Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 22:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Hmmm... ja od zawsze byłam niezdecydowana. Tyle tu kuszących opcji, że nie wiem już kim jestem :(
Leonku, witamy! Twoja bezzębna paszcza jest cudowna :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto sie 14, 2012 22:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Leoś też od rana był senny...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Był dziś u weta.Jechał dumnie na kolanch taty , czyli Małża.Pan kotka pocieszał ,a kotek skrzeczał...
Bo wiecie, on ma klaustrofobię.Serio!
Wzięliśmy posiew z noska, dostaliśmy masę rad jak kochać Leonka i kupiliśmy mu Effa-Olie...
Ogólnie wywołał zachwyt w lecznicy.
Leoś z godmnoscią się zachował, tylko mnie obsmarkał.
A w domu nie smarcze prawie, tylko troszeczkę na noseczku.
Będą dwa posiewy, mój i Kasi w następnym tygodniu i zobaczymy.
Pan Małż w drodze powrotnej pytał czy Leoś zostanie w Kotkinsowie do przyszłego roku... :mrgreen:
Wetrynarz uświadomił nam ,że wzięcie Leonka wiąże się z zakończeniem na zawsze tymczasownia kotów.Tego kotka NIGDY nie zaszczepimy.
No i nie może sie stresować...ot, musi zostać Kotkinsem poprostu.
I wiecie, oni się jakoś fajnie dogadują z Fioną.
Fio mu pozwala na spanie w łóżku, tuż u swoich pieknych stópek...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sie 15, 2012 8:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

dlaczego go nigdy nie zaszczepicie?
może da się gluta wywalić, a jakby co służę wiedzą z rhinoskopii Bigusia - też obecnie zagluconego, może to coś pomoże

propozycja honorowego persośtam? bardzo mi miło, tym bardziej że moje nie z pseudo :D (choc niehodowlane :lol: )
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sie 15, 2012 9:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Dalia-HONOROWY PERSES to jak prezes...No wiesz, persy tu są licznie reprezentowane a i Ty się możesz poszczycić posiadaniem... :mrgreen:

Pogadałam o gluceniu.To jest najczęściej uszkodzenie w górnych drogach oddechowych.Owszem, jeśli kot ma doskonałe warunki, suplementy i w ogóle koci raj na ziemi- da się ograniczyć to zjawisko.Ale nie do końca.
Amelka ma tak- nie gluci ,ale oddech zawsze słychać.
Myślę o konsultacji na Polance jeszcze.
Akademicka mnie zawiodła na całej linii,tam nie.
Glucenia takiego jak u Leosia raczej się nie wyleczy do końca.
A życzyłabym sobie...oj,życzyła...

Dooobra...

Z tablicy ogłoszeń u Kotkinsów:

Kto mje shował myszkem???Bjała była??
Amka

Wylizuję bródki po jedzeniu, mogem pod ogonem
Melon

Amelia gooopia jedna.
Myszkem sama włoszyłaś se pode kanapem.
Fiona

UWAGA!!!
Kto widzieł jakie puszki Durze przywjezły zez sklepuff?
Bo siem spuźnijałem, obglondalem se drapaka.
I teras nje wjem co bede jad!
Leoś

Jak mje ktury wjdzie na uszko zbijem łapom!!!
Fio

Jutro bendem gszebał w śmjetniku.Som chentne???
Mel

Oddam w dobre rence fszysko zez mojej miski-
Felek

JEZDEM ZAINTERESOWANY !!!
Leon

Poczebuje żeby mje ktoś zepsował wew oknje siatkem.
Bo muszem złapać latacza!
Amka

Jak mje ktury wejdzie na mojom poduszkem zbijem łapom
Fjonia

Som chentene na ganajnie po mjeszkanju dziatkuff?
polecam, siem dziatki nje zorjentujom a se polatamy!
Pszewidujem zbicie wazona albo i lampy.
Dziatki to lubjom ,siem ucjeszom!
Felek

SIEM PISZEM!!
Amka

Czyszczem kuwety pyszczwo
Nieotplatnie!
Melek

Ktury mje wyjad mokre zez miski?!
Moje było!!!
Jezdem obuszony!!!
Leoś

Ojej siem nje gnjewaj.
Se stała te miska i ja myślałem ,że to niepoczebne żadmnemu jedzenie.
Wyjadłem żeby siem nie zmarnowiło.
Sorki!
Mel

Kto widzjeł piłeczkem zez dzfokjem?
Siem mje zgubjała!
Amka.

