Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 27, 2012 13:51 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Gia wchodzi na budkę i czeka aż ją się włoży na górną rozetę i wtedy tam się rozkłada.Przesunęłam ten hamak więc teraz by mogły wskakiwać na górę, ale po co jak można poczekać i zostanie się włozonym bez podnoszenia tyłeczka;)

Uuuu no to masz przechlapane :twisted: - kot Cię wytresował :ryk:
Wrzuć na rozetę przysmaczki i olej zawodzenie i smutne spojrzenia 8) - jeszcze się okaż, że Gia i z budki potrafi bez hamaka do rozety wskoczyć :lol:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon lut 27, 2012 15:25 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

ewkaa pisze:
angel03 pisze:Gia wchodzi na budkę i czeka aż ją się włoży na górną rozetę i wtedy tam się rozkłada.Przesunęłam ten hamak więc teraz by mogły wskakiwać na górę, ale po co jak można poczekać i zostanie się włozonym bez podnoszenia tyłeczka;)

Uuuu no to masz przechlapane :twisted: - kot Cię wytresował :ryk:
Wrzuć na rozetę przysmaczki i olej zawodzenie i smutne spojrzenia 8) - jeszcze się okaż, że Gia i z budki potrafi bez hamaka do rozety wskoczyć :lol:

być może ale udaje straszną sierotkę:)Luna natomiast już umie wejść wszędzie, Wedel tylko do budki albo na budkę, ale on w ogole jest niskopodłogowy;)więc może nie imponuje mu ta wyskość, ale Gia i Lusia bardzo lubią wyższe pozycje...wiem że szybko ulegam kotom, ale mój niezłamany mąż ostatnio też się rozczulił i podniósł gruby tyłeczek Gia...;)wstyd....powrzucam smakołyki, moze sie okarze jaka Gia skoczna;)
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Sob mar 03, 2012 11:57 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Tak się składa, że dzisiaj przyjechał stolarz, jeszcze parę razy zawita, ale dzisiaj po raz pierwszy, chyba już nikogo nie dziwi, że koty pouciekały, łącznie z Luną, która wlazła do szafy, Wedel początkowo w kuwecie, przeniosłam go do pokoju, jest pod łóżkiem, a Gia w rogu na parapecie, słońce ją nagrzało i biedna dyszy jak pies, zamknęłam ogrzewanie, uchyliłam okno i siedzę z nimi, albo ze strachu tak sapie, już sama nie wiem. W zeszłym tygodniu Wedel miał biegunkę i wymiotował, miałam już jechać do weterynarza,ale po tym jak zwrócił(sporo) to wrócił do siebie, dostał suchą karmę RC gastro i powrócił do zwyczajów ganiania Gia i Luśki, także szczęście, że tak się skończyło, wydaje mi się że coś zjadł co mu zaszkodziło, zmiata wszystko z podłogi, czego nie zdążę sprzątnąć. Mam nadzieję, że ten stres mu dzisiaj nie zaszkodzi i nie powroci biegunka.
Odkryłam też dlaczego podrapał futrynę o której wspominałam, na futrynie od dołu, między brzegiem a podłogą była przyklejona naklejka z kodem kreskowym i trochę się odklejała szurając po ziemi przy otwieraniu drzwi, odkąd ją odkleiłam Wedel się uspokoił z drzwiami, przypuszczam że to o to chodziło.
Trzymajcie kciuki za bezstresowe przeżycie stolarza...a niedługo zdjęcia i opowieść o drapaku:) :kotek:
Obrazek

angel03

Post » Sob mar 03, 2012 12:37 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Kciuki trzymamy. :ok:

Miodek dotarł. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob mar 03, 2012 13:24 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:Kciuki trzymamy. :ok:

Miodek dotarł. :)

Ciesze się, że dotarł, bo już się bałam, że coś się tam pobije, w takim razie smacznego:))

Siedzę z kotami zamknięta w pokoju, Gia jednak ze strachu tak dyszała, bo teraz widze że trochę drży,bidulka.....ale co mam zrobić...hałas jest ale nie jakiś okropnie przerażający...damy radę....tyle już przeżyłyśmy, ja sama nie lubie remontów, hałasów i obcych w domu:)
Obrazek

angel03

Post » Sob mar 03, 2012 13:31 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Z doswiadczen z Guciem podpowiem ,ze jak z nia siedzisz db jest odwrocic uwage i nie podkrecac jej w tym stresie.

