Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 15:27 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

No,trochę odetchnęłam,Kaśka ma co prawda mocznika i kreatyniny w górnej granicy normy,ale myślałam,że sytuacja jest znacznie poważniejsza.Dzisiaj oddałam ponownie mocz do analizy,bo co do poprzedniego miałam wątpliwości,czy nie było do siusiania wspólników.Dzisiaj udało mi się pobrać mocz,bo zamknęłam Kaśkę w oddzielnym pomieszczeniu.Nazarek natomiast miał dzisiaj wykonane badania diagnostyczne.Okazało się,że nie ma apetytu w związku z zapaleniem dziąseł,usunięto mu jeden ząbek,zdjęto kamień i będzie dostawał odpowiednie leki na dziąsełka.Jestem zadowolona,że to tylko to,ponieważ martwiłam się,że coś poważniejszego. :ok: :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Pt paź 07, 2011 18:57 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

:mrgreen: cieszę się razem z Tobą. :1luvu: ugłaskaj kociaste ode mnie...
Kaśkę ucałuj.... :)
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob paź 08, 2011 6:01 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Kaśkę wycałowałam na wszystkie strony.Dzisiaj będzie wynik badania moczu,już ten prawdziwy.Wczoraj wieczorem przywiozłam Nazarka z lecznicy.Początkowo był z lekka "zwichrowany" po narkozie,za to w godzinę później dał popis"szczęśliwości.Odkąd u mnie nastał,nie widziałam go tak rozbawionego.Ma silne zapalenie dziąseł,ale widać chory ząbek bardziej mu dokuczał.Podaję mu Metronidazol i Prednisolon.Nie bardzo mu się to spodobało,bo wyglądam dzisiaj jakby napadło mnie stado dzikusów.17 października mam zgłosić się na kontrolę. :piwa: :ok:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon paź 10, 2011 7:09 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Mam nową podopieczną.Koteczka złapana w piwnicy,malutka,siedmiotygodniowa,prześliczna.
Oczywiście z kocim katarem,grzybicą,robalami,że w życiu nie widziałam takiej ilości tego dziadostwa.Pojechałyśmy wczoraj do lecznicy,została bardzo dokładnie zbadana,zdiagnozowana i od rana rozpoczęłyśmy morderczą walkę o jej wyzdrowienie.Dlaczego morderczą?.A to dlatego,że o ile nie ma problemu z wtłoczeniem do buzi lekarstwa,o tyle nie lubimy być smarowane jakimś zajzajerem przeciwko grzybicy,a grzybicę mamy prawie na całym ciałku.Jesteśmy dobrej myśli,bo dzisiaj jest już znacznie lepiej,Jesteśmy najedzone,teraz właśnie uskuteczniamy toaletę poranna.Śnieżynka,bo tak ją nazwałam ma niebywały apetyt i jest prześliczna.Cała biała tylko ogonek ma tricolor.Z pewnością znajdzie dobry domek,ale póki co,nie czas teraz o tym mówić,trzeba najpierw się wyleczyć.Trzymajcie za mnie i Śnieżynkę mocno kciuki. :cat3: :cat3: :cat3: :cat3: :cat3: :cat3: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon paź 10, 2011 14:16 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Ot....Julisiu kochana widzę ,że biedy same Ciebie znajdują . :ok: za wyzdrowienie.
Obrazek

cypisek

Post » Pon paź 10, 2011 18:03 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Śnieżynka już chyba lepiej się czuje,bo pięknie bawi się wędką z myszką,To takie słodkie stworzenie. :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Pon paź 10, 2011 18:06 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Julisiu...dopiero doczytałam, Śnieżynka miała szczęście, że do ciebie trafiła :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw paź 20, 2011 11:18 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Witajcie!
Coś mi się wydaje,że nie jestem zbyt ciekawą partnerką do Waszych pogaduszek.A może ja już nie mam nic ciekawego do powiedzenia?.
Póki co,jednak,Śnieżynka rośnie jak na drożdżach,apetyt ma ogromny,tylko nie możemy wyleczyć oczka,które niemal cały czas jest przymrużone i zaczerwienione.Zapuszczamy kropelki,ale nie widać poprawy.W sobotę jedziemy na wizytę do weta.O ile pozbyłyśmy się już grzyba zostaniemy zaszczepione.
Gorzej z Nazarkiem.Dziąsełka bardzo czerwone,cały czas utrzymuje się stan zapalny.Mimo podawanych leków nie ma poprawy.26 października jedziemy na kontrolę.Weta powiedziała,że chcąc zlikwidować stan zapalny,trzeba było by usunąć wszystkie ząbki.
Tego samego dnia będzie drugie szczepienie p/grzybicy moich czterech rezydentów.
Przy okazji pokażę Wam moją śliczną Śnieżynkę. :kotek:
Obrazek