Łapy kotom wylizuje.
Mogem wjencej.
Mel

Amelja gooopia piłkem widzjełam pod kanapom.
Sama wrzucjełaś.
Fjo

Mogem pszynjeś zez ogroda coś śmjerdzoncego.
Jak znajdem.
Sam zajenteresowane?
Mel

Kto mje wyliże ?
Mam za dużo futra.
A mje siem nje chce.
Felek

Siem umuwim.
Zrobjem.
Mel

I tak dalej, i tak dalej...

kotkins

Post » Śro sie 15, 2012 9:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Tablica ogłoszeń mistrzostwo świata....:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sie 15, 2012 9:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Było jeszcze takie :
Kupy wyjem z kuwety
Maja

Nie zamieściłam, są tu brzydliwi...

kotkins

Post » Śro sie 15, 2012 11:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Po przeczytaniu ogłoszeń umiem już się określić: jestem amelkistką- zaciętą! :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro sie 15, 2012 12:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

:ok:
Obrazek

LechuMan

Od: Nie paź 16, 2011 11:47

Post » Śro sie 15, 2012 13:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Tak , i Moje Drogie (Lechu-Manie jesteś człowiekiem,ale czy kobjetom??) -w nowej ramówce tego wątku znajdzie się napewno całkiem nowy...hmm...program: "GOTOWANIE Z LEONEM".
Po nim zaraz "JEDZENIE Z LEONEM I MELONEM"
Frakcje się nam w domu podzieliły: grupa trzymająca władzę (za ogon) to Amka i Fio.Trzymają ale resztkami sił.Jeszcze się na opozycję prycha, jeszcze sie biegnie co prędzej coby zająć strategiczną poduszkę (tę różową) na kanapie.Ale już nie tak ochoczo jak dwa dni temu.
Druga, również dwosobowa grupa to grupa trzymająca lodówkę.
Ta woli wyżerkę od :władzy, snu, spokoju, szczęścia, miłości...żarcie ponad wszystko!!!
Lodowka is the best!!!!!

A biorąc pod uwagę,że podczas porannego leniuchowania w naszym łóżku Leoś przyszedł, wepchnął się pomiędzy mnie a Fio (spała głęboko i nie zauważyła...), następnie polizał nogę-trochę swoją a trochę fionińską, a potem zapadł w sprawiedliwy sen- to mamy najkrotsze dokocenie w historii Kotkinsów!
Na koniec przyszła Amelia, się położyła po drugiej stronie Dużego i spali.
Przebudzona Fiona popaczyła na śpiącego już Leo, sapnęła, polizała swoją nogę (i trochę leonową, bo akurat jej przylegała) po czym stwierdziła ,że :"mjeeee..." i zasnęła.
Z wrażenia oraz konieczności pozostałam w bezruchu tak długo,że aż obejrzałam w TV zmianę wart przy grobie nieznanego zołnierza...

Nadmienię,że Leoś lubi żółteczko jajka, czego nie tyka nawet lakomczuch Mel.
I -co mnie nieco niepokoi- próbuje wyżerać z boku z melońskiej miski podczas karmienia jamniczego worka bez dna.A to już jest niebezpieczne.
A!I nie daje się Melonowi podrzucać- jamnik został osyczany podczas próby podrzutu.Poszedl jak niepyszny,z ogonem podkulonym.Melońska odwaga jest znana na tym forum dosyć ...

Leoś na razie zajmuje tę "gorszą", beżową poduszkę,ale widać ,ze ma chłopak plany.

I lubi tez brzoskwinie, spadł mi kawałak na podłogę podczas pieczenia paya...zjadł ze smakiem... :mrgreen:

kotkins

Post » Śro sie 15, 2012 16:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Podczytuje :)

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 15, 2012 17:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Kotkinsie... mogłabyś zdradzić co najlepiej użyć do ogłupienia kota w samochodzie? Pytam się ciebie, bo Leosiowi coś podawaliście... a ja w przyszłym tygodniu będę musiała przewieźć antysamochodową Nekulę do domu [tak, w końcu się przeprowadzam na stałe :mrgreen: ].

