 2013 10:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuziu!
Jak się dzisiaj czuje Żuczek? :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 09, 2013 10:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczuś dzisiaj ma dobry humorek:)
Po śniadanku dostał swoją ulubioną kość i cały czas przebywa na tarasie :mrgreen:
Ma chłopak zajęcie, takie kosteczki to on kocha :D a koty są przy nim, jakoś żadne nie ma ochoty iść pobiegać po ogrodzie :mrgreen:

W radio zapowiadali jakieś burze, nawałnice i grad w naszej okolicy...
Nie lubię burzy, a teraz jeszcze sama w chałupie......już się boję, latam co chwila na taras i patrzę z której strony się zachmurzy...
Oby mój "pan i władca" czyli małż (nie mylić z jamnisiem) :mrgreen: przybył do domu zanim to COŚ przybędzie przed nim....
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 09, 2013 17:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam :1luvu: I trzymam za ładną pogodę i brak burz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Post » Czw maja 09, 2013 18:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak mi żal Żuczka, biedny piesek taka straszna rzecz go spotkała :(
Buras wredny ale to tylko kot, nie jego wina, że ma taką panią która go wypuszcza i nie wykastrowała :evil:
Jednak tak nie może być żeby domownicy dostawali bęcki :evil: :evil: :evil:

Hmmm Jesteś w stanie Zuziu jakoś ogrodzić posesje domu co by buras nie dał rady do Was wtargnąć ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 09, 2013 20:00 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

barbarados pisze:Witam :1luvu: I trzymam za ładną pogodę i brak burz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Witaj Basiu, dzięki z kciuki, niestety była burza, był i grad...
Na szczęście był drobny i nie narobił żadnych szkód, w przeciwieństwie do roku 2011-tego
wtedy grad wielkości kurzych jaj, uszkodził tynk u nas i u córki, potłukł rynny, podziurawił dach altanki, uszkodził dachy, obstukał nam samochody, "powybijał" roślinki...na szczęście nie powybijał nam szyb :mrgreen:

Miraclle pisze:Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak mi żal Żuczka, biedny piesek taka straszna rzecz go spotkała :(
Buras wredny ale to tylko kot, nie jego wina, że ma taką panią która go wypuszcza i nie wykastrowała :evil:
Jednak tak nie może być żeby domownicy dostawali bęcki :evil: :evil: :evil:

Hmmm Jesteś w stanie Zuziu jakoś ogrodzić posesje domu co by buras nie dał rady do Was wtargnąć ?

Basiu, mamy starannie ogrodzoną, mamy wysoką podmurówkę i wysoką siatkę przy której raczej ciasno rosną wysokie iglaki, tam gdzie nie ma iglaków mamy dodatkowo dopięte na dług.ok.30 m i na wys.1.80 drewniane panele....naszej strony zwierzaki nie mają możliwości wyjść na zewnątrz, nie potrafią łazić po wysokich siatkach...a ponadto pewnie nie wiedzą, ze można skakać po płotach :mrgreen:
Dodatkowo, przy furtkach i przy bramie wjazdowej jest rozciągnięta drobna siatka, która założyliśmy, gdy była z nami Muszka, żeby nam nie uciekła...
Ale kot przychodzi od strony sąsiada, który ma pod płotem jakieś deski i inne rupiecie, więc z tamtej strony wskoczyć do nas to dla Burasia żadna filozofia :mrgreen:
Gorzej z ucieczką...wtedy chowa się "w swojej kryjówce" pod naszą altaną :mrgreen: ...czasem tam nocuje...
Podobnie jest gdy ktoś z naszych wyjeżdża przez bramę, wtedy też potrafi wskoczyć, nawet się bardzo śpieszy, żeby zdążyc, bo wie, że nikt nie będzie nagle wyskakiwał z samochodu, żeby go wygonić...dla niego nie ma rzeczy niemożliwych i za to go podziwiam, ale...tak naprawdę to mam go już dosyć.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]