Juliśka

Post » Czw paź 20, 2011 20:41 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Julisiu kochana , zawsze patrzę czy mam powiadomienia o twoich nowych postach. Pisz , pisz lubimy jak piszesz. Buzaczki dla Ciebie i twoich kociaków. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Pt paź 21, 2011 6:49 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Dzięki,Cypisku za miłe słowa.Ja się nad sobą użalam,ale ten brak zainteresowania ze strony forumowiczów moimi kocimi sprawami wynika z braku dostatecznej wiedzy o komputerach.Żeby brać czynny udział w Waszym codziennym kocim życiu trzeba być dobrze obcykanym z funkcjonowaniem komputera.Podziwiam Was,czytając Wasze posty,z jaką lekkością i zaangażowaniem poruszacie Ważne sprawy.Ja chyba nigdy nie zdołam Wam dorównać,ale wiem jedno.Można na Was polegać w trudnych sytuacjach.Dzięki Wam za to.
Moja Śnieżynka dzisiaj szaleje od samego rana.To jest tak żywy kociak,że z przyjemnością przyglądam się jej harcom.Zastanawiam się tylko dlaczego oczko jest stale zaczerwienione i przymrużone mimo podawanych leków.Zobaczymy jutro u weta.
Pozdrawiam wszystkich Dużych i ich podopiecznych :ok: :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Śro paź 26, 2011 19:02 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

proszę o feteczke Śnieżynki
no i Kasieńki ciekawa jestem jak teraz wygląda :wink:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro paź 26, 2011 19:23 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Przy okazji pokażę Wam moją śliczną Śnieżynkę. :kotek:

Czekamy :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw paź 27, 2011 14:57 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Przepraszam,że to tak długo trwa,ale jestem zależna od hanelki,ponieważ nie mogę tego zrobić na swoim komputerze,a ona ciągle zajęta.
Dzisiaj wypuściłam ją z klatki i biega po kuchni.Teraz właśnie pomaga mi pisać.Pomoc ta ogranicza się do przeszkadzania.Z oczkiem coraz lepiej.W sobotę jedziemy na kontrolę,a jeśli wszystko będzie dobrze,to znaczy jeśli nie ma już grzyba,to zaszczepimy się po raz pierwszy.
Bardzo bym chciała Wam ją pokazać,bo jest taka śliczna i kochana. :kotek: :D :lol: :ok:
Obrazek

Juliśka

Post » Czw paź 27, 2011 15:05 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Bardzo się cieszę,że odezwałyście się do mnie.Będę się starała na bieżąco informować o postępach moich kochanych futrzaków.Jutro wieczorem przychodzi programista i mam nadzieję,że uda mu się wtłoczyć do mojej mózgownicy wszystkie potrzebne informacje dotyczące użytkowania tej zdobyczy cywilizacji.
Co do mojej Kasieńki,to jest najcudowniejszy kot pod słońcem.Grzeczna,rozumna,miziasta bardzo,tylko teraz jej się trochę przytyło.Zaczęłam ograniczać jedzenie wszystkim moim podopiecznym,poza Śnieżynką oczywiście.
Raz jeszcze dzięki,że się odezwałyście. :1luvu: :ok:
Obrazek

Juliśka

Post » Czw paź 27, 2011 15:30 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Witaj Julisiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zaglądam, podczytuję i trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

[poprzednia][następna]