Ja zawsze jak zbliza sie Sylwester a Gapa boi sie strzelania- biore i glosno ustawiam tv, radio- towarzystwo sie przyzwyczaja i nie ma problemu- jak masz halasy stolarzowe zaglusz je troche np. radiem w tym pokoju co siedzisz lub telewizorem- udawaj tez ,ze nic cie te halasy nie ruszaja- koty sa bardzo dobrymi obserwatorami- jak beda widziec ,ze sie stresujesz tez beda nerwowe- jak u mnie rozwalala ekipa sciany kawal-to ja siedzialam i pisalam na kompie- Gucio byl w biurku- gadalam do niego milutkim tonem jaki jest sliczny-nie wyciagalam go z kryjowki,bo tam czul sie bezpieczny.

Jesli Gia cos bardzo lubi zajmij ja....np rzucajac po chrupce smaczka,albo wez tasiemke i przesuwaj ja wolniutko by na nia zapolowala- nie wiem ,co u Ciebie dziala jako odwrocenie uwagi-u mnie tasiemki albo pingpong najbardziej zaspanego kota ozywia :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob mar 03, 2012 23:02 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

u mnie jak jest stres zabawy nie działaja,ale na szczescie głaskałam i pisałam na kompie tez udajac ze jest ok. koty przeżyły, nastepny stres w czwartek....dalsze montaże:)
Obrazek

angel03

Post » Sob mar 03, 2012 23:04 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

z czasme jest coraz lepiej,a jak Ty masz w sobie stoicki spokoj to i im sie udziela- ale halas warto miec swoj w pokoju-mniej wtedy rzuca sie w oczy halas montazysty
Ostatnio edytowano Nie mar 04, 2012 9:57 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie mar 04, 2012 9:56 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

W piatek jak panowie stolarze montowali nowe kółka do foteli Bajra poszła nadzorować. Przesiedziała wiercenie w drewnie, dopiero wiercenie w metalu ją wygoniło ze stołowego. :D
Obrazek

MariaD

Post » Nie mar 04, 2012 9:57 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:W piatek jak panowie stolarze montowali nowe kółka do foteli Bajra poszła nadzorować. Przesiedziała wiercenie w drewnie, dopiero wiercenie w metalu ją wygoniło ze stołowego. :D

Nie piszesz nic o tym ,jak stolarze zniesli nadzor Bajry :lol:

anulka111

Post » Nie mar 04, 2012 10:00 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:
MariaD pisze:W piatek jak panowie stolarze montowali nowe kółka do foteli Bajra poszła nadzorować. Przesiedziała wiercenie w drewnie, dopiero wiercenie w metalu ją wygoniło ze stołowego. :D

Nie zwrócili uwagi na to że jest, zajęci pracą, schowana była za fotelem.
Obrazek

MariaD

Post » Nie mar 04, 2012 10:03 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:
anulka111 pisze:

Nie zwrócili uwagi na to że jest, zajęci pracą, schowana była za fotelem.

W takim razie nadzor byl bardzo dyskretny 8)

anulka111

Post » Nie mar 04, 2012 19:55 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Bajra odważna, ale wiadomo...w końcu to królowa prawdziwa:)
Obrazek

angel03

Post » Nie mar 04, 2012 21:19 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:Bajra odważna, ale wiadomo...w końcu to królowa prawdziwa:)

Bajra jest płochliwa, ale ma "misję" jaką sobie sama narzuciła odkąd nastała Sońka. Założyła, że na niej spoczywa odpowiedzialność za całe "stado" i nieraz to udowadniała. Coś na zasadzie: "boję się, ale muszę iść i sprawdzić bo jestem za resztę odpowiedzialna".
Obrazek

MariaD

Post » Nie mar 04, 2012 22:16 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:
angel03 pisze:Bajra odważna, ale wiadomo...w końcu to królowa prawdziwa:)

Bajra jest płochliwa, ale ma "misję" jaką sobie sama narzuciła odkąd nastała Sońka. Założyła, że na niej spoczywa odpowiedzialność za całe "stado" i nieraz to udowadniała. Coś na zasadzie: "boję się, ale muszę iść i sprawdzić bo jestem za resztę odpowiedzialna".

To tak trochę jak u mnie Luna, kiedyś bała sie wszystkiego, a teraz bardzo rzadko się boi i ucieka....może też pomyślała, ze musi być odpowiedzialna za resztę;)
Obrazek

angel03

[poprzednia][następna]