Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MonikaMroz pisze:Ja Mili daję polędwiczki drobiowe czasem parzone, czasem gotowane. A te skrzydełka to jak mam dawać bo nie za bardzo zrozumiałam. Mięsko mam ze środka wybrać a końcówki skrzydełek całe? Te kości też tak w całości???
juana pisze:U mnie najgorsze, że młody gotowanego mięsa nie chce jeść. Surowe i owszem , a w międzyczasie suche - a osad już ma na zębach
MonikaMroz pisze:Ja Mili daję polędwiczki drobiowe czasem parzone, czasem gotowane. A te skrzydełka to jak mam dawać bo nie za bardzo zrozumiałam. Mięsko mam ze środka wybrać a końcówki skrzydełek całe? Te kości też tak w całości???
taizu pisze:
O skrzydelka pytałam weta i powiedział, że w naturze koty jedzą ptaszki w całości i żeby pozwalać. Oczywiście, wetom ufam z umiarem, ale wydaje mi się, że takie drobniejsze kości są bezpieczniejsze niż kości dlugie, które mają tendencje do rozszczepiania się na ostre kawalki podczas gryzienia...
taizu pisze:MonikaMroz pisze:Ja Mili daję polędwiczki drobiowe czasem parzone, czasem gotowane. A te skrzydełka to jak mam dawać bo nie za bardzo zrozumiałam. Mięsko mam ze środka wybrać a końcówki skrzydełek całe? Te kości też tak w całości???
Ja moim gotuję skrzydełka i czubki (ostatni z 3 czlonów) daję w całości. Drugi, srodkowy czlon - to zalezy, jak są małe, to także daję w calości, a jak wieksze - to obieram i kości wyrzucam, a miesko, skórę i chrząstki - daję kotom. Z trzeciego członu obieram, kości wyrzucam, a całą resztę daję kotom
kamari pisze:MonikaMroz pisze:Ja Mili daję polędwiczki drobiowe czasem parzone, czasem gotowane. A te skrzydełka to jak mam dawać bo nie za bardzo zrozumiałam. Mięsko mam ze środka wybrać a końcówki skrzydełek całe? Te kości też tak w całości???
Troszkę mnie niepokoją te drobne kości, ale może za dużo się naczytałamO polędwiczkach drobionych to prawdę powiedziawszy nie słyszałam.
taizu pisze:MonikaMroz pisze:Ja Mili daję polędwiczki drobiowe czasem parzone, czasem gotowane. A te skrzydełka to jak mam dawać bo nie za bardzo zrozumiałam. Mięsko mam ze środka wybrać a końcówki skrzydełek całe? Te kości też tak w całości???
Ja moim gotuję skrzydełka i czubki (ostatni z 3 czlonów) daję w całości. Drugi, srodkowy czlon - to zalezy, jak są małe, to także daję w calości, a jak wieksze - to obieram i kości wyrzucam, a miesko, skórę i chrząstki - daję kotom. Z trzeciego członu obieram, kości wyrzucam, a całą resztę daję kotom
taizu pisze:Jak kurczak jest pieczony to końcówki skrzydeł sama zjadam z kosteczkami
Ćwiartki też kupuję, ale kość udową i tą ostrą obok zawsze wyrzucam
taizu pisze:juana pisze:U mnie najgorsze, że młody gotowanego mięsa nie chce jeść. Surowe i owszem , a w międzyczasie suche - a osad już ma na zębach
Jak je surowe, to powinien mu się osad ścierać, chyba że dostaje mielone... Może to przez to pogryzanie w międzyczasie? To juz chyba tylko mycie zębow pozostaje...
O skrzydelka pytałam weta i powiedział, że w naturze koty jedzą ptaszki w całości i żeby pozwalać. Oczywiście, wetom ufam z umiarem, ale wydaje mi się, że takie drobniejsze kości są bezpieczniejsze niż kości dlugie, które mają tendencje do rozszczepiania się na ostre kawalki podczas gryzienia...
juana pisze:taizu pisze:juana pisze:U mnie najgorsze, że młody gotowanego mięsa nie chce jeść. Surowe i owszem , a w międzyczasie suche - a osad już ma na zębach
Jak je surowe, to powinien mu się osad ścierać, chyba że dostaje mielone... Może to przez to pogryzanie w międzyczasie? To juz chyba tylko mycie zębow pozostaje...
No na drobno kroję bo mam wrażenie, że może być "gumowe" dla niego do pogryzienia
kamari pisze:Słuchajcie, ale skąd kamień na zębach u takich młodych kotów? Rozumiem, jak kot ma kilka lat, ale kilka miesięcy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Meteorolog1 i 130 gości