Czeka mnie 3-4 godzinna podróż wyładowanym samochodem z [tradycyjnie] wynudzonym i żądnym rozrywki dzieckiem, wiercącym się psem... jak do tego mi dojdzie miauczący w 2-minutowych odstępach kot i potwory zginą marnie!

A, mam do ciebie jeszcze 1 pytanie :oops: . Czy wiesz czemu kotu może oczko lekko podropiewać, mimo że nie ma żadnych zaczerwień ani nic? Bo akurat jeśli o oczy chodzi to ufam ci bardziej niż własnemy wetowi :oops: .

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Śro sie 15, 2012 18:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

Ujawnię się.

Podczytuję. :D
Wątek Karmy
Obrazek
Obrazek
Pysia [*] - 1.10.2012

erraticmuse

Od: Wto sty 17, 2012 19:34

Post » Śro sie 15, 2012 20:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

bonsai88 pisze:Kotkinsie... mogłabyś zdradzić co najlepiej użyć do ogłupienia kota w samochodzie? Pytam się ciebie, bo Leosiowi coś podawaliście... a ja w przyszłym tygodniu będę musiała przewieźć antysamochodową Nekulę do domu [tak, w końcu się przeprowadzam na stałe :mrgreen: ].

Czeka mnie 3-4 godzinna podróż wyładowanym samochodem z [tradycyjnie] wynudzonym i żądnym rozrywki dzieckiem, wiercącym się psem... jak do tego mi dojdzie miauczący w 2-minutowych odstępach kot i potwory zginą marnie!

A, mam do ciebie jeszcze 1 pytanie :oops: . Czy wiesz czemu kotu może oczko lekko podropiewać, mimo że nie ma żadnych zaczerwień ani nic? Bo akurat jeśli o oczy chodzi to ufam ci bardziej niż własnemy wetowi :oops: .

Leoś dostał Stresnal,ale nie jestem zadowolona.Do wczoraj się slinił, strasznie.Drapie się.Dziś mu podalam leki antyhistaminowe i jest znacznie lepiej.Chyba się uczulił.
Wczoraj wzięłam go do weta w kocyku i szelkach...

Ja bym dała KalmAida- zwiększa spokój i działa ataraktycznie (przeciwlękowo).Jest bezpieczny.

Co do oka napisz na pw jak to wygląda to Ci powiem co można bez recepty.

Edit: I witamy podczytywaczy!
Pisanie tu też jest mile widziane...

kotkins

Post » Czw sie 16, 2012 8:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

kotkins pisze:

A teraz coś dla ....amelkistów!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A kto tu niby ta biała nędza, CO??????????? Że niby ja, Amelia?????!!!!!!!!
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw sie 16, 2012 8:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -Leon, kot z pseudo

My nazywamy to zdjęcie "mały budda" :mrgreen:

Amka jest niesamowicie owłosiona.Im bardziej ją czeszę ,tym bardziej porasta.
I ma coraz śliczniejsze futerko- jedwabiste, gładkie.Dorównała Fio...
No i po tygodniach siczkowania do kuwetki-mamy rano siczki POD kuwetą.
Zgadnijcie czyje...
Trudno, jak TO się zdarza raz na miesiąc- posprzątamy i już.

Kochana z niej kocia.
Tylko Leon zajął jej poduszeczkę w korytarzu i chodzi spać na poduszeczkę (tę różową , która kradł Melon) pod łóżko.Nauczyła się ją udeptywać i przez pół godziny slychać tupanie i sapanie- pracowicie udeptuje, potem się kładzie.Musimy ją kiedyś obzdjęciować na tej podusi- wiecie- biała ślicznotkka na różowej podusi:)
Biała Nędza???A kto to był???Tej osoby już nie ma...
Jest Obłoczek, śliczna Ameczka ...i jej siczki pod kuwetką...

Ech, jak patrzę na moje dziewczyny i na Leosia to mi smutno.Kiedy on poszczyci się TAKIM futrem?

kotkins

[poprzednia][